Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energienieuws

« Naar Nieuws

Energieleverancier Delta overgenomen door Vattenfall

18-01-2019

Delta wordt overgenomen door Vattenfall, het Zweedse moederbedrijf van Nuon. Dit heeft Vattenfall gisteren bekendgemaakt. Ondanks de overname door Vattenfall, blijft Delta onafhankelijk opereren. Ook zal de naam van Delta voorlopig niet veranderen. Het is onbekend hoeveel Vattenfall voor de energieleverancier heeft neergeteld.

Door de overname van Delta, heeft Vattenfall zijn positie in Nederland verstevigt. Waar Nuon zijn naam binnenkort inwisselt voor Vattenfall, behoudt Delta voorlopig zijn naam. Ook verandert er niks voor de ruim 170.000 klanten van Delta. De samenwerking die Delta heeft met voormalig zusterbedrijf Delta Fiber, o.a. voor klantenservice en verkoop, zal worden voortgezet.

De overname is nog niet goedgekeurd door de ondernemingsraad van Delta Energie en de toezichthouder op de energiemarkt, de Autoriteit Consument & Markt. De ruim 500 medewerkers van Delta behouden hun baan.