Vattenfall (voorheen: Nuon) | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

Vattenfall (voorheen: Nuon)

Nuon energie tarieven

Contactgegevens
0900-0808
info@vattenfall.nl
www.vattenfall.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Nuon (Nu: Vattenfall)

Nuon is in 1994 opgericht in Amsterdam en werden de activiteiten uitgevoerd door N.V. Nuon Energy. Op 1 juli 2009 is het energiebedrijf overgenomen door het Zweedse energieconcern Vattenfall. Vanaf 2019 is de merknaam Nuon verdwenen en opereert het bedrijf in Nederland onder de naam Vattenfall. Met 42000 werknemers in dienst en zo’n twee miljoen Nederlandse huishoudens als klant is Vattenfall een van de grootste energieleveranciers van Nederland.

Snel navigeren naar

Nuon tarieven

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Vattenfall

Product Tarief
Stroom enkel € 0,330
Stroom normaal € 0,353
Stroom dal € 0,331
Gas € 1,475
Terugleververgoeding € 0,076

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 2 mei 2024

Aanbiedingen Nuon (nu: Vattenfall)

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Vaste en variabele Nuon tarieven

Leveranciers bieden vaste en variabele tarieven aan. Bij vaste tarieven leg je de tarieven voor een bepaalde periode vast. Gedurende de looptijd van het contract betaal je deze tarieven. De variabele tarieven kunnen 2 keer per jaar wijzigen. Als je een variabel contract hebt dan geldt het volgende:

  • Gaan de variabele tarieven omhoog, dan is dat in je nadeel.
  • Bij een prijsdaling van de variabele tarieven, profiteer je juist.

Een variabel contract kun je op elk moment opzeggen, maar een vast contract is meestal goedkoper. Met een vast jaarcontract ben je het goedkoopst uit. Als dat jaar bijna voorbij is dan kun je opnieuw vergelijken. Je ontvangt dan een welkomstkorting, waardoor je veel geld bespaart.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket op de leverancierspagina van Vattenfall kan je precies zien waar zij hun energie vandaan halen.

Naast het leveren van energie wekt Vattenfall ook zelf energie op uit duurzame energiebronnen (windenergie, zonne-energie), biomassa en fossiele brandstoffen. Via de windparken en energiecentrales wordt continue energie opgewekt. Vattenfall investeert in duurzame energie en wil zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Samen naar een duurzame wereld

Nuon en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Nuon levert als merk sinds 2019 geen energie meer en wordt daarom ook niet meer meegenomen in het onderzoek van WISE. Op de aanbiederspagina van Vattenfall vind je het cijfer van WISE terug.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Nuon (nu: Vattenfall) . Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

  • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
  • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
  • Het adres van je nieuwe woning.
  • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
  • De meterstanden van je oude huis.
  • De meterstanden van je nieuwe huis.

Nuon (nu: Vattenfall) stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Nuon (nu: Vattenfall) de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Nuon (nu: Vattenfall) op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Nuon (nu: Vattenfall) is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Nuon (nu: Vattenfall) een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

Voor veelgestelde vragen over de energieleverancier Vattenfall kan je terecht op de aanbiederspagina.