Vergoeding Orthomoleculaire geneeskunde verzekering

Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve geneeswijze waarbij de nadruk ligt op het gebruik van natuurlijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren of enzymen. Vanuit de basisverzekering ontvang je geen orthomoleculaire geneeskunde vergoeding. Je kunt je hiervoor aanvullend voor verzekeren via een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde?
Behandeling
Klachten en aandoeningen
Orthomoleculaire geneeskunde en reguliere geneeskunde
Vergoedinge Orthomoleculaire geneeskunde
Aanvullende zorgverzekering Orthomoleculaire geneeskunde

Vergoedingen voor orthomoleculaire geneeskunde per verzekeraar

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?persoon

Het woord orthomoleculair is een samenvoeging van twee woorden: orthos (juist, recht of gezond) en moleculair (molecuul). Een behandelaar binnen de orthomoleculaire geneeskunde wil alleen met stoffen werken die je lichaam kan gebruiken en verwerken zonder dat dit schade aanricht. Het lichaam moet op die manier aangezet worden om zichzelf te genezen.

Behandeling

Er zal aandacht worden besteed aan je lichamelijke en emotionele klachten en aan je voedingsgewoontes. Daarnaast wordt onderzocht of er bepaalde voedingsstoffen tekort zijn of juist in overmaat aanwezig zijn. Dit gebeurt door onderzoek van je bloed, ontlasting en urine. Aan de hand van de verzamelde informatie zal de behandelaar een plan opstellen. Doorgaans adviseert de behandelaar een dieet of een aantal specifieke voedingsadviezen. Via voeding alleen kan echter niet altijd voldoende van bepaalde stoffen worden binnengehaald. Een dergelijk dieet of voedingsadvies kan dan, op advies van je behandelaar, worden aangevuld met de inname van extra voedingssupplementen.

Klachten en aandoeningen

Orthomoleculaire geneeskunde heeft als doel om enerzijds ziekten te voorkomen en anderzijds om bepaalde ziekten te behandelen. Het is voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil verbeteren. Deze geneeskunde kan dus worden geraadpleegd door mensen die optimaal gezond willen leven zonder dat ze bepaalde klachten hebben. Een voedingsadvies van een orthomoleculair geneeskundige kan dan zinvol zijn. Orthomoleculaire geneeskunde kan daarnaast worden toegepast bij de behandeling van vrijwel alle klachten en aandoeningen. Voorbeelden van klachten en aandoeningen zijn: darmklachten, huidklachten, vermoeidheid, reumatische klachten, allergie, M.S. of (andere) chronische klachten.

Orthomoleculaire en reguliere geneeskunde

Reguliere geneeskunde is de geneeskunde die officieel erkend is. Het is de geneeskunde die bijvoorbeeld door je huisarts en in het ziekenhuis worden toegepast. Orthomoleculaire geneeskunde kan als aanvulling op reguliere geneeskunde worden geraadpleegd. In dat geval is het wel belangrijk om je (reguliere) arts hierover in te lichten en eerst met je arts te overleggen. In sommige gevallen kan de orthomoleculaire therapie de werking van medicijnen namelijk beïnvloeden. Je hebt echter geen verwijsbrief van je huisarts nodig om een afspraak met een behandelaar van orthomoleculaire geneeskunde te maken.

Vergoeding orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de vergoeding alternatieve geneeswijzen van een aanvullende verzekering. Lees in de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar goed na wat de vergoeding voor orthomoleculaire geneeskunde is, omdat de hoogte en voorwaarden per zorgverzekering kunnen verschillen. Daarbij vereisen zorgverzekeraars doorgaans dat jouw behandelaar is aangesloten bij beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde. Bekijk of je behandelaar hierbij is aangesloten.

Aanvullende zorgverzekering orthomoleculaire geneeskunde

Ben je benieuwd welke zorgverzekeraar de hoogste vergoeding biedt voor alternatieve geneeswijzen en dus voor orthomoleculaire geneeskunde? Bekijk dan via onze zorgvergelijker de dekkingen van de verschillende aanvullende zorgverzekeringen voor orthomoleculaire geneeskunde.

  Vergoedingen voor orthomoleculaire geneeskunde per verzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.