ADSL internet vergelijken | 2024 | Overstappen.nl

ADSL internet

 • Vergelijk meer dan 10 providers
 • Bespaar tot €96,- op je abonnement
 • Stap zorgeloos over
Vergelijk ADSL internet

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  11 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  15 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Snel navigeren naar

  THE INTERNET OF THINGS

  De toekomst van ADSL

  De verwachting is dat ADSL van de markt verdwijnt en je internet alleen nog kunt afsluiten via een glasvezel en kabel-aansluiting. Vanaf 2023 stopt KPN bijvoorbeeld met de levering van internet over het kopernetwerk en biedt alleen nog internet aan via glasvezel. De aanleg van het eigen glasvezelnetwerk gaat in fases. Wanneer KPN in een wijk start, communiceren zij dit tijdig aan de bewoners. Je krijgt de optie om glasvezel aan te leggen voor jouw woning, maar bent hier niet tot verplicht. Je kunt overstappen naar een andere provider die internet aanbiedt over de kabel met een DSL-aansluiting.


  Wat is ADSL internet en hoe werkt het?

  De ADSL-verbinding, afkorting voor Asymmetric Digital Subscriber Line, maakt breedbandinternet mogelijk via de vaste telefoonlijn. Internet via ADSL werkt middels een modem dat is aangesloten op het reguliere koperen telefoonnetwerk. Het is voortgekomen uit de DSL-techniek, waarbij ‘A’ staat voor asymmetrisch en het verschil tussen de upload- en downloadsnelheid aanduidt. Het downloaden (ontvangen) van data gaat dus sneller dan het uploaden (verzenden). ADSL maakte het voor het eerst mogelijk om tegelijkertijd te bellen en internetten met één aansluiting in plaats van moeten kiezen. Dat zit namelijk zo, middels een splitter worden twee verbindingen gemaakt, één voor bellen en de ander voor internet.


  Snelheid van ADSL internet

  De afstand tot de wijkcentrale bepaalt in grote mate de snelheid van je internet. Hoe dichterbij je woont hoe sneller de internetverbinding met een maximale snelheid van 24 Mbit/s tot aan 1 Mbit/s voor woningen verder dan 5,3 km van de centrale. Zijn jullie een modern gezin met interactieve tv? Dan zal je niet meer toekomen met ADSL en kun je beter overgaan op een ander type aansluiting. Zoals de glasvezelverbinding; die ADSL qua internetsnelheid ruim heeft overstegen. Een DSL-aansluiting is een andere optie, internet gaat hiermee via de telefoonkabel en is in bijna heel Nederland beschikbaar maar wel trager dan glasvezel-internet.

  tip

  Goed om te weten:

  Een glasvezelaansluiting is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Het uitbreiden van eigen glasvezelnetwerken van providers gaat in Nederland gestaag door en zal in de toekomst voor meer huishoudens een optie zijn. Met de komst van deze nieuwe technologieën wordt ADSL niet meer actief aangeboden.


  Welke internetsnelheid heb jij nodig?

  Voor het afsluiten van een nieuwe internetverbinding is het belangrijk te weten welke internetsnelheid jouw adres nodig heeft. Afhankelijk van het aantal mensen in huis en internetgebruik is een bepaald aantal Mbit/s het meest geschikt.

  • Gebruik je internet om te surfen en e-mail bij te houden? Dan is een abonnement met een lage internetsnelheid voldoende.
  • Kijk je vaak online films, download je muziek en speel je online games? Kies voor een internetabonnement met hogere snelheid. Ook als meerdere gezinsleden de internetverbinding gebruiken is een hoge snelheid beter.

  Wil je weten wat je huidige internetsnelheid in huis is? Doe dan deze speedtest voor meer inzicht.


  Deze internetproviders vergelijken wij:


  De reden om over te stappen van internetaanbieder

  Internetaanbieders willen jou graag als klant binnenhalen en geven aantrekkelijke kortingen. Als je overstapt kun je hiervan profiteren. Soms krijg je via onze internetvergelijker nog eens extra korting. Internetproviders bieden dit aan, omdat ze in onze vergelijker goed uit de bus willen komen. Ze pakken dus uit met extra kortingen. Je bent daarom bij ons vaak voordeliger uit dan direct bij de aanbieder.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze internetexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten