Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringbegrippen

« Naar Begrippen

Basispakket

Het basispakket van de zorg is een verplichte basisverzekering voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Het basispakket wordt afgesloten bij een van de vele zorgverzekeraars die Nederland rijk is.

Inhoud van basispakket

Een basispakket of basisverzekering wordt samen- en vastgesteld door de Nederlandse overheid en vergoedt noodzakelijke zorg. Hierbij kun je denken aan geneeskundige zorg, medische hulpmiddelen en geneesmiddelen. Daarnaast is in het basispakket zorg opgenomen die gedeeltelijk wordt vergoed: paramedische zorg, ziekenvervoer en tandheelkundige zorg.

Prinsjesdag

Elk jaar verandert de inhoud van het basispakket. De Nederlandse regering maakt de bepalingen en vergoedingen van het basispakket tijdens Prinsjesdag bekend. Het is verstandig om in de gaten houden wat de veranderingen zijn. Je weet dan welke zorg je voor volgend jaar eventueel aanvullend moet verzekeren.

Premie basispakket

Per zorgverzekeraar verschilt de premie voor het basispakket. Het is daarom van groot belang om goed te vergelijken. Dit spaart je geld uit en zorgt er uiteindelijk voor dat je de best passende basisverzekering afsluit. Via Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeringen.

Waarom zorgverzekering 2019 vergelijken?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken