Korting zorgverzekering

  • 100% onafhankelijk
  • Altijd de beste deal
  • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen met korting
trustscore Trustpilotscore: 9.2

Als je overstapt van zorgverzekering via Overstappen.nl, is het mogelijk om gebruik te maken van kortingen op de basisverzekering en aanvullende zorgverzekering. Iedere zorgverzekerde komt voor deze speciale zorgverzekering kortingen in aanmerking. De zorgpakketten die je via Overstappen.nl afsluit, zijn qua inhoud vanzelfsprekend identiek aan het aanbod van de zorgverzekeraars zelf.

Vergelijk zorgverzekeringen

Hoe kan Overstappen korting op mijn zorgverzekering bieden?

Ieder jaar sluiten veel consumenten een nieuwe zorgverzekering af via Overstappen.nl. Doordat wij nieuwe klanten aanleveren aan zorgverzekeraars kunnen zij een korting bieden aan iedereen die via ons overstapt. Basisverzekeringen kunnen daarom via ons met 10% korting worden aangeboden en aanvullende verzekeringen met 12% korting, waardoor de verzekeringen goedkoper zijn dan bij de verzekeraar zelf.

Korting op je zorgverzekering via Overstappen.nl

Ben je individueel verzekerd en dus niet aangesloten bij een werkgevers- of ledencollectief? Of ken je mensen in je omgeving die nog steeds individueel zijn verzekerd? In dat geval loont het de moeite om je huidige zorgverzekering nog eens onder de loep te nemen. Vergelijk zorgverzekeringen op Overstappen.nl en er is een grote kans dat je een grote korting op je zorgverzekering krijgt.

Besparen op je zorgverzekering

Bespaar eenvoudig op je zorgverzekering door via Overstappen.nl precies hetzelfde zorgpakket aan te vragen met korting. Je zorgverzekeraar zet de eerder toegezonden polis automatisch om naar een polis met een collectiviteitsnummer. Zo profiteer je van exact dezelfde zorgverzekering, maar dan met korting.

Werkgevers- of ledencollectief niet altijd voordeliger

Als je bent aangesloten bij een werkgevers- of ledencollectief controleer dan hoeveel korting je krijgt op je zorgverzekering. Werkgevers- of ledencollectieven zijn niet altijd de voordeligste keuze. Vul je gegevens in de zorgvergelijker in en bekijk hoeveel je via het exclusieve aanbod van Overstappen.nl bespaart. De goedkoopste zorgverzekering is binnen handbereik.

Andere tips voor korting op zorgverzekering

1. Verhoog je eigen risico

De helft van de verzekerden heeft baat bij een hoger eigen risico. Dit blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit. Slechts 11% verhoogt het eigen risico in ruil voor premiekorting. Voel je je gezond als een vis en verwacht je geen zorgkosten? Overweeg dan je eigen risico te verhogen. Je krijgt dan een aantrekkelijke korting op je zorgverzekering. Kies je een maximaal eigen risico? Reserveer dan wel dit bedrag voor het geval dat!

2. Aanvullend verzekeren?

Kijk kritisch naar je aanvullende verzekeringen. Veel mensen zijn oververzekerd. Je kunt flink besparen door een kleinere aanvullende verzekering af te sluiten. Of laat het aanvullende pakket vallen als je verwacht er geen gebruik van te maken.

Je zorgverzekering vergelijken

Uiterlijk half november weet je de premie van je zorgverzekering voor volgend jaar. Wil je er zeker van zijn dat je niet de hoofdprijs betaalt bij je huidige zorgverzekeraar? Kijk dan vanaf eind november in onze vergelijker na of je nog steeds goed zit bij je huidige zorgverzekeraar. Wellicht heeft een andere zorgverzekeraar een beter aanbod. En je kunt bovendien profiteren van korting op diverse zorgverzekeringen.

Regel uiterlijk 31 december je overstap

Elk jaar stappen ruim een miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Een flinke administratieve kluif voor zorgverzekeraars. Gelukkig heb jij er weinig last van als je wilt overstappen. Gebruik de handige overstapservice als je vóór 1 januari 2021 een nieuwe zorgverzekering afsluit. Zelf opzeggen kan ook. Doe dit voor 31 december en sluit vervolgens voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering met korting af.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.