Energiecollectief | Schrijf je nu in | Overstappen.nl

Energiecollectief

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Je kan een vergelijking maken, maar het is ook mogelijk om je in te schrijven voor ons eigen energiecollectief en dat aanbod te accepteren. Wil je weten welke optie het beste bij jouw situatie past? Wij helpen je graag! Daarom lees je op deze pagina de belangrijkste informatie over energiecollectieven en kun je je inschrijven voor ons eigen energiecollectief. 

Snel navigeren naar

Voordelen van ons energiecollectief

 • Altijd de beste energiedeal

  Na het houden van de energieveiling de beste deal in de markt, dat is wat wij nastreven.

 • Inschrijving is vrijblijvend

  Je deelname aan ons energiecollectief is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

 • Gezamenlijk inkopen

  Door gezamenlijk in te kopen is er een betere onderhandelingspositie voor een extra scherpe prijs.

Geheel vrijblijvend

Schrijf je hieronder in voor ons energiecollectief!

Wil jij besparen op je energiekosten? Schrijf je dan via onderstaand formulier in voor ons energiecollectief. Iedereen kan zich aansluiten bij ons energiecollectief. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter de kans op een scherpe energiedeal!

Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail met meer informatie. Daarnaast houden we je via e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent ons energiecollectief.

Energiecollectief
Samen staan we sterk

Waarom organiseren wij een energiecollectief?

“Iedereen de laagste lasten, zonder gedoe. Dat is waar we bij Overstappen.nl voor staan. Er is veel onrust geweest op de energiemarkt. Gelukkig zijn de prijzen de afgelopen tijd weer gestabiliseerd. Hierdoor is er weer meer aanbod en zijn er weer vaste energiecontracten om te vergelijken en naar overstappen. Omdat wij ons altijd inzetten om voor iedereen de beste deal te realiseren organiseren we iedere drie maanden het Overstappen energiecollectief. Hiermee kun je in de huidige energiemarkt profiteren van een vaste energiedeal die niet in onze vergelijker staat.”

Tom Schlagwein,

Energie-expert

Energie-expert Tom Schlagwein
Collectieve inkoop van energie

Wat is een energiecollectief?

Een energiecollectief is een grote groep mensen die samen energie inkoopt. Het doel van het organiseren van ons collectief is dat we je helpen met het besparen op je energiekosten. Hoe meer mensen meedoen aan ons energiecollectief, hoe aantrekkelijker het wordt voor energieleveranciers om deze groep een speciaal aanbod te doen. Energieleveranciers zijn dan vaak bereid hoge kortingen te bieden, omdat er in één keer een grote groep mensen overstapt.

Wat is een energiecollectief?

Hoe werkt ons energiecollectief?

In dit handige stappenplan leggen we uit hoe ons energiecollectief precies werkt.

1. Inschrijving energiecollectief

1. Inschrijving energiecollectief

Je schrijft je eerst in als deelnemer aan ons energiecollectief. Dit is geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

2. Start energieveiling

2. Start energieveiling

Zodra er genoeg deelnemers zijn, organiseren wij een veiling voor energieleveranciers. De energieleverancier die het scherpste bod uitbrengt, wint de energieveiling.

3. Persoonlijk aanbod

3. Persoonlijk aanbod

Na de veiling ontvang je als deelnemer van het collectief een persoonlijk aanbod op basis van jouw persoonlijke verbruiksgegevens. Tot op dit moment kun je als deelnemer nog vrijblijvend beslissen of je het contract wel of niet wil afsluiten.

4. Accepteer het aanbod

4. Accepteer het aanbod

Vul op onze website het aanvraagformulier in en accepteer het aanbod.

5. Stap over

5. Stap over

Ben je tevreden met het persoonlijke aanbod? Dan kun je overstappen naar de energieleverancier van het winnende bod. Je nieuwe energieleverancier zegt dan je huidige contract op. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Het duurt ongeveer 4 tot 8 weken voordat alles geregeld is.
Inschrijven energiecollectief

Kiezen voor energiecollectief of onze energievergelijker?

Welke optie voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijk situatie en voorkeuren. Je kunt je altijd inschrijven voor ons collectief aangezien dit geheel vrijblijvend is. Door je in te schrijven voor ons collectief en daarnaast energie te vergelijken via onze vergelijker, krijg je een goed beeld van de huidige energietarieven. Daarnaast is een energiecollectief niet altijd beschikbaar, maar je kunt meestal wel een vergelijking maken.

Is het energiecollectief aanbod niets voor jou?

Het kan voorkomen dat het aanbod van ons energiecollectief niet aan jouw eisen voldoet, omdat het bijvoorbeeld geen duurzame energieleverancier is. We raden je daarom altijd aan om naast het bekijken van ons energiecollectief aanbod ook een vergelijking te maken. Zo kun je op basis van je persoonlijke voorkeuren zelf beslissen welke energiedeal het beste bij jouw situatie past.

Energiecollectief

Veelgestelde vragen

  Wie kan meedoen aan ons energiecollectief?

  In principe kan iedereen meedoen aan ons energiecollectief. Je kunt je hiervoor vrijblijvend inschrijven. Na de energieveiling ontvang je een persoonlijk aanbod. Je kunt zelf beslissing of je hierop wilt ingaan of niet.

  Ga je verhuizen? Aangezien we niet weten wanneer er een aanbod is voor het energiecollectief, raden we je aan om zelf een energiecontract af te sluiten en niet te wachten op het aanbod van het collectief. Zo weet je zeker dat je op tijd een energiecontract voor je nieuwe woning hebt geregeld. Je kunt je wel altijd vrijblijvend inschrijven voor ons energiecollectief, zodat je later nog kunt overstappen naar een beter aanbod.

  Kan ik mij nog inschrijven?

  Ja, dat kan! Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor ons collectief. Zodra we genoeg deelnemers hebben, wordt de energieveiling gestart. Na de veiling ontvang je een persoonlijk aanbod.

  Wanneer kan ik overstappen?

  Je kunt pas overstappen nadat je een persoonlijk aanbod hebt ontvangen.

  Let op! Controleer voordat je overstapt de einddatum van je huidige energiecontract. Als je een contract hebt met onbepaalde looptijd, dan kun je het contract altijd opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen.

  Heb je een vast contract van 1 jaar of langer?

  Let dan goed op bij het invullen van het aanmeldformulier en zorg ervoor dat je de correcte einddatum van je contract invult. Wanneer je jouw contract vroegtijdig beëindigd, kan je oude energieleverancier namelijk een opzegboete in rekening brengen. Zorg er daarom altijd voor dat je nieuwe energiecontract ingaat, voordat je oude is afgelopen.

  Is inschrijven echt vrijblijvend?

  Ja, na de inschrijving zit je nog nergens aan vast. Je ontvangt pas na de energieveiling een persoonlijk aanbod. Je mag daarna zelf beslissen of je dit aanbod accepteert.

  Wanneer is de energieveiling?

  De energieveiling vind meerdere keren per jaar plaats. Zodra we genoeg aanbieders hebben verzameld die mee willen doen aan de veiling wordt de veiling georganiseerd. We streven ernaar om je elke drie maanden een aanbod te kunnen doen. Of de aanbieders een aanbod willen doen is afhankelijk van de prijzen en het risico in de markt. De eerste energiedeals voor ons collectief zijn al geweest. Schrijf je dus zo snel mogelijk in voor ons energiecollectief als je ook wil profiteren van een scherpe energiedeal. Inschrijving is geheel vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast.

  Wat gebeurt er als je ervoor kiest om over te stappen?

  Zodra je een persoonlijk aanbod hebt ontvangen, kun je het aanvraagformulier op onze deze pagina invullen. Hiermee vraag je het nieuwe energiecontract aan. Vervolgens zorgen wij ervoor dat je overstap soepel verloopt. Je nieuwe energieleverancier zegt het oude energiecontract vervolgens voor je op.

  Wat is een energieveiling?

  Een energieveiling is een veiling waarbij verschillende energieleveranciers elkaar kunnen onderbieden voor het goedkoopste contract. De energieleverancier met het beste bod wint de veiling. Het doel van het organiseren van een energieveiling is het besparen op energiekosten. Hoe meer mensen er aan de veiling meedoen hoe sneller energieleveranciers bereid zijn om een goed bod uit te brengen, omdat er in één keer een grote groep mensen overstapt.

  Is het mogelijk om voortijdig uit het energiecollectief te stappen?

  Ja, het is mogelijk voortijdig uit ons energiecollectief te stappen. Het collectief is namelijk geheel vrijblijvend. Echter, als jij het aanbod van de winnende energieleverancier hebt geaccepteerd en dus een vast contract hebt afgesloten wat je voortijdig opzegt zitten daar mogelijke kosten aan verbonden.
  Als eerst kan het zo zijn dat je de verkregen korting terug moet betalen en als tweede loop je het risico op een opzegboete.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten