Romy Nijssen, onze duurzaamheidsexpert | Overstappen.nl

Romy Nijssen, onze duurzaamheidsexpert

Duurzaamheidsexpert

Maak kennis met Romy

“Hoi, ik ben Romy. Wat leuk dat je meer over mij te weten wil komen! Als Duurzaamheidsexpert is het mijn taak om jou van de beste duurzame deals te voorzien. Zo zorg ik ervoor dat je bij Overstappen.nl gemakkelijk zonnepanelen kan vergelijken en ben ik ook verantwoordelijk voor verschillende acties, zoals een woningscan voor het verduurzamen van je woning. Zo breiden het aanbod van duurzame producten bij Overstappen.nl steeds wat verder uit.”

Romy Nijssen,
Duurzaamheidsexpert

Duurzaamheidsexpert Romy

Romy's tips voor een duurzamer leven

Verduurzamen kan voor iedereen anders zijn. Je kunt het heel groot aanpakken of je begint klein en makkelijk. Iets is beter dan niets zeg ik altijd maar. Mijn 3 tips voor het verduurzamen van je leven zijn:

Zeg ja tegen zonnepanelen!

Zeg ja tegen zonnepanelen!

Als je de mogelijkheid hebt om zonnepanelen op je dak te installeren dan zou ik dit sowieso overwegen! Je kunt je eigen groene stroom opwekken en besparen. Daardoor help je niet alleen de wereld een beetje beter te maken, maar ook je eigen energierekening.

Duurzaam winkelen

Ga duurzaam winkelen

Ik hou zelf erg van winkelen en ook daar kun je denken aan verduurzaming. Via Overstappen.nl kun je bijvoorbeeld duurzame energiecontracten vergelijken. Met ons duurzaamheidsfilter krijg je alleen energiecontracten te zien waarbij de duurzame herkomst van jouw energie gegarandeerd is. De stroom is duurzaam opgewekt in Nederland en de CO2-uitstoot van gas wordt gecompenseerd door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen en investeringen in duurzame energieprojecten.

Water besparen

Start met besparen op water en energie

Besparen op je water en energie is een van de beste tips die ik je kan geven voor een duurzamer leven. Korte douches, de thermostaat wat lager zetten, regenwater opvangen en slim tuinieren maken een groot verschil. Ook dit zal je terugzien op je energierekening.


Duurzaamheidsexpert Romy

3 vragen voor Romy

  Waarom is duurzaamheid voor jou belangrijk?

  De wereld verandert veel en snel. Dit vind ik persoonlijk iets moois, maar ik vind dat we niet alleen moeten nemen maar ook moeten denken aan wat we de wereld kunnen teruggeven. We moeten nog een hele lange tijd mee en daarom is het belangrijk te kijken naar verduurzaming. Zo kan iedereen nog lang genieten van deze mooie planeet. Verandering begint vaak bij jezelf. Daarom zou ik aanraden om goed te kijken naar hoe jij jouw leven een stukje duurzamer kunt maken. Veel mensen denken onterecht dat duurzamer leven een stuk duurder is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om je steentje bij te dragen aan het milieu. Vaak gaat dit ook nog eens gepaard met geld besparen, hoe gaaf is dat!

  Waar let jij op bij het vergelijken van zonnepanelen?

  Ik let zelf op de wattage van de zonnepanelen en de efficiëntie; hoger betekent meer groene energie. Subsidies en belastingvoordelen kunnen die investering behapbaarder maken, en een goede garantie garandeert jarenlang zorgeloos energie opwekken. Daarnaast bepaalt de materiaalkeuze de levensduur van de panelen. Als je zonnepanelen overweegt, vergeet dan niet om de zonoriëntatie van je dak te controleren.

  Welke duurzame producten kun je via Overstappen.nl afnemen?

  Via Overstappen.nl kun je verschillende duurzame energiecontracten vergelijken. Daarnaast kun je ook een zonnepanelen vergelijken.

Benieuwd naar onze andere experts?

Woon-expert Jerry
Jerry, Expert Schadeverzekeringen
Lees meer over Jerry
Energie-expert Tom Schlagwein
Tom, Energie-expert
Lees meer over Tom
Zorgverzekering- en kredietexpert Eva van Erk
Eva, Zorgverzekering en Kredietexpert
Lees meer over Eva