Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Nuon Energie

Nuon energie is een energieleverancier die stroom en gas levert aan circa 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties in Nederland. Energieleverancier Nuon vindt duurzaam ondernemen belangrijk en streeft dan ook naar een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening. Nuon hoort bij de grootste energieleveranciers in Nederland.

Energie opwekken

Naast het leveren van energie wekt Nuon ook zelf energie op uit duurzame energiebronnen (windenergie, zonne-energie), biomassa en fossiele brandstoffen. Via de windparken en energiecentrales wordt continue energie opgewekt. Nuon investeert in duurzame energie en wil zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Overname Vattenfall

Sinds 1 juli 2009 is Nuon energie onderdeel van de Vattenfall Group en vormt de nieuwe Business Group Benelux. Met de overname van Nuon energie heeft Vattenfall een significante positie in gasactiviteiten verworven en is in Europa leidend op het gebied van de opwekking van windenergie op zee.

Geschiedenis Nuon

Nuon heeft een rijke ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot 1845 toen in Leiden de ‘eerste Stedelijke Gazfabriek van Nederland werd opgericht. In 1994 kreeg Nuon zijn huidige naam na een fusie tussen energiebedrijf PGEM (voor Gelderland en Flevoland) met het Friese bedrijf PEB. Van 2004 tot 2011 is Nuon ook op de Belgische markt actief geweest.

Kernwaarden Nuon energie

Nuon wil een internationaal, geïntegreerd energiebedrijf zijn dat:

  • Financiële resultaten boekt waarmee ze tot het topsegment behoren.
  • Een betrouwbare energieadviseur is voor de klanten.
  • Toonaangevend is in het terugdringen van de CO2-uitstoot.
  • Een aantrekkelijke werkgever is.

Besparen met energieleverancier Nuon

Door de Nuon tarieven met die van andere energieleveranciers te vergelijken, kun je fors besparen op je energiekosten. Vul je NAW-gegevens en energieverbruik in onze onafhankelijke energievergelijker in en je komt er snel achter welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Als je wilt kun je vervolgens direct online naar Nuon overstappen of naar een ander energiebedrijf dat je aanspreekt. Voordat je dat doet bekijk dan ook even de Nuon aanbieding .

Nuon overstappen

Wil je van Nuon overstappen naar een andere energieleverancier? Als je al jaren bij dezelfde energieleverancier bent is het de moeite waard om energieleveranciers te vergelijken. De afgelopen jaren zijn er prijsvechters op de energiemarkt gekomen. Je kunt hiervan profiteren, zodat je energierekening omlaag gaat. Nuon opzeggen een rompslomp? Niet dankzij de handige overstapservice.

Nuon opzeggen bij contract voor onbepaalde tijd

Bijna 60% van de Nederlanders heeft een contract voor onbepaalde tijd bij zijn leverancier. Ben je al jaren bij Nuon en heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan zit je nergens aan vast. Je kunt elk moment je energielevering door Nuon opzeggen en stopzetten, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn.

Energie vergelijken

Nuon opzeggen bij contract voor bepaalde tijd

Heb je nu bij Nuon een contract voor bepaalde tijd (met einddatum)? Als de contractvervaldatum nadert doet Nuon je opnieuw een aanbieding voor een contract voor bepaalde tijd. Je kunt hier op ingaan of je kiest voor een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven (zonder einddatum). Of je kunt het contract bij Nuon stopzetten en overstappen naar een andere leverancier.

Overstappen

Wil je je contract bij Nuon stopzetten omdat je wilt overstappen naar een goedkoper energiecontract? Maak dan gebruik van de handige overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe leverancier je contract bij Nuon op. Zelf een opzegbrief schrijven is niet meer nodig.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Verhuizen

Heb je een contract voor bepaalde tijd en ga je verhuizen? Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je contract bij Nuon op te zeggen. Een energiecontract staat op iemands naam en niet op het adres. Je kunt pas je contract bij Nuon opzeggen als het contract bijna is afgelopen.

Nuon overstapkorting

Wil je juist naar Nuon overstappen? Dan kun je profiteren van de Nuon overstapkorting. Nieuwe klanten kunnen hun voordeel doen met welkomstkortingen en/of actietarieven. Check onze vergelijker, vaak kunnen wij extra scherpe overstapkortingen aanbieden.

« Terug naar energieleveranciers