Beste zonnepaneel 2024 | Alle informatie | Overstappen.nl

Beste zonnepaneel

 • Nu extra voordelig door 0% btw
 • Bespaar direct op je energierekening
 • Binnen 5 minuten vergelijken

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om groene energie op te wekken en je elektriciteitsrekening te verlagen. Maar met zoveel opties op de markt, is het belangrijk om te weten wat het beste zonnepaneel is voor jouw situatie. In dit artikel bespreken we de beste zonnepanelen en geven we antwoord op de vraag waar je op moet letten.

Snel navigeren naar

Welk merk zonnepanelen heeft het beste rendement?

Zonnepanelen van bekende merken zoals SunPower en AEG zijn goede voorbeelden van panelen met het beste rendement. Ze zijn ontworpen om maximale energie op te wekken en hebben een lange levensduur. Dit is bepaald aan de hand van de Europese kwaliteitsnormen. Hier moeten alle zonnepanelen aan voldoen. Om voor een keurmerk of certificaat in aanmerking te komen worden ze uitgebreid getest. Op basis van deze testen wordt ook bepaald welk merk het beste rendement heeft.


Top 5 beste merken zonnepanelen 2024

Er zijn verschillende merken zonnepanelen die als de beste worden beschouwd. Hier zie je de top 5 merken die bekend staan om hoogwaardige kwaliteit:

Positie Merk zonnepaneel
1 SunPower
2 AEG
3 LONGi
4 Jinko Solar
5 Trina Solar
 • voordeel

  Bespaar direct op je energierekening

 • voordeel

  Verduurzaam je woning gemakkelijk

 • voordeel

  Nu extra voordelig door 0% btw

Zonnepanelen vergelijken

Welke merken zonnepanelen zijn er?

Er zijn veel merken zonnepanelen beschikbaar, naast de bovengenoemde top 5 kan je kiezen uit de volgende merken:

 1. DMEGC Solar
 2. JA Solar
 3. Qcells
 4. Suntech
 5. Canadian Solar

Kies voor de beste zonnepaneel merken met een bewezen staat van dienst, zoals de hierboven genoemde fabrikanten. Deze merken hebben zich bewezen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.

Beste zonnepanelen

Wat zijn A-merk zonnepanelen?

De term A-merk verwijst naar producten van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze merken bieden een lange levensduur, een goede opbrengst en bieden goede garanties op hun producten. Het is verstandig om te investeren in A-merk zonnepanelen, zelfs als ze iets duurder zijn, omdat ze op de lange termijn meer rendement opleveren.

Waarop letten bij zonnepanelen?

Bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor jouw situatie zijn er enkele belangrijke zaken om op te letten:

 • Efficiëntie: zonnepanelen met een hoger efficiëntieniveau zullen meer elektriciteit opwekken in dezelfde ruimte. Dit is vooral belangrijk als je beperkte dakruimte hebt.
 • Prijs: vergelijk de kosten van verschillende zonnepanelen en kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding.
 • Garantie: controleer de garantievoorwaarden van de fabrikant. Kies panelen met een goede garantie, zodat je investering beschermd is.
 • Installateur: kies een gecertificeerde en betrouwbare installateur om de zonnepanelen te plaatsen.
 • Type zonnepaneel: Bepaal welk type zonnepaneel het beste bij jouw situatie past. Monokristallijn, polykristallijn en dunne film panelen hebben elk hun eigen kenmerken.
 • Rendement: kijk naar het verwachte rendement van de zonnepanelen. Hoe meer energie ze kunnen genereren, hoe sneller je je investering terugverdient.
 • Omvormer: de omvormer is cruciaal voor het omzetten van de opgewekte gelijkstroom naar bruikbare wisselstroom. Zorg ervoor dat je een kwalitatieve omvormer kiest die compatibel is met je zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken in 5 simpele stappen

In 5 simpele stappen kan je bij ons meerdere aanbiedingen van zonnepanelen vergelijken en direct aanschaffen. Hieronder lees je precies hoe dat werkt!

1. Vul je gegevens in

Vul je adres, jaarverbruik, daktype, ligging en de soort meterkast in. We vragen alle informatie uit om jou op de beste manier advies te kunnen geven over deze duurzame investering.

2. Advies over het aantal panelen

Je ontvangt een advies van het aantal panelen. Met onze handige tool kun je gemakkelijk en snel controleren of dit aantal ook daadwerkelijk op je dak past.

3. Vergelijk het aanbod

Wanneer je het juiste aantal panelen hebt gekozen zie je gelijk een duidelijk overzicht met alle deals. Vergelijk gemakkelijk op prijs of hoogste opbrengst. Daarnaast kan je per product de plus- en minpunten, prijsopbouw en productinformatie bekijken.

4. Kies de beste deal

Kies de beste deal voor jouw situatie. Zijn er nog bijzonderheden die je wilt aangeven, dan kan je die hier toevoegen.
Mocht je toch nog eerst een offerte willen ontvangen dan kan je dat bij deze stap nog aanvragen.
Heb je nog vragen over het product neem dat contact op met onze experts.

5. Maak de aanvraag in orde

Na voltooiing van de aankoop zal de leverancier contact met je opnemen en een datum inplannen voor een eventuele technische schouw. Daarna worden de zonnepanelen geinstalleren. Vanaf dat moment kan jij genieten van de duurzame manier van energie opwekken.
aangeven! Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

Vergelijk Zonnepanelen

Veelgestelde vragen

  Welke type zonnepaneel is het beste?

  Het beste type zonnepaneel is afhankelijk van je specifieke situatie. Over het algemeen zijn monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen de meest populaire keuzes, maar dunne-film panelen zijn ook geschikt in veel situaties.

  Wat is het beste zonnepaneel?

  Het beste zonnepaneel varieert per situatie en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder dakruimte en energiebehoeften. Let in ieder geval op de kenmerken die we noemen in de alinea ‘Waarop letten bij zonnepanelen?’.

  Wat is het beste zonnepaneel systeem?

  Het beste zonnepaneel systeem omvat niet alleen de panelen zelf, maar ook de omvormer en de installatie. Een goed systeem biedt hoge efficiëntie, betrouwbaarheid en een goede garantie.

  Wat is de beste omvormer voor zonnepanelen?

  Wat de beste zonnepaneel omvormer is, hangt af van het merk en type zonnepanelen dat je hebt. Het is belangrijk om een omvormer te kiezen die compatibel is met je panelen en voldoet aan je energiebehoeften.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Hoeveel panelen je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Je stroomverbruik.
  • De opbrengst van de zonnepanelen.
  • De ligging, hellingshoek en de oppervlakte van je dak.

  Bereken op deze pagina het aantal benodigde zonnepanelen in jouw situatie.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met een van onze experts. Zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Het laatste zonnepanelennieuws