Budget Energie | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

Budget Energie

Contactgegevens
020-2055555
klanten@budgetenergie.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Budget Energie

Sinds 2008 levert Budget Energie stroom en/of gas in Nederland. Het hoofdkantoor van Budget zit gevestigd in Amsterdam aan de Vijzelstraat. Budget Energie is onderdeel van de Nuts Groep, waar ongeveer 750 personen werken. Naast energie levert Budget ook andere producten zoals internet, bellen en televisie. Omdat Budget zoveel mogelijk online zijn zaken regelt kunnen ze de kosten laag houden en goedkopere energiecontracten aanbieden.

Snel navigeren naar

Tarieven Budget Energie

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Budget Energie

beweeg de tabel van links naar rechts
ProductTarief
Stroom enkel€ 0,336
Stroom normaal€ 0,340
Stroom dal€ 0,333
Gas€ 1,318
Terugleververgoeding€ 0,030

Laatste update:

Vaste terugleveringskosten Budget energie

Vanaf 1 februari 2024 heeft ook Budget energie een nieuw prijscomponent aangekondigd. De vaste terugleveringskosten worden nu in rekening gebracht bij klanten met zonnepanelen. De hoogte van het bedrag varieert, maar voor de meeste klanten zal dit betekenen dat ze tussen de €10,- en €20,- per maand extra moeten betalen. Deze kosten komen als reactie op de stijgende kosten voor het terugleveren van zonne-energie aan het net, als gevolg van de groeiende populariteit van zonnepanelen. Bekijk de exacte bedragen op de pagina over vaste terugleveringskosten.

Aanbiedingen Budget Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Besparen op andere kosten

Bespaar nu op Internet & TV

We zien dat de vaste lasten voor veel mensen steeds hoger worden. Wij begrijpen dat dit een lastige situatie is. Wij doen ons uiterste best om iedereen te helpen voor de laagste lasten, zonder gedoe. Misschien kun jij ook besparen op andere vaste lasten, zoals je internet en tv abonnement of autoverzekering. Maak een vergelijking en zie direct hoeveel je kunt besparen.

internet & tv

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Budget Energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Budget Energie

Soort product Stroom Budget Energie Stroom Nuts Groep
3% Windenergie NL 32,1% Windenergie NL
97% Windenergie EU 0,003% Zonne Energie
0,003% Zonne Energie NL 21,66% Waterenergie
1,42% biomassa
0,15% overig
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 99,85% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Budget Energie

Samen naar een duurzame wereld

Budget Energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Budget Energie krijgt van WISE een 8,1 in het onderzoek van 2021.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie en focust zich minder op de daadwerkelijke herkomst van de energie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Budget Energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Budget Energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Budget Energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Budget Energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Budget Energie is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Budget Energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Budget Energie, per sms of e-mail een bevestiging van je aanvraag en meteen het contract.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Budget Energie.
  Let op: Alleen bij deurverkoop neemt Budget Energie je opzegboete over. In elk ander geval nemen ze deze niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Nee Budget Energie accepteert geen spoedaanvragen.

  Hoe regelt Budget Energie het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt historisch bepaald.
  Budget Energie schrijft de 1e of de 15e van de maand het termijnbedrag via automatsiche incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze 3,03 euro administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen in de online omgeving tot 15% lager. Maar als je contact opneemt de klantenservice is (vrijwel) alles mogelijk.

  Heeft Budget Energie een app?

  Ja, de budget thuis app. Hierin kan je het verbruik, je contract en alle facturen terugvinden.

  Wanneer zijn de daluren van Budget Energie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens Budget Energie
  Telefoonnummer: 020-2055555
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 8:30 tot 18:00.
  E-mail: klanten@budgetenergie.nl

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Budget Energie zijn exclusief en inclusief btw te vinden.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen naar de klantenservice of te mailen.