E.ON Energie

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

E.ON is in mei 2018 overgenomen door Eneco; klanten van E.ON zijn automatisch klant van Eneco geworden. E.ON Benelux produceerde en leverde elektriciteit en warmte aan consumenten en bedrijven. E.ON energie werd in 1941 opgericht.

Over E.ON

E.ON Benelux leverde energie aan België en Nederland. De centrales van E.ON stonden opgesteld in de provincie Zuid-Holland, het economisch hart van Nederland. Het bedrijf had circa 600 medewerkers. E.ON Energie maakte sinds 2000 deel uit van E.ON Energie AG. Dit is een Duits energiebedrijf en behoort tot de grootste nutsbedrijven ter wereld. E.ON AG heeft een sterke marktpositie opgebouwd in de Europese gas- en elektriciteitsmarkt. In mei 2018 is E.ON overgenomen door Eneco.

E.ON tarieven

Energieleverancier E.ON mocht, net als andere energieleveranciers, 2 keer per jaar de variabele energietarieven aanpassen. Variabele E.ON tarieven waren prettig als je nergens aan vast wilde zitten. Veruit de meeste Nederlanders hebben een variabel contract met variabele tarieven. De vaste E.ON tarieven waren scherper geprijsd, maar werden vastgelegd in een contract voor bepaalde tijd. Omdat E.ON is overgenomen door Eneco gelden de tarieven van Eneco. Bekijk de Eneco tarieven en vergelijk de tarieven van andere leveranciers in onze energievergelijker. Zo weet je zeker dat je de beste tarieven hebt.

Blijf op de hoogte

Het aanbod van energieleveranciers kan van dag tot dag verschillen. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe deals en de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt? Schrijf je dan nu in voor het Energie Alert.

energie alert

Welkomstkorting en (actie)tarieven E.ON

Wil je van Eneco (E.ON) overstappen naar een andere leverancier? Heb je een scherpe energieaanbieding op het oog? Wisselen van energieleverancier kan je veel voordeel opleveren. Als nieuwe klant profiteer je van welkomstpremies en/of actietarieven. Je bespaart al snel een paar honderd euro op je energierekening.

Contactgegevens E.ON

De klanten van E.ON zijn overgenomen door Eneco. Voor vragen kun je contact opnemen met energieleverancier Eneco:

  • E-mail: klantenservice@eneco.com
  • Klantenservice : 088 – 8 955 955
  • Klantenservice storing: 088 – 8 955 959

Wat te doen bij verhuizing?

Als je van plan bent om te verhuizen dan kun je dit doorgeven aan Eneco. Zij hebben de klanten overgenomen van E.ON. Je kunt je verhuizing in vier stappen doorgeven aan Eneco. Je geeft aan waar je gaat wonen en wanneer je de sleutel van je oude woning inlevert. Daarna laat Eneco zien welke producten er beschikbaar zijn op je nieuwe adres. Tenslotte zul je nog je e-mailadres en telefoonnummer moeten controleren.

Hoe duurzaam is E.ON?

In 2017 is E.ON verkozen tot minst duurzame energieleverancier. Dit is gebleken uit een onderzoek van Greenpeace en de Consumentenbond. Eneco, de energieleverancier die E.ON heeft overgenomen, investeert wel in duurzame energie. Eneco investeert voornamelijk in wind, zonne-energie en biomassa.

Opzeggen E.ON

Als je wisselt van aanbieder, gebruik dan de overstapservice. In een aantal gevallen moet je wel zelf je energiecontract opzeggen. Bijvoorbeeld als je emigreert of bij een overlijden. Regel de opzegging dan per telefoon. Je kunt dan in overleg met de klantenservice de energielevering van E.ON stopzetten. Geef vervolgens de meterstanden door en je krijgt na enkele weken een eindafrekening van Eneco (E.ON).

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.