Inboedelverzekering premie berekenen
Wil je je inboedelverzekering berekenen? De premie voor de inboedelverzekering is voor iedereen anders. Op deze pagina leggen we je uit hoe verzekeraars de premie inboedelverzekering berekenen.
Hoe bereken je je inboedelverzekering?
De premie voor de inboedelverzekering is voor iedereen anders. Verzekeraars berekenen de inboedelverzekering aan de hand van een aantal factoren. We zetten ze voor je op een rijtje.
Inboedelwaarde
Om de waarde van je inboedel te bepalen, gebruiken veel verzekeraars een inboedelwaardemeter. Dit is een vragenlijst waarmee je onder andere je gezinssituatie, leeftijd, jaarinkomen, woninggrootte en het soort woning kunt aangeven. Deze gegevens helpen om een nauwkeurige schatting te maken van de waarde van je bezittingen. Als je je inboedel voor een te laag bedrag verzekert, kan het zijn dat je bij schade niet alles vergoed krijgt. Gelukkig bieden veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering.
De gekozen dekking
Ook de dekking die je kiest is van invloed op het berekenen van de inboedelverzekering. Wil je bijvoorbeeld alleen de basisdekking of wil je ook een all risk dekking waarbij schade door eigen schuld ook verzekerd is? Naast de standaarddekking kun je de verzekering ook nog uitbreiden met aanvullende modules, zoals een dekking voor mobiele elektronica, een glasverzekering en een kostbaarhedenverzekering buitenhuis. Houd bij het berekenen van de inboedelverzekering rekening met: hoe breder de dekking, hoe hoger de premie.
Eigen risico
Het eigen risico speelt ook een factor in de kosten van de inboedelverzekering. Kies je voor een lager eigen risico, dan stijgt je maandelijkse premie. De verzekeraar neemt in dat geval meer risico. Als je kiest voor een hoger eigen risico, verlagen je maandelijkse kosten voor de inboedelverzekering. Je betaalt kleine schadebedragen eerst zelf.
Woonplaats
Verzekeraars kijken bij het berekenen van de inboedelverzekering ook naar de plaats waarin je woont. Woon je in de Randstad of de stedelijke gebieden? Dan vinden verzekeraars dat er meer kans op inbraak en/of diefstal is dan op het platteland. Je premie zal daarom hoger uitvallen.
Inbraakbeveiliging
Verzekeraars kijken ook naar het risico op inbraak. Heb je je woning goed beveiligd en is het moeilijk om in jouw woning in te breken? Dan krijg je bij sommige verzekeraars korting op de verzekering. Om deze korting te krijgen, moet je wel aantonen dat je woning beveiligd is met een Politiekeurmerk Veilig Wonen of een BORG-certificaat.
Premie inboedelverzekering
De premie van de inboedelverzekering loopt per huishouden flink uiteen. Zo kan de inboedelverzekering voor een student die op kamers woont al voor een paar euro per maand, terwijl de verzekering voor een gezin in de stad tot wel € 30,- of meer kan oplopen. Heb je ook een eigen woning en wil je de opstal ook verzekeren? Verzekeraars geven vaak korting als je gaat voor de woonverzekering, een gecombineerde inboedel- en opstalverzekering.
Eigen premie inboedelverzekeringen berekenen
Met onze woonvergelijker kunnen je binnen een paar tellen zelf je inboedelverzekering berekenen. Vul je gegevens in en laat ons weten naar welke aanvullende dekkingen je op zoek bent. We laten je dan alle inboedelverzekeringen zien die passen bij je wensen. De goedkoopste staat altijd bovenaan! Focus niet alleen op de premie van je inboedelverzekering, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van verzekeraars. Dit helpt je te begrijpen welke schade wel of niet wordt vergoed en welk bedrag je kunt verwachten. Bereken je inboedelverzekering en stap binnen een paar minuten over naar een verzekering die bij je past.
Vergelijk en bespaar direct
- 100% onafhankelijk vergelijken
- Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
- Bespaar tot € 385,- per jaar
Snel antwoord
Veelgestelde vragen
Klantenservice
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!
Het laatste nieuws
85% van Nederlanders neemt maatregelen tegen inbraak tijdens vakantieperiode
Overstappen.nl deed onderzoek naar de angst voor inbraak tijdens de vakantie. Hieruit blijkt dat 69% van de Nederlanders niet bang is voor een inbraak tijdens hun vakantie. Toch neemt 85% van de ondervraagden wel preventieve maatregelen.
Is een opstalverzekering verplicht of niet?
Een opstalverzekering is niet verplicht, maar in de praktijk moet je deze vaak wel afsluiten.
Wat te doen bij lekkage en wat is er verzekerd?
Lekkage in woningen blijft een verontrustende zorg voor woningbezitters. Van kleine druppels tot grote waterstromen, lekkages kunnen aanzienlijke schade aanrichten en hebben vaak financiële gevolgen.
Minder schademeldingen door woningbranden, verzekeraars melden afname
Er is een afname in het aantal schademeldingen door woningbranden. Hier lees je welke steden het meeste schademelden en wanneer de meeste meldingen binnenkomen.
Veel vuurwerkschade verwacht op oudejaarsavond
Bekijk hier wat de verwachtingen zijn voor vuurwerkschade op oudejaarsavond en lees wat jij zelf kunt doen om schade te voorkomen.
Storm op komst: Helft Nederlanders negeert code oranje
Extreme weersomstandigheden en waarschuwingen van het KNMI worden niet door iedereen even serieus genomen.
Klantenservice
Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.