Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk direct alle gasleveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Gasleverancier


Wat is een gasleverancier?

Gas wordt gebruikt om koud water te verwarmen, maar ook om een aangename temperatuur te krijgen in huis. Om gas te kunnen gebruiken in jouw woning, dien je gas af te nemen van een gasleverancier. Maar wat is een gasleverancier precies en hoe komt deze leverancier eigenlijk aan gas? Je leest het in onderstaande alinea’s.

Welke gasleveranciers kennen we in Nederland?

In Nederland zijn tientallen verschillende gasleveranciers actief. Sommige leveranciers zijn erg bekend, andere leveranciers zijn wat kleiner en hebben minder naamsbekendheid. Enkele voorbeelden van gasleveranciers die in ons land actief zijn, zijn Eneco, E.ON, Energiedirect, Essent, NLE, Nuon en NLE. Zie hier het gehele overzicht.

Wat doet een gasleverancier?

Een gasleverancier levert gas aan particulieren en bedrijven in Nederland. Dit doet de energieleverancier door een gasaansluiting bij mensen thuis of in bedrijfspanden te plaatsen, inclusief meter. De meter laat zien hoeveel gas je hebt gebruikt. Aan de hand van jouw gasverbruik, krijg je vervolgens een rekening van de gasleverancier.

Iedere maand betaal je al een voorschot op deze rekening. Heb je uiteindelijk meer gas verbruikt, dan betaal je extra geld aan de gasleverancier. Heb je minder verbruikt, dan krijg je geld terug. Hoeveel gas je ook verbruikt: de leverancier zorgt ervoor dat je altijd gas kunt gebruiken in jouw huis of bedrijfspand.

Hoe komt een gasleverancier aan gas?

Een gasleverancier zorgt ervoor dat je gas kunt gebruiken in je woning of bedrijfspand en stuurt je ook de facturen voor het verbruikte gas, maar de leverancier is niet de partij die het gas wint. In Nederland is de partij die het grootste deel van het geleverde aardgas levert, de NAM. Deze partij wint het gas en slaat het op. Vervolgens wordt het gas naar jouw woning of bedrijfspand getransporteerd door Gasunie. Gasunie heeft een netwerk van leidingen van maar liefst 15.000 kilometer lang en gebruikt dit netwerk om in duizenden woningen en bedrijfspanden gas te leveren. De gasleveranciers betalen voor het afgenomen gas en betalen ook voor de transport van gas, dat geregeld wordt door Gasunie.

De gasleverancier levert dus het gas dat jij thuis of binnen jouw bedrijf gebruikt, maar wint dit gas niet zelf en zal het ook niet zelf transporteren. Hier worden andere partijen bij betrokken, namelijk de NAM en de Gasunie. Een deel van de gaskosten die jij aan jouw leverancier betaalt, moet de leverancier weer aan deze partijen betalen.

Gasleverancier vergelijken