Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

E.ON Energie

E.ON is in mei 2018 overgenomen door Eneco; klanten van E.ON zijn automatisch klant van Eneco geworden. E.ON Benelux produceerde en leverde elektriciteit en warmte aan consumenten en bedrijven. E.ON energie werd in 1941 opgericht.

E.ON Benelux

E.ON Benelux leverde energie aan België en Nederland. De centrales van E.ON stonden opgesteld in de provincie Zuid-Holland, het economisch hart van Nederland. Het bedrijf had circa 600 medewerkers.

Internationaal bedrijf

E.ON Energie maakte sinds 2000 deel uit van E.ON Energie AG. Dit is een Duits energiebedrijf en behoort tot de grootste nutsbedrijven ter wereld. E.ON AG heeft een sterke marktpositie opgebouwd in de Europese gas- en elektriciteitsmarkt. In mei 2018 is E.ON overgenomen door Eneco.

Waardes E.ON Energie

Het bedrijf had de volgende waarden hoog in het vaandel staan:

  • Integriteit
  • Openheid
  • Vertrouwen en wederzijds respect
  • Moed
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bespaar en vergelijk op Overstappen.nl

Nu E.ON overgenomen is door Eneco, zijn klanten van E.ON automatisch klanten van Eneco geworden. Wil je overstappen naar Eneco of een andere leverancier? Door Eneco tarieven met die van andere leveranciers te vergelijken en over te stappen, breng je je energierekening flink omlaag. Vul je NAW-gegevens en energieverbruik in onze vergelijker in en je ziet meteen welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Als je wilt kun je vervolgens direct online naar Eneco overstappen of naar een andere goedkope aanbieder.

Energie vergelijken

E.ON overstappen

E.ON is in mei 2018 overgenomen door Eneco. Wil je van Eneco (vroeger E.ON) overstappen naar een andere leverancier? Het kan een hele stap zijn om naar een andere energieleverancier te gaan. Dan is het prettig als je nieuwe leverancier een overstapservice aanbiedt. Hierbij wordt je huidige contract bij Eneco (E.ON) voor jou opgezegd. Zelf je contract opzeggen is verleden tijd.

Overstappen naar een andere leverancier

Wil je van Eneco (E.ON) overstappen naar een andere leverancier? Heb je een scherpe energieaanbieding op het oog? Wisselen van energieleverancier kan je veel voordeel opleveren. Als nieuwe klant profiteer je van welkomstpremies en/of actietarieven. Je bespaart al snel een paar honderd euro op je energierekening.

Energie vergelijken

Wanneer kun je van E.ON overstappen?

  • Heb je een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kun je elk moment switchen van energieleverancier.
  • Als je bij E.ON midden in een contract voor bepaalde tijd zit, dan kun je het best wachten met overstappen tot 8 tot 6 weken voor de einddatum. Zo voorkom je dat je te vroeg overstapt en het contract niet volmaakt.

Zelf E.ON opzeggen

Als je wisselt van aanbieder, gebruik dan de overstapservice. In een aantal gevallen moet je wel zelf E.ON opzeggen. Bijvoorbeeld als je emigreert of bij een overlijden. Regel de opzegging dan per telefoon. Je kunt dan in overleg met de klantenservice de energielevering van E.ON stopzetten. Geef vervolgens de meterstanden door en je krijgt na enkele weken een eindafrekening van Eneco (E.ON).

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

De E.ON overstapkorting

Je kunt E.ON stopzetten of kies je er juist voor om over te stappen naar Eneco (vroeger E.ON)? Vanwege bijvoorbeeld een aantrekkelijke Eneco overstapkorting? Sinds de invoering van een vrije energiemarkt in 2004 mag je zelf je energieleverancier kiezen. Profiteer van de voordelen van deze vrijheid door over te stappen.

Overstappen is de moeite waard

Het is goed voor je portemonnee om bewust bezig te zijn met de energierekening. Neem je energierekening zeker onder de loep als je al jaren klant bent bij dezelfde leverancier. Als kritische consument kun je profiteren van scherpe energieaanbiedingen. In onze vergelijker zie je direct welke aanbieding voor jou de meeste besparing oplevert.

« Terug naar energieleveranciers