Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Nuon Energie

Nuon energie is een energieleverancier die stroom en gas levert aan circa 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties in Nederland. Energieleverancier Nuon vindt duurzaam ondernemen belangrijk en streeft dan ook naar een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening. Nuon hoort bij de grootste energieleveranciers in Nederland.

Energie opwekken

Naast het leveren van energie wekt Nuon ook zelf energie op uit duurzame energiebronnen (windenergie, zonne-energie), biomassa en fossiele brandstoffen. Via de windparken en energiecentrales wordt continue energie opgewekt. Nuon investeert in duurzame energie en wil zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Overname Vattenfall

Sinds 1 juli 2009 is Nuon energie onderdeel van de Vattenfall Group en vormt de nieuwe Business Group Benelux. Met de overname van Nuon energie heeft Vattenfall een significante positie in gasactiviteiten verworven en is in Europa leidend op het gebied van de opwekking van windenergie op zee.

Geschiedenis Nuon

Nuon heeft een rijke ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot 1845 toen in Leiden de ‘eerste Stedelijke Gazfabriek van Nederland werd opgericht. In 1994 kreeg Nuon zijn huidige naam na een fusie tussen energiebedrijf PGEM (voor Gelderland en Flevoland) met het Friese bedrijf PEB. Van 2004 tot 2011 is Nuon ook op de Belgische markt actief geweest.

Kernwaarden Nuon energie

Nuon wil een internationaal, geïntegreerd energiebedrijf zijn dat:

  • Financiële resultaten boekt waarmee ze tot het topsegment behoren.
  • Een betrouwbare energieadviseur is voor de klanten.
  • Toonaangevend is in het terugdringen van de CO2-uitstoot.
  • Een aantrekkelijke werkgever is.

Besparen met energieleverancier Nuon

Door de Nuon tarieven met die van andere energieleveranciers te vergelijken, kun je fors besparen op je energiekosten. Vul je NAW-gegevens en energieverbruik in onze onafhankelijke energievergelijker in en je komt er snel achter welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Als je wilt kun je vervolgens direct online naar Nuon overstappen of naar een ander energiebedrijf dat je aanspreekt. Voordat je dat doet bekijk dan ook even de Nuon aanbieding .

« Terug naar energieleveranciers