Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk direct alle groene gasleveranciers

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Groen gas

Is er een verschil tussen groen gas & biogas? Begrijpelijk dat hier verwarring over is. Groen gas en biogas worden vaak door elkaar verbruikt. Biogas wordt opgewekt uit biomassa. Als het biogas is opgewaardeerd en in het gasnet is ingebracht, heet het groen gas. Gas dat via certificaten ‘CO2-gecompenseerd’ is, wordt in de volksmond ook groen gas genoemd.

Wil je alles weten over groen gas & biogas? Hieronder geven we meer achtergrondinformatie.

Wat is groen gas?

Leveranciers die zeggen dat ze groen gas leveren, bieden in werkelijkheid CO2-gecompenseerd gas aan. Het echte groene gas komt voort uit biogas. Bij CO2-gecompenseerd of klimaatgecompenseerd gas investeert de leverancier in klimaatprojecten in het buitenland. Er worden dan bijvoorbeeld bomen aangeplant die het broeikaseffect tegengaan. Zo wordt de CO2-uitstoot van aardgas gecompenseerd. Grijs gas krijgt een groen tintje: groen gas.

Groene gas aanbiedingen vergelijken

Wat is biogas?

Net als bij stroom is er bij gas ook onderscheid tussen groen gas en niet-groen gas. Biogas is een ‘groen’ gas. Het is de duurzame versie van niet-groen gas, ook wel aardgas genoemd. Het verschil zit hem vooral in de vriendelijkheid voor het milieu. Biogas is namelijk de duurzame (en vaak duurdere) versie van aardgas. Omdat de voorraad aardgas op de wereld ooit opraakt en onze achterkleinkinderen ongetwijfeld ook nog wat gas willen, is er gezocht naar duurzame alternatieven. Biogas is daarvan het resultaat.

Anders dan aardgas wordt biogas geproduceerd uit onder andere resten groente en fruit, koeienmest, tuinafval en slib. Het gas wordt dan gezuiverd en gedroogd. Als het dezelfde kwaliteit als aardgas heeft bereikt is het helemaal ready om je bij te staan in het bereiden van je stamppotje voor vanavond of om je huis te verwarmen :).

Je merkt zelf geen verschil tussen de kwaliteit van biogas en grijs gas. Wel is het zo dat biogas vaak iets duurder is. Dit komt omdat de productie van biogas extra kosten met zich meebrengt. Daartegenover staat dan wel weer dat je meehelpt aan een schonere toekomst voor de aarde.

Leuk om te weten: voor de veiligheid wordt aan biogas een geurstof toegevoegd. Zo ruikt groen gas hetzelfde als aardgas.

Wat is het verschil tussen biogas en groen gas?

Groen gas is niet altijd biogas, maar biogas is uiteindelijk wel altijd groen gas. Snap je het nog?

Biogas wordt daadwerkelijk geproduceerd uit middelen die niet direct schadelijk zijn voor onze aarde en niet negatief bijdragen aan het broeikaseffect. In de volksmond wordt biogas ook groen gas genoemd, omdat het vriendelijk(er) is voor het milieu dan aardgas.

Maar aardgas kan ook bestempeld worden als groen gas. Dit kan als het zogenaamde CO2-gecompenseerd gas of bos gecompenseerd gas is. Dan investeert de leverancier in klimaatprojecten in het buitenland. Er worden dan bijvoorbeeld bomen geplant die juist positief bijdragen aan het welzijn van onze aarde. Zo krijgt het aardgas een groen tintje en mag het groen gas heten.

Kan ik groen gas uit biogas afnemen?

Het is voor consumenten niet mogelijk om groen gas uit biogas af te nemen. Zij zijn aangewezen op CO2-gecompenseerd groen gas. Nederland kent enkele leveranciers die groen gas aanbieden op de zakelijke markt. Bedrijven kunnen met een certificaat bewijzen dat het groene gas uit biomassa is geproduceerd. Zo tonen zij hun duurzame ondernemerschap aan.

Hoe groen is groen gas?

Neem je als consument groen gas af van een energieleverancier? Dan krijg je in werkelijkheid grijs gas. Het gaat hierbij om gas uit Slochteren (Groningen) of geïmporteerd gas uit Rusland. Het groene gas is dan niet groen. Toch is ‘groen’ CO2-gecompenseerd gas voor veel huishoudens een mooie manier om een steentje bij te dragen aan het milieu.

Groen gas vergelijken

Overstappen.nl biedt een handige en gratis energievergelijker. Hiermee vergelijk je de tarieven van energieleveranciers. Wil je groen gas? Geef dit dan aan in de vergelijker. Wij tonen dan de goedkoopste groene energieleveranciers. Je ziet per energieaanbieding of er alleen sprake is van groene stroom, of dat er ook CO2-gecompenseerd groen gas wordt aangeboden. Nederland kent helaas geen leveranciers die groen gas uit biogas aanbieden.

Vergelijk Energie

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over het overstapproces? Twijfel je ergens over? Bevind je je in een bijzondere situatie? Neem contact op met onze klantenservice. Onze klantenservicemedewerkers hebben ruime ervaringen met switchen van energieleverancier. Zij kunnen je extra uitleg geven en desgewenst met je meedenken over de best passende energieaanbieding.

Tel.: 020 - 760 42 42

Meer weten over groen gas?

Waar vind ik de groene gasprijzen? Wil je meer weten? Kijk dan in onze begrippenlijst. Nederland staat nog in de kinderschoenen met het opwekken van groen gas. Het bijmengen van groen gas in het huidige gasnet is echter in opkomst. Goed nieuws voor liefhebbers van groen gas. Nederland kan dit benutten om de doelstellingen van het energieakkoord te behalen.

Energievergelijker