GroeneStroomLokaal | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

GroeneStroomLokaal

Contactgegevens
058 - 808 5151
www.groenestroomlokaal.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over GroeneStroomLokaal

Het initiatief GroeneStroomLokaal is opgezet door Groendus een ontwikkelaar en beheerder van zonneparken. Groendus is opgericht op 1 maart 2021 en is een samengevoegd bedrijf van Rooftop Energy, Solaris Industria, Greenspread, CT Energy en Het Meetbedrijf. Met behulp van EnergyZero kan GroeneStroomLokaal energie leveren aan de consument. EnergyZero regelt de eerste- en tweedelijns klantenservice en zorgt voor het energie software platform, maandelijkse facturatie en de eindrekening. De gemeenten die op dit moment betrokken zijn met GroeneStroomLokaal zijn: Bloemendaal aan Zee, Breda, Veldhoven en Heerenveen. In deze gemeenten zijn Zonnecentrales geplaatst en kun je aan de hand van je woonplaats zelf kiezen vanuit welke centrale je zonnestroom wilt afnemen.

Snel navigeren naar

Dynamische energiecontract GroeneStroomLokaal

GroeneStroomLokaal biedt een dynamisch energiecontract aan. Dit is een contractvorm waarbij je tarief voor stroom (kWh) per uur en je tarief voor gas (m3) elke ochtend om 6 uur veranderd. De prijzen voor energie zijn namelijk gekoppeld aan de ‘spotmarkt‘. Op deze markt wordt de energie voor de komende dag verhandeld, vandaar dat je een dag van te voren pas weet wat je tarieven voor de volgende dag zullen zijn. Alleen de tarieven per kWh stroom en m3 gas zijn dynamisch. De overige kosten staan wel vast.

dynamische tarieven GroeneStroomLokaal

Kosten GroeneStroomLokaal

Voor de dynamische tarieven geldt dat de inkoopprijzen voor alle leveranciers gelijk zijn. Daarnaast zijn ook de overheidsheffingen (energiebelasting & btw) en netbeheerkosten voor alle leveranciers hetzelfde als bij een vast of variabel energiecontract.

Het verschil tussen de leveranciers zit dus in de overige kosten en de voorwaarden van het contract, want de kosten van het vastrecht, de variabele kosten (opslag per kWh en m3) en de opzegtermijn zijn wél verschillend per leverancier.
In de tabel hieronder zie je wat de kosten en de opzegtermijn van deze leverancier is.

Kosten GroeneStroomLokaal

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m € 5,00
Opslag stroom p/kWh € 0,03388
Vastrecht gas p/m € 5,00
Opslag gas p/m3 € 0,08514
Opzegtermijn 30 dagen

Alle getoonde kosten zijn inclusief btw.
Laatste update: 6 juni 2024

Aanbiedingen GroeneStroomLokaal

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar GroeneStroomLokaal zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket GroeneStroomLokaal

Soort product Groen uit Nederland
100% Zonne-energie NL
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2020 GroeneStroomLokaal

Samen naar een duurzame wereld

GroeneStroomLokaal en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. GroeneStroomLokaal wordt niet in dit onderzoek meegenomen. GroeneStroomLokaal werkt samen met EnergyZero voor het leveren van energie, om deze reden worden ze niet meegenomen in het onderzoek van WISE. EnergyZero wordt wel meegenomen en die krijgen van WISE een 9,9.

Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar GroeneStroomLokaal. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

GroeneStroomLokaal stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest GroeneStroomLokaal de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.

Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert GroeneStroomLokaal op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij GroeneStroomLokaal is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag GroeneStroomLokaal een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van GroeneStroomLokaal een bevestiging van je aanvraag. Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van GroeneStroomLokaal.

  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt GroeneStroomLokaal je opzegboete niet over.

  Hoe gaat de leverancier om met het voorschotbedrag?

  Je betaalt je energiekosten vooraf. De hoogte van je maandbedrag wordt op basis van de door jou ingevoerde gegevens bepaald.

  GroeneStroomLokaal schrijft elke 1e van de maand het maandbedrag via automatische incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, je ontvang dan een factuur via het e-mailadres dat bekend is bij GroeneStroomLoket.

  Je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf doen door contact op te nemen met de klantenservice van GroeneStroomLokaal.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van GroeneStroomLokaal. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen.

  Heeft GroeneStroomLokaal een app?

  Nee, ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Hoe gaat de leverancier om met zonnepanelen, salderen & terugleveren?

  GroeneStroomLokaal accepteert klanten die zonnepanelen hebben of willen aanschaffen. Heb je meer energie teruggeleverd aan het net dan zelf verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Heb je minder teruggeleverd dan verbruikt, dan zal de opgewekte stroom door GroeneStroomLokaal gesaldeerd worden op normaal- en dalverbruik. De terugleververgoeding is dan gebaseerd op de actuele inkoopprijzen inclusief belasting en zijn daarom per uur verschillend.

  Wanneer zijn de daluren van GroeneStroomLokaal?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.