Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}
{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energie besparen in 2019

Op energie besparen kan iedereen. Je kunt bijvoorbeeld je energieverbruik terugdringen door energiebesparende maatregelen in je woning. Ben je hier al mee bezig? Of wil je liever in één keer fors op energie besparen? Overstappen van energieleverancier is dé manier. Hiermee kun je al snel honderden euro’s per jaar op energie besparen.

Fors op energie besparen

Switchen van energieleverancier is een snelle manier van energiebesparing. Je profiteert als nieuwe klant van aantrekkelijke overstapkortingen, tot wel €450 per jaar! En dankzij de gratis overstapservice kost het je weinig tijd en moeite. Gebruik onze handige energievergelijker om te besparen op energie.

Energie besparen met onze vergelijker

Onze energievergelijker is eenvoudig in gebruik. Je vult je energieverbruik (zie jaarafrekening) in en wij tonen een overzicht van de beste energie aanbiedingen van dit moment. Wil je groene energie? Of een vrij opzegbaar contract? Geef je wensen aan in de vergelijker. Dan houden wij hier rekening mee bij het tonen van de voordeligste leveranciers.

Vergelijk energie

10 tips om energie te besparen

1. Stap over naar een andere energieleverancier

Wisselen van energieaanbieder behoort wat ons betreft tot stap 1 van de meest energiebesparende maatregelen. Je kunt tot wel €450 per jaar besparen als je overstapt naar een andere energieleverancier. Door elk jaar over te stappen en een eenjarig contract af te sluiten bespaar je vaak het meest op je energiekosten. Doordat wij 100% afhankelijk zijn, weet je zeker dat je de beste vergelijking hebt gemaakt.

2. Voorkom sluipverbruik

Zet je elektrische apparatuur zoveel mogelijk volledig uit (in plaats van op standby) als je ze niet gebruikt. Dit levert je al gauw een besparing van € 100 per jaar op. Let ook op of de stekkers van de tv, de oplader van de telefoon, iPod of de elektrische tandenborstel niet standaard in het stopcontact zitten. Alle beetjes helpen om sluipverbruik te voorkomen.

3. Zet de verwarming eerder uit

Wil je besparen op uw stookkosten? Zet dan de verwarming een uur voordat je vertrekt of gaat slapen al lager. Overdag kunt je de verwarming een graad lager zetten dan normaal en bijvoorbeeld een trui aandoen. Zet radiatoren uit in ruimtes waar niemand is. Eventueel kun je radiatorfolie bevestigen achter de radiator. Hierdoor is er minder verlies van warmte via de buitenmuur.

4. Zorg voor goede ventilatie

Ventileer de ruimte als de verwarming uit staat. Zet ramen en deuren open om je huis door te luchten. Hierdoor wordt de lucht in je woning minder vochtig. Vochtige ruimtes warmen langzamer op.

5. Vervang oude vriezers of koelkasten

Vriezers en koelkasten zijn bij een gemiddeld huishouden verantwoordelijk voor een zesde van het totale elektriciteitsverbruik. Het vervangen van een koelkast of vriezer die ouder is dan 11 jaar is financieel interessant. Zorg dat de nieuwe vriezer of koelkast een A+++ energielabel heeft.

6. Gordijnen

Zet de gordijnen van ramen op het zuiden open zodat je warmte kunt opvangen. Doe ‘s avonds en ‘s nachts de gordijnen dicht zodat de warmte beter behouden blijft. Voorkom verder dat er geen gordijnen voor radiatoren hangen. Hierdoor wordt de warmte van de radiator niet goed verspreid.

7. Isoleer je huis

Door de kieren en naden van deuren te isoleren met tocht-strips blijft de warmte beter hangen. Je kunt de voordeur ook isoleren door tussen de kieren speciaal isolatiemateriaal te plaatsen. Zorg dat op je brievenbus een brievenbusborstel zit. Verder kun je radiatoren aan de achterkant beplakken met radiatorfolie. Op deze manier zorg je ervoor dat de radiatoren hun warme lucht kwijt kunnen en gaat de warmte niet in de muren zitten.

8. Wasmachine en wasdroger

Was op 30 of 40 graden in plaats van op 60 graden. Zet de wasmachine alleen aan als hij vol is. Voorkom echter overbelading. De machine moet dan harder werken en verbruikt meer elektriciteit. Gebruik de droger zo min mogelijk en hang was liever gratis op. De wasdroger verbruikt veel elektriciteit. Hang je de was binnen op? Zet een raampje open om te voorkomen dat de lucht te vochtig wordt.

energie besparen

9. Airconditioning

Heb je afgelopen zomer een airconditioning aangeschaft, omdat het zo warm was? Houd er dan rekening mee dat een airconditioning ook veel energie verbruikt. Als je 50 dagen per jaar de airco aanzet dan verbruikt deze evenveel energie als al je verlichting in één jaar. Als het niet zo heel heet is kun je bijvoorbeeld ook een ventilator aanzetten. Dan verbruik je veel minder energie.

Ten slotte kun je natuurlijk ook gewoon het raam openzetten. Zo lucht je meteen je huis goed door, wat weer goed is voor het binnenklimaat. In een niet goed geventileerd huis is er namelijk veel vochtige lucht aanwezig. Er is veel energie nodig om deze vochtige lucht op te warmen. Door je huis eerst te ventileren, voordat je deze opwarmt kun je een paar tientjes per jaar besparen.

10. Installeer een slimme meter

Met een slimme meter heb je meer inzicht in je energieverbruik en zie je dus snel waarop je eenvoudig kunt besparen. Daarnaast stuurt een slimme meter je meterstanden automatisch door naar je netbeheerder. Je hoeft dit dus niet meer zelf te doen.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Blijvend energie besparen

Bovenstaande tips helpen je een eind op weg met energiebesparing in huis. Heb je alle mogelijke energiebesparende maatregelen uitgevoerd? Je kunt blijven besparen op energie door jaarlijks van energieleverancier over te stappen. En je krijgt van ons een reminder zodra je contract bijna afloopt. Je kunt dan opnieuw kijken welke energie aanbiedingen er beschikbaar zijn. Stap opnieuw over en blijf energie besparen in huis.

Energie vergelijken

Ervaringen

"Sowieso doe ik alleen groene energie. Ik weet wel dat er dan ook grijze energie uit mijn stopcontact kan komen, maar ik wil groene energie omdat ik dan groene en duurzame energieprojecten ondersteun. Ik was al 7 jaar bij Greenchoice. En ik dacht dat ik vrij goedkoop uit was, maar nu zag ik op Overstappen.nl een andere aanbieding met groene energie waarmee ik 90 euro kon besparen. Dus waarom niet. Ik kreeg heel netjes van Greenchoice een e-mail. Hierin werd ik bedankt voor het afnemen van groene energie gedurende 7 jaar."

M.Ende

"Ik ga op mezelf wonen in een nieuw appartement en heb energie aangevraagd via de vergelijker van Overstappen.nl. Ik heb puur naar de top 3 gekeken. En ik heb niet echt gelet op groene of grijze energie. Ik wil gewoon goedkope energie. Ik ben klant geworden bij Energiedirect.nl. Eerst was ik wel een beetje sceptisch omdat ik nog nooit van deze leverancier had gehoord. Maar als het in de vergelijker staat, neem ik aan dat het een betrouwbare partij is. Ik kreeg gelijk een brief thuisgestuurd van Energiedirect.nl. Ik was vrij laat met het aanvragen van energie voor mijn nieuwe woning, maar ik woon er nu en heb nog gewoon stroom."

K.Schors

Onafhankelijke prijsvergelijking energieleveranciers

Overstappen.nl is 100% onpartijdig. We werken onafhankelijk en zijn niet verbonden aan een energieleverancier. Het maakt ons dus niet uit welke energieleverancier je kiest.

Keurmerken en certificaten

Overstappen.nl is aangesloten bij het Webshop-keurmerk en Q-shop keurmerk. Dit geeft aan dat we ons aan de Nederlandse en Europese wetgeving houden. Je kunt op een veilige en betrouwbare manier energie vergelijken op Overstappen.nl.

Gratis overstapservice energieleverancier

Energieleveranciers werven nieuwe klanten met hoge overstapkortingen. Ben je in voorgaande jaren deze kortingen misgelopen en wil je nu overstappen? Als je via onze energievergelijker een energie aanbieding aanvraagt, maak je standaard gebruik van een gratis overstapservice. Je oude leverancier wordt voor je opgezegd. De nieuwe leverancier zorgt dat de contracten naadloos op elkaar aansluiten.

Energievergelijker

Hulp nodig bij overstappen?

Mocht je nog ergens over twijfelen? Of bevind je je in een bijzondere situatie? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij hebben ruime ervaring in overstappen van energieleverancier en kunnen al je vragen beantwoorden. Schroom niet om contact met hen op te nemen.

Tel.: 020 - 760 42 42