ANWB Energie

ANWB Energie

Contactgegevens
www.anwb.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over ANWB Energie

De ANWB is opgericht in 1883 als een fietsclub. Al snel groeide ze uit tot een vereniging voor fietsers, automobilisten, recreanten en vakantiegangers. De vereniging heeft zo’n 4,7 miljoen leden en sinds 2021 kan je bij de ANWB ook energiecontracten afsluiten. Ze bieden alleen contracten met een dynamisch tarief aan.

Snel navigeren naar

Tarieven ANWB Energie

ANWB Energie biedt alleen energiecontracten met een dynamisch tarief aan. Dit wil zeggen dat de energieprijs per uur kan veranderen. Een dag van te voren worden alle tarieven per uur bekend gemaakt. Hierdoor kunnen wij geen gemiddeld energietarief van de ANWB laten zien. Op de energietarieven pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven ANWB Energie

Soort energie Variabel tarief Terugleververgoeding
Stroom € n.n.b. Actuele uurtarief inclusief btw.
Gas € n.n.b. n.v.t.

Laatste update: 5 september 2022

 

Aanbiedingen ANWB Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper uiteindelijk het energiecontract op jaarbasis. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar ANWB Energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket ANWB Energie

Soort product ANWB Energie
66,7% Windenergie NL
33,3% Zonne energie NL
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 ANWB Energie

Samen naar een duurzame wereld

ANWB Energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. ANWB Energie wordt niet in dit onderzoek meegenomen. De ANWB werkt samen met EnergyZero voor het leveren van energie, om deze reden worden ze niet meegenomen in het onderzoek van WISE. EnergyZero wordt wel meegenomen en die krijgen van WISE een 9,9.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar ANWB Energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

ANWB Energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest ANWB Energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert ANWB Energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij ANWB Energie is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag ANWB Energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer je een aanvraag hebt gedaan ontvang je, van ANWB Energie een bevestiging van je aanvraag.
  Na ontvangst van je contract duur het nog 4-6 weken voordat je energie van ANWB krijgt.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt ANWB Energie je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van ANWB Energie. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen.

  Heeft ANWB Energie een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van ANWB Energie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.