Tandartsverzekering vergelijken

Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk tandartsverzekeringen
trustscore Trustpilotscore: 9.0


Wil je een tandartsverzekering afsluiten? Dan is het goed om te weten dat de behandelingen door een tandarts niet worden vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Je zult voor behandelingen aan je gebit een aanvullende tandartsverzekering af moeten sluiten.

Waarom een tandartsverzekering afsluiten?

Je sluit een tandartsverzekering af als je jezelf wilt dekken tegen de kosten van de tandarts. Het afsluiten van een tandartsverzekering is niet verplicht, dit betekent ook dat de kosten van de tandarts (voor iedereen vanaf 18 jaar) niet vanuit de basisverzekering worden vergoed. Indien gewenst, kan je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1950 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Vlekkeloze overstap

  Vlekkeloze overstap

  Arianne L.
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  Prima geregeld

  Prima geregeld

  Hans Timmermans
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 dagen geleden
  Snel geregeld.

  Snel geregeld.

  mevrouw Ibragimova
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1950 reviews

  Wel of geen tandartsverzekering?

  Natuurlijk wil je ook weten of je wel of geen tandartsverzekering nodig hebt. Wij geven je eerlijk advies:

  Geen tandartsverzekering afsluiten als je 1-2 keer per jaar op controle gaat en verder geen aanvullende tandbehandelingen nodig hebt. Je betaalt in dit geval meer aan de kosten van de verzekering dan de tandartskosten zelf.

  Wel een tandartsverzekering afsluiten als je vaker dan 2 keer per jaar op controle gaat en als je wel eens iets aan je gebit laat doen (zoals gebitsreiniging, het vullen van een gaatje of het trekken van verstandskiezen).

  → Let op: Vooral het trekken van je verstandskiezen kan erg prijzig worden, het trekken van je verstandskies kost gemiddeld tussen de € 250-500 (per 2).

  Wat kost een tandartsverzekering?

  Hoeveel een tandartsverzekering kost, verschilt per verzekeraar. In 2020 kost een tandartsverzekering gemiddeld € 12,50 per maand. Bij alle verzekeraars heb je de keuze uit minimaal 2 soorten pakketten. Hoe goedkoper het pakket, hoe minder hoog de vergoeding is die je krijgt vanuit de verzekeraar. Ook kan er een maximum bedrag aan vastzitten dat per behandeling wordt uitgekeerd. Gebruik onze zorgverzekering vergelijker om eenvoudig de beste tandartsverzekering te vinden voor jou.

  Beste tandartsverzekering

  De beste tandartsverzekering voor jou is er een die jouw gewenste behandelingen 100% vergoed, en die natuurlijk een lage premie heeft. De premies van alle zorgverzekeraars voor 2021 worden uiterlijk op 12 november bekend gemaakt. Tegen die tijd zullen wij je hier een overzicht laten zien van de goedkoopste tandartsverzekeringen met de beste dekking.

  Goedkoopste tandartsverzekering

  Wat de goedkoopste tandartsverzekering is, hangt af van de zorgverzekeraar die je kiest. Bij veel verzekeraars kan je kiezen tussen een lage dekking en een hoge dekking. Dit is goedkoper, maar het betekent ook dat je vaak maar een deel van de behandeling vergoed krijgt.

  → Tip: Gebruik vanaf 12 november onze zorgvergelijker om tandartsverzekeringen te vergelijken op prijs en dekking.

  Tandartsverzekering zonder acceptatie

  In tegenstelling tot de basisverzekering zijn verzekeraars niet verplicht je te accepteren voor de aanvullende tandartsverzekering. Zorgverzekeraars kunnen voorwaarden stellen waaraan je als verzekerde moet voldoen. Het is dus handig rekening te houden met de volgende punten:

  • Sommige zorgverzekeraars zullen vragen om een saneringsverklaring van je tandarts. Een saneringsverklaring is een verklaring van je tandarts welk achterstallig onderhoud er nog moet worden verricht aan je gebit.
  • Bij andere zorgverzekeraars moet je een uitgebreide vragenlijst invullen om geaccepteerd te worden.
  • In een enkel geval geldt er een wachttijd. Dit kan betekenen dat het even duurt voordat je voor de aanvullende verzekering geaccepteerd bent en recht hebt op een vergoeding.

  Deze zorgverzekeraars hanteren in 2020 geen medische acceptatie voor de tandartsverzekering:

  Tips voor het afsluiten van een tandartsverzekering

  Tandzorg valt buiten het basispakket voor mensen boven de 18 jaar. Bij het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering is het belangrijk op onderstaande punten te letten:

  • Wacht met het opzeggen van je huidige verzekering totdat je bent geaccepteerd door je nieuwe verzekering. Als je via onze vergelijker overstapt, gaat dit automatisch.
  • Vul bij de vragenlijsten alleen de verplichte vragen in. Verzekeraars willen zoveel mogelijk van je te weten komen en dit is niet altijd in jouw voordeel.
  • Bekijk of de vergoedingen in percentages of bedragen staan weergegeven. Bekijk of dit bedrag overeenkomt met de voorspelling van behandeling die je tandarts aangeeft dat je nodig zul hebben aankomend jaar.
  Vergelijk zorgverzekeringen

  Tandartsverzekering voor kinderen

  Tot 18 jaar worden de kosten voor kinderen voor de tandarts deels vergoed vanuit het basispakket. De controles en mondhygiënist worden volledig vergoed vanuit het basispakket. Voor andere behandelingen geldt een vergoedingspercentage van 75%. Voorbeelden van behandelingen die buiten het basispakket vallen voor kinderen tot 18 jaar zijn:

  • orthodontie
  • kronen
  • inlays
  • implantaten
  • bruggen

  Voor deze ingrepen is het mogelijk een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Vanaf 18 jaar valt alle tandzorg buiten het basispakket. Voor tandheelkunde tot 18 jaar hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Daarnaast betaal je geen eigen risico voor tandheelkunde tot 18 jaar.

  Zorgverzekering met tandartsverzekering vergelijken

  Vergelijk alle zorgverzekeringen met aanvullende tandartsverzekering op basis van jouw persoonlijke zorgbehoeften. Via onze zorgvergelijker vergelijk je zorgverzekeringen op premie en dekking. Zo weet je razendsnel welke zorg wordt vergoed en hoeveel je kunt besparen op je zorgkosten. Overstappen van zorgverzekeraar loont de moeite en is eenvoudig dankzij de overstapservice.

  Vergelijk zorgverzekeringen