Grijs gas

Wat is grijs gas?

Grijs gas, ook wel aardgas genoemd, is een fossiele brandstof die voorkomt onder de aardkorst en die zonder bewerking kan worden gebruikt.

Deze brandstof wordt steeds schaarser, dit betekent dat er op een gegeven moment helemaal geen aardgas meer zal zijn.

Verschil grijs gas en groen gas

Groen gas wordt op een duurzame manier geproduceerd door middel van het zuiveren en drogen van biogas. Grijs en groen gas hebben dezelfde kwaliteit en kunnen voor dezelfde doeleinden worden gebruikt.

grijs gas

Grijs gas in het dagelijks leven

In het dagelijkse leven komen we overal de toepassing van aardgas tegen. Zo wordt het gas gebruikt als brandstof voor voertuigen, worden woningen verwarmd door middel van aardgas en gebruiken we gas voor bij het koken. Omdat de voorraad van aardgas eindig is, is het noodzakelijk om te kijken naar andere gasbronnen. Groen gas kan als een alternatief voor aardgas worden gezien. Het heeft dezelfde kwaliteit als aardgas en het wordt uit duurzame energiebronnen geproduceerd.

Gas uit Nederland

Het gas voor Nederlandse huishoudens komt voornamelijk uit Slochteren, een plaats in de gemeente Midden-Groningen. In deze provincie bevindt zich het grootste gasveld van Europa. In 1959 werd hier voor het eerst aardgas gevonden en sindsdien wordt hier grootschalig geboord naar aardgas door de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Het gas heeft Nederland in de loop der jaren veel geld opgeleverd, maar door het wegpompen van het gas is de bodem in Groningen flink ingezakt. Daarnaast vinden er regelmatig aardbevingen plaats als gevolg van de gaswinning. Hierdoor zijn er veel huizen beschadigd en gaat de kwaliteit van leven voor de mensen in de omgeving snel achteruit.

Grijs en groen gas vergelijken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft grijs en groen gas? Op Overstappen.nl kun je de leveranciers van gas vergelijken. Bekijk alle energiedeals van de energieleveranciers en bekijk wat voor jou de beste mogelijkheid is. Wij regelen vervolgens gratis de overstap naar de nieuwe energieleverancier.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.