Reisverzekering Amerika | Overstappen.nl

Reisverzekering Amerika

Amerika, het land van het vrijheidsbeeld en Route 66. Maar ook het land van American football en de wereldberoemde Super Bowl-finale. Er zijn genoeg redenen om af te reizen naar de Verenigde Staten. Doordat het land uit maar liefst 50 staten bestaat, is er genoeg om te zien en te ontdekken.

Maar voordat je een vlucht boekt en je je koffers inpakt, zijn er nog wat zaken die vooraf moet regelen. Heb je al eens aan een reisverzekering voor Amerika gedacht? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten.

Wat dekt een reisverzekering in Amerika?

Wil je een reis naar Amerika boeken? Misschien heb je al gemerkt dat dit niet de goedkoopste optie is. Zeker wat betreft de kosten, is het verstandig om een reisverzekering VS af te sluiten of in ieder geval te overwegen.

Er zijn altijd een aantal basisonderdelen bij een reisverzekering . Dit gaat in de eerste plaats om verschillende vormen van schade. Bijvoorbeeld aan je bagage. Dat is vooral op een langdurige reis vervelend.

Maar een reisverzekering Amerika kan ook de ziekenhuis- of dokterskosten dekken. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden of een ongeluk krijgen terwijl je op reis bent. En de Amerikaanse medische kosten liggen hoger dan in Nederland. In deze situatie moet je wel nog een medische kosten dekking afsluiten bij je reisverzekering.

Welke dekkingen zijn nodig in Amerika?

Je kijkt uit naar je Amerikaanse reis. Maar voordat je vertrekt, is het verstandig om je te verdiepen in de reisverzekering VS. Zo zijn er een aantal aanvullende dekkingen die noodzakelijk kunnen zijn. Dit zijn een aantal voorbeelden:

Een annuleringsverzekering

Veel mensen denken dat een annuleringsverzekering standaard bij een reisverzekering in zit. Het tegendeel is waar, want je bent niet automatisch verzekerd als je je reis onverhoopt moet afzeggen – bijvoorbeeld door ziekte of omstandigheden. Maar de annuleringsverzekering is ook van kracht als je al in Amerika bent, maar onverhoopt naar huis moet.

In het geval van een reis naar de Verenigde Staten kan dit wel verstandig zijn, omdat het om hoge reiskosten gaat. De annuleringsverzekering is dus aan te raden als extra dekking voor je Amerika-reis.

Extreme sporten dekking

Ben je sportief aangelegd? Amerika leent zich prima om verschillende sportactiviteiten te ondernemen. Het kan gaan om bijvoorbeeld bungeejumpen of bergbeklimmen. Vaak moet je hiervoor aparte materialen aanschaffen en ook dit kan hoog oplopen in de kosten, vooral als de spullen beschadigen. Met de aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten ben je hiervoor verzekerd.

Pechhulp

Amerika is niet zo klein of compact waar je alles op de fiets af kunt. Vaak is een auto of een caravan noodzakelijk. Staat er een rondreis op de planning? Dan ontkom je er niet aan om achter het stuur te kruipen. Maar je voertuig kan onverhoopt stil komen te staan.
Deze aanvullende dekking zorgt ervoor dat je 24 uur per dag pechhulp kunt krijgen. Daarnaast krijg je met deze dekking ook vervangend vervoer, waardoor je je reis kunt hervatten. Het zou toch zonde zijn als je langere tijd stilstaat.

Medische kosten

Een aanvullende dekking voor medische kosten is een van de belangrijkste als je naar Amerika afreist. Vooral omdat dit anders werkt dan in Nederland. Medische hulp in Amerika is bijvoorbeeld vele malen duurder en waardoor de medische kosten flink kunnen oplopen.

Vanuit je zorgverzekering krijg je slechts het bedrag vergoed wat de behandeling in Nederland zou kosten. Maar door de hoogte van de medische kosten in Amerika is de kans aannemelijk dat je moet bijbetalen. Dankzij de dekking medische kosten krijg je alle gemaakte kosten bij een ziekenhuis of privékliniek vergoed.

Met een doorlopende reisverzekering naar Amerika

Heb je besloten een reis naar Amerika te boeken? Dan is een reisverzekering VS vrijwel onmisbaar, zoals hierboven uitgelegd. Ga je jaarlijks meer dan 14 tot 21 dagen op vakantie? Een doorlopende reisverzekering loopt het gehele jaar door en daarmee ben je op al je reizen verzekerd. Wel geldt er een aaneengesloten reisduur die meestal begint bij 2 maanden, maar kan doorlopen tot een geheel jaar.

Werelddekking

Bij een reisverzekering heb je altijd de keuze uit een Europadekking of werelddekking. Voor een reis naar Amerika heb je een werelddekking nodig. De standaard reisverzekeringen verzekeren namelijk niet buiten Europa of de Middellandse Zee om. Voor Europa is een Europadekking voldoende.

Maar wil je naar Amerika reizen, dan is een werelddekking noodzakelijk om onverhoopte kosten te laten vergoeden door de verzekering. Daarnaast kun je de werelddekking ook uitbreiden met extra dekkingen. Bijvoorbeeld met pechhulp of materiële schade aan sportartikelen.

Wat kost een reisverzekering naar Amerika?

Een doorlopende reisverzekering met een werelddekking sluit je al af vanaf €3,- per maand. Hiervoor kan je 3 maanden aaneengesloten op reis zijn. De kosten van een reisverzekering met werelddekking kunnen oplopen tot €13,- per maand. De kosten van een doorlopende reisverzekering zijn afhankelijk van je aaneengesloten reisduur en de gekozen dekking.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
4 minuten 08-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Voor een reis naar Amerika wordt een reisverzekering met annuleringsverzekering geadviseerd. Bij de reisverzekering is een werelddekking nodig en deze kan vervolgens uitgebreid worden met extra dekkingen.

Je zorgverzekering is standaard uitgebreid met een werelddekking. Hierdoor zullen de meeste zorgkosten in Amerika worden vergoed. Echter heeft Amerika geen afspraken gemaakt met Nederland over het vergoeden van zorg. Hierdoor kan het toch van belang zijn om een medische kosten dekking af te sluiten.

Amerika is een land dat de hoogste zorgkosten hanteert. Dit mogen Amerikaanse instanties zelf bepalen. De kosten hangen af van de behandeling en van het ziekenhuis. Daarnaast kan het ook een verschil maken of je de rekening direct afrekent. Een ziekenhuisbezoek kan beginnen bij 1500 dollar en zelfs oplopen tot meer dan 5000 dollar.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.