Vattenfall (voorheen: Nuon)

Nuon energie tarieven

Contactgegevens
0900-0808
info@vattenfall.nl
https://www.vattenfall.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Vattenfall is een energieleverancier die stroom en gas levert aan circa 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties in Nederland. De energieleverancier vindt duurzaam ondernemen belangrijk en streeft dan ook naar een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening. Vattenfall is de grootste energieleverancier van Nederland.

Over Vattenfall

Sinds 1 juli 2009 is Nuon Energie onderdeel van de Vattenfall Group en vormt de nieuwe Business Group Benelux. Met de overname van Nuon Energie heeft Vattenfall een significante positie in gasactiviteiten verworven en is in Europa leidend op het gebied van de opwekking van windenergie op zee.

Nuon tarieven 2022

Er werden verschillende energieproducten aangeboden door Nuon. Deze producten varieerde in zowel looptijd als in soort energie (groen of grijs). Daarnaast kon er ook onderscheid worden gemaakt tussen vaste en variabele tarieven. Het aanbod en de tarieven van Vattenfall verschillen met het oude aanbod van Nuon. We raden daarom aan om de tarieven van Vattenfall te vergelijken. 

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Vattenfall (Voorheen Nuon)€ 0,484€ 2,075

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond.

Vaste en variabele Nuon tarieven

Leveranciers bieden vaste en variabele tarieven aan. Bij vaste tarieven leg je de tarieven voor een bepaalde periode vast. Gedurende de looptijd van het contract betaal je deze tarieven. De variabele tarieven kunnen 2 keer per jaar wijzigen. Als je een variabel contract hebt dan geldt het volgende:

  • Gaan de variabele tarieven omhoog, dan is dat in je nadeel.
  • Bij een prijsdaling van de variabele tarieven, profiteer je juist.

Een variabel contract kun je op elk moment opzeggen, maar een vast contract is meestal goedkoper. Met een vast jaarcontract ben je het goedkoopst uit. Als dat jaar bijna voorbij is dan kun je opnieuw vergelijken. Je ontvangt dan een welkomstkorting, waardoor je veel geld bespaart.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Vattenfall

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is Vattenfall?

Naast het leveren van energie wekt Vattenfall ook zelf energie op uit duurzame energiebronnen (windenergie, zonne-energie), biomassa en fossiele brandstoffen. Via de windparken en energiecentrales wordt continue energie opgewekt. Vattenfall investeert in duurzame energie en wil zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Contactgegevens Vattenfall

Voor vragen kun je telefonisch, per mail of via social media contact opnemen met de energieleverancier:

  • Klantenservice consumenten: 0900-0808 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00)
  • Bellen vanuit het buitenland: + 31 26 845 02 71 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00)
  • Klantenservice voor ondernemers: 020-89 20 255 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)
  • Bellen vanuit het buitenland voor ondernemers: + 31 20 89 20 255(Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00)

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan zul je dit twee weken voordat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt, moeten doorgeven aan Vattenfall . Je ontvangt dan binnen een week de contractbevestiging. Vergeet niet om de meterstanden van het oude én nieuwe huis binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht in te vullen. Vattenfall kan dan de eindafrekening opmaken voor het oude huis.

Heb je een contract voor bepaalde tijd en ga je verhuizen? Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je contract bij Vattenfall op te zeggen. Een energiecontract staat op iemands naam en niet op het adres. Je kunt pas je contract bij Vattenfall opzeggen als het contract bijna is afgelopen.

Opzeggen Vattenfall

Bijna 60% van de Nederlanders heeft een contract voor onbepaalde tijd bij zijn leverancier. Heb je al jaren een contract voor onbepaalde tijd bij Vattenfall ? Dan zit je nergens aan vast. Je kunt elk moment je energielevering door Vattenfall opzeggen en stopzetten, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn.

Heb je nu bij Vattenfall een contract voor bepaalde tijd (met einddatum)? Als de contractvervaldatum nadert doet Vattenfall je opnieuw een aanbieding voor een contract voor bepaalde tijd. Je kunt hier op ingaan of je kiest voor een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven (zonder einddatum). Of je kunt het contract bij Vattenfall stopzetten en overstappen naar een andere leverancier.

Wil je je contract bij Vattenfall stopzetten omdat je wilt overstappen naar een goedkoper energiecontract? Maak dan gebruik van de handige overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe leverancier je contract bij Vattenfall op. Zelf een opzegbrief schrijven is niet meer nodig.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.