Eneco tarieven 2023

Eneco tarieven 2023

Eneco biedt zowel variabele als vaste contracten aan. Bij een variabel contract zit je niet langdurig vast aan een leverancier, je hebt de vrijheid om maandelijks over te stappen. De keerzijde hiervan is dat de tarieven twee keer per jaar verhoogd of verlaagd mogen worden.

Over het algemeen liggen de tarieven van een vast contract lager dan bij een variabel contract. Bij een vast contract ben je voor een langere periode gebonden aan één leverancier. Het voordeel hiervan is dat de energietarieven in deze periode niet kunnen veranderen, waardoor je meer zekerheid hebt. Je weet namelijk precies hoeveel je kwijt bent in de gekozen periode. Naast 1-jarige contracten biedt Eneco ook 3 -jarige contracten aan.

Eneco tarieven vergelijken

Wil je de Eneco tarieven vergelijken met de prijzen van andere leveranciers? Als je klant bent bij Eneco is het slim om geregeld te kijken of Eneco nog steeds de beste keuze is.
Sinds de energiemarkt werd vrijgegeven concurreren leveranciers namelijk volop. Door in te gaan op een energie aanbieding van een andere leverancier kun je flink besparen.

Eneco tarieven

Eneco energietarieven

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Eneco

Product Variabel tarief
Stroom enkel € 0,829
Stroom normaal € 0,919
Stroom dal € 0,737
Gas € 3,064
Terugleververgoeding € 0,090

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 2 maart 2023

Nieuwe tarieven vanaf 1 maart 2023

Op 27 januari 2023 heeft Eneco haar nieuwe tarieven bekendgemaakt. De nieuwe variabele tarieven bedragen € 0,46 per kWh stroom en € 1,83 per m3 gas. Deze tarieven zijn ruim 40% lager de huidige tarieven van Eneco. In principe staan de tarieven vanaf 1 maart voor 3 maanden vast, alleen bij uitzonderlijke marktomstandigheden kunnen deze wijzigen.

 

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Eneco met andere leveranciers vergelijken

Overstappen.nl biedt een gratis vergelijkingsservice voor energieleveranciers. In de vergelijker zie je eenvoudig wat de huidige energietarieven zijn. Eneco of toch een ander energiebedrijf? Vul je verbruik in en zie snel welke deals er zijn.

Vergelijk de tarieven van Eneco in onze vergelijker

Met overstapservice

Wil je overstappen naar Eneco? Je hoeft je dan geen zorgen te maken om administratieve rompslomp. Een grote groep energieleveranciers heeft gezamenlijk een overstapservice ontwikkeld. Hierbij zegt de nieuwe aanbieder het contract met jouw huidige energieleverancier voor jou op. Start dus direct met het vergelijken van verschillende leveranciers.

Over Eneco

Eneco behoort samen met Nuon en Essent tot de grootste energieleveranciers van Nederland. Ook investeert Eneco veel in groene energie en ontwikkelt ook windmolenparken om in de groene energie te voorzien. Niet alleen particulieren kunnen bij Eneco terecht, maar ook MKB en de grootzakelijke energieverbruikers. Eneco is ook op de internationale energiemarkt toegetreden. Het energiebedrijf heeft vestigingen in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.

Heb je hulp nodig?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.