Studenten inboedelverzekering
Ga je op kamers en wil je jouw spullen verzekeren tegen schade? Dan heb je een studenten inboedelverzekering nodig. Op deze pagina leggen we je alles uit over de inboedelverzekering voor studenten.
Studenten inboedelverzekering
Van je ouders of verzorgers heb je vast weleens over een inboedelverzekering gehoord. Nu je op kamers gaat, ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je spullen. Met de basisdekking van een studenten inboedelverzekering ben je verzekerd tegen brand, waterschade en bliksem. Ook wordt er bij vandalisme en diefstal, braakschade aan de kamerdeur, een bedrag uitgekeerd. Met de allrisk dekking ben je daarnaast verzekerd voor de schade die ontstaat door eigen schuld. Lees altijd de polisvoorwaarden door van jouw verzekerering, die kunnen nogal verschillen per verzekeraar.
Aanvullende dekkingen
Woon je op kamers? Dan heb je de meeste aanvullende dekkingen waarschijnlijk niet nodig. Wel zou je eens kunnen kijken naar de aansprakelijkheidsverzekering en een dekking voor mobiele elektronica.
Iedere verzekeraar hanteert andere voorwaarden voor de inboedelverzekering voor studenten. Kijk daarom goed in de polisvoorwaarden van de verzekering die je afsluit. Lees meer over de inboedelverzekering en de inboedel op de pagina’s: wat is een inboedelverzekering en wat is inboedel.
Zelf een verzekering afsluiten of gezinspolis?
Ben je van plan om op kamers te gaan tijdens je studie? Bij sommige verzekeraars zijn de spullen van studerende kinderen die uit huis wonen standaard gedekt onder de gezinsverzekering van de ouders. In de meeste gevallen moet je als student zelf een inboedelverzekering afsluiten. Controleer dit altijd, zo betalen jullie niet dubbel.
Inboedelverzekering studentenkamer: deur op slot
Ga je in een gedeelde woning wonen met een aantal kamers? Dan is het goed om te weten dat een aantal verzekeraars eist dat je jouw kamerdeur kunt afsluiten. Dit wordt ook wel de binnenbraakclausule genoemd. Heeft er diefstal plaatsgevonden of is er schade, dan moet de schade aan de kamerdeur zichtbaar zijn. Verzekeraars willen dat je jouw persoonlijke spullen zo goed mogelijk beschermt tegen diefstal en schade. Als je kamer niet op slot kan, kan dit invloed hebben op de dekking van je inboedelverzekering en de premie. Het installeren van een goed slot op je kamerdeur kan niet alleen je spullen beter beschermen, maar ook zorgen voor gemoedsrust.
Wel en niet gedekt in een studenten inboedelverzekering
Overweeg je een studenten inboedelverzekering? Dan zijn er een aantal zaken wel en niet verzekerd. Dit verschilt uiteraard per verzekeraar. Maar standaard kun je uitgaan van het volgende:
Wel verzekerd
- Schade door diefstal en inbraak.
- Brandschade.
- Stormschade
- Verbeteringen die je deed aan je kamer, zoals een nieuwe vloer.
- Losse spullen in je kamer.
- Waterschade
- Geld en waardepapieren tot een maximum bedrag.
Niet verzekerd
- Schade door je eigen schuld (alleen bij all risk dekking).
- Slecht onderhoud.
- Fraude en misbruik.
- Als je de kamer voor iets anders gebruikt dan wonen.
- Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting.
Met de inboedelverzekering verzeker je je spullen in je studentenkamer. Wil je je spullen ook buitenshuis verzekeren? Sluit dan een kostbaarhedenverzekering af. Hiermee verzeker je waardevolle spullen zoals een tablet of horloge ook als je op pad bent.
Tips inboedelverzekering voor studenten
Ga je op kamers en wil je een inboedelverzekering studenten afsluiten, maak dan gebruik van de volgende tips:
- Vraag aan je huisbaas of studentenhuisvesting of er al een inboedelverzekering is afgesloten. Als dit er al is, heb je zelf geen inboedelverzekering studenten meer nodig.
- Bewaar altijd de bonnen van nieuwe spullen die je koopt. Deze kan de verzekeraar bij je opvragen als er sprake is van schade.
- Sluit je een inboedelverzekering studenten af, dan moet je altijd de waarde van je spullen in je studentenkamer inschatten. Houd ook rekening met toekomstige aankopen. Op die manier ben je niet onderverzekerd.
- Bij inbraak staat er in veel polisvoorwaarden van verzekeraar dat er sprake moet zijn van braakschade. Zo heb je bewijs dat er daadwerkelijk is ingebroken.
- Sommige verzekeraars rekenen korting als je student bent, zo ben je nog goedkoper uit.
Studenten inboedelverzekering afsluiten
Vergelijk eerst de premies en de dekking van verschillende inboedelverzekeringen voordat je zomaar een verzekering afsluit. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste verzekeraar is erg groot en als student wil je niet te veel betalen. Vul je gegevens in, maak een berekening voor je inboedelverzekering en we laten je zien welke verzekeringen bij je passen. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan!
Vergelijk en bespaar direct
- 100% onafhankelijk vergelijken
- Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
- Bespaar tot € 385,- per jaar
Veelgestelde vragen
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!
Het laatste nieuws
85% van Nederlanders neemt maatregelen tegen inbraak tijdens vakantieperiode
Overstappen.nl deed onderzoek naar de angst voor inbraak tijdens de vakantie. Hieruit blijkt dat 69% van de Nederlanders niet bang is voor een inbraak tijdens hun vakantie. Toch neemt 85% van de ondervraagden wel preventieve maatregelen.
Wat te doen bij lekkage en wat is er verzekerd?
Lekkage in woningen blijft een verontrustende zorg voor woningbezitters. Van kleine druppels tot grote waterstromen, lekkages kunnen aanzienlijke schade aanrichten en hebben vaak financiële gevolgen.
Veel vuurwerkschade verwacht op oudejaarsavond
Bekijk hier wat de verwachtingen zijn voor vuurwerkschade op oudejaarsavond en lees wat jij zelf kunt doen om schade te voorkomen.
Storm op komst: Helft Nederlanders negeert code oranje
Extreme weersomstandigheden en waarschuwingen van het KNMI worden niet door iedereen even serieus genomen.