Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je samen met een groep mensen afsluit. Het is in veel gevallen de moeite waard om een collectieve verzekering af te sluiten. Je profiteert namelijk gezamenlijk van kortingen en betaalt daardoor een lagere premie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die je met een groot aantal mensen tegelijk afsluit. Een voorbeeld is een verzekering voor de medewerkers van een bepaald bedrijf, leden van een sportclub of zelfstandigen. Ook patiëntenverenigingen van chronisch zieken hebben met zorgverzekeraars collectieve zorgpolissen afgesloten. Omdat je deelneemt aan een collectief krijg je vaak korting op de premie van je zorgverzekering of wordt er een specifieke extra dekking geboden.

Voordelen voor zorgverzekeraars

Het voordeel voor zorgverzekeraars is dat ze met collectieven veel klanten tegelijk aan zich kunnen binden. Door een specifiek aanbod op te zetten, kunnen bijvoorbeeld ook chronisch zieken voor zorgverzekeraars ‘aantrekkelijk’ zijn. Wanneer een zorgverzekeraar veel specifieke chronische zieken als klant heeft, wordt er met zorgaanbieders veel scherper onderhandeld op de prijs van behandeling, controles maar bijvoorbeeld ook medicijnen. Zorgverzekeraars krijgen daarnaast voor zorgverzekerden met bepaalde chronische aandoeningen geld van de overheid uit het Vereveningsfonds.

Korting op de premie bij collectief

Een collectieve zorgverzekering levert gemiddeld een korting van 7% op de premie voor een basisverzekering op. In veel gevallen wordt door de zorgverzekeraars ook korting geboden op de aanvullende verzekering. Ook via Overstappen.nl kun je collectieve korting krijgen via onze vergelijker. Vul je voorkeuren in de zorgvergelijker in en je ziet meteen wat de voordeligste optie is.

Goedkopere zorgverzekering

Een korting op de zorgverzekering via een collectief wil niet altijd zeggen dat je voordeliger uit bent. Er zijn zorgverzekeringen zonder collectiviteit die een lagere premie hebben en dus goedkoper zijn. Het is daarom van belang om alle opties te vergelijken, zodat je een juiste, voordelige keuze kunt maken.

Zorgverzekeringen vergelijken

Overstappen.nl maakt het eenvoudig om zorgverzekeringen te vergelijken. Je ziet meteen de zorgverzekering die het beste past bij je persoonlijke situatie. Verder bieden wij een aantal open collectieve zorgverzekeringen aan waarmee je korting op de basisverzekering en/of de aanvullende zorgverzekering krijgt. Overstappen loont.