Eneco tarieven 2021

Wil je de Eneco tarieven vergelijken met de prijzen van andere leveranciers? Als je klant bent bij Eneco is het slim om geregeld te kijken of Eneco nog steeds de beste keuze is. Sinds de energiemarkt werd vrijgegeven in 2004 concurreren leveranciers namelijk volop. Door in te gaan op een energieaanbieding van een andere leverancier bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

Eneco tarieven
EnergieleverancierStroomtarief 2021Gastarief 2021
Eneco€0,264€0,953

Laatste update: juli 2021

Vergelijk de tarieven van Eneco in onze vergelijker

Eneco tarieven 2021

De Eneco tarieven 2021 laten in januari een dalende trend zien wat betreft stroom. De kosten voor gas zijn licht gestegen t.o.v. juli 2020. Vanwege het coronavirus kampt de energiemarkt met een unieke situatie: er is minder vraag naar olie en gas, omdat er minder auto’s en vliegtuigen in gebruik zijn en veel industrie stil ligt. Dit heeft vooral in 2020 veel invloed gehad op de energieprijzen.

Eneco en andere energieleveranciers konden hierdoor voordelig gas en elektriciteit inkopen op de energiemarkt. Verder is er op de energiemarkt veel wind- en zonne-energie beschikbaar uit Duitsland. Dit zorgt voor een lage prijs kWh van Eneco.

Over Eneco

Eneco behoort samen met Nuon en Essent tot de grootste energieleveranciers van Nederland. Ook investeert Eneco veel in groene energie en ontwikkelt ook windmolenparken om in de groene energie te voorzien. Niet alleen particulieren kunnen bij Eneco terecht, maar ook MKB en de grootzakelijke energieverbruikers. Eneco is ook op de internationale energiemarkt toegetreden. Het energiebedrijf heeft vestigingen in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België.

Variabele of vaste tarieven?

Eneco heeft de mogelijkheid om de variabele tarieven 2 keer per jaar te wijzigen. De vaste tarieven liggen vast gedurende de looptijd van het contract van de klant. Als consument kies je zelf het contract dat je aanspreekt. Bij variabele tarieven is het contract meestal vrij opzegbaar. Vaste tarieven zijn voordeliger, maar gaan vaak samen met een contract voor bepaalde tijd.

Eneco tarieven vergelijken

Overstappen.nl biedt een gratis vergelijkingsservice voor energieleveranciers. In onze vergelijker zijn alle energieprijzen van energieleveranciers opgenomen, zo ook de Eneco tarieven 2021. Wie heeft de laagste gasprijs en prijs kWh? Eneco of toch een ander energiebedrijf? Vul je verbruik in en wij tonen de voordeligste energieleveranciers.

Met overstapservice

Wil je overstappen naar Eneco? Je hoeft je dan geen zorgen te maken om administratieve rompslomp. Een grote groep energieleveranciers heeft gezamenlijk een overstapservice ontwikkeld. Hierbij zegt de nieuwe aanbieder de huidige energieleverancier voor jou op. Energie vergelijken en overstappen is dus goed voor je portemonnee. Daarnaast kost het je amper tijd. Start dus direct met het vergelijken van verschillende leveranciers.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.