Nederlandse Energie Maatschappij

Energieleverancier NLE

Contactgegevens
088-7307307
info@nle.nl
https://www.nle.nl/
Vergelijk energieleveranciers

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) levert gas en elektriciteit aan consumenten en MKB-bedrijven. Sinds 2016 biedt NLE ook internet, bellen en tv pakketten aan. NLE staat voor transparantie en eerlijkheid. Het bedrijf wil in begrijpelijke taal uitleggen hoe de energiemarkt en de levering van groene energie in elkaar zit. Verder staan bij het bedrijf efficiëntie, groei en innovatie voorop.

Over de Nederlandse Energie Maatschappij

De ontstaansgeschiedenis van NLE gaat terug naar 2004 toen de energiemarkt geliberaliseerd werd. Sindsdien heeft het bedrijf een grote groei doorgemaakt, mede door succesvolle reclamecampagnes met bekende Nederlanders.

De Nederlandse Energie Maatschappij staat ook bekend om de andere bedrijfsnamen, zoals NLE, NL Energie, Nederland Energie of NEM. De strategie van NLE is erop gericht zoveel mogelijk voordeel aan de klanten te bieden. Door te investeren in groei, service en kwaliteit wil de NLE een toonaangevend en vernieuwend energiebedrijf zijn en blijven. Daarnaast streeft de NLE ernaar om naast prijsvechter ook de meest klantgerichte energieleverancier te zijn.

Nederlandse Energie Maatschappij Tarieven 2022

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij kun je twee soorten contracten afsluiten. Zo heb je de mogelijkheid voor een variabel contract, waarbij de prijzen twee keer per jaar mogen worden aangepast. Bij een prijsstijging is dat niet fijn, maar als de tarieven dalen is dat mooi meegenomen. Ook ben je vrij om op ieder moment op te zeggen.

Naast het variabele contract kun je ook een vast contract afsluiten bij Nederlandse Energie Maatschappij. Het voordeel van een vast contract is dat je zekerheid hebt over je energierekening. Zo weet je precies hoeveel je gedurende de looptijd van het contract moet betalen. Bovendien geven leveranciers vaak aantrekkelijke kortingen of actietarieven bij vaste contracten.

In de tabel hieronder zie je de variabele tarieven die je als nieuwe klant gaat betalen bij Nederlandse Energie Maatschappij. In onze energievergelijker zie je het huidige aanbod van vaste contracten in de markt.

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Nederlandse Energie Maatschappij€0,711€2,964

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond.

Welkomstkorting en (actie)tarieven de Nederlandse Energie Maatschappij

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is de Nederlandse Energie Maatschappij?

Bij NLE kun je kiezen uit groene Europese windenergie of groene Nederlandse windenergie. Europese windenergie kost een gemiddeld huishouden volgens NLE ongeveer €1,89 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom. Nederlandse windenergie kost een gemiddeld huishouden ongeveer €12,00 per jaar extra ten opzichte van grijze stroom.

Contactgegevens de Nederlandse Energie Maatschappij

Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de energieleverancier:

  • Klantenservice: 088 – 73 073 07(Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00)

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan kun je dit op verschillende manieren doorgeven aan de NLE. Je kunt het online formulier invullen of contact opnemen met de klantenservice. NLE zet je energiecontract dan over naar je nieuwe woonadres.

Opzeggen de Nederlandse Energie Maatschappij

Wil je overstappen naar NLE? Maakt je dan geen zorgen over administratieve rompslomp. De NLE zegt je huidige energieleverancier op. Je hoeft tijdens het overstapproces niet bang te zijn dat je zonder gas en elektriciteit komt te zitten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.