Dit zijn de beste zorgverzekeringen voor fysiotherapie | Overstappen.nl
03-12-2023

Dit zijn de beste zorgverzekeringen voor fysiotherapie

Bekijk hier een overzicht van de zorgverzekeraars die de meest volledige vergoeding voor fysiotherapie aanbieden en de verzekeraars die de goedkoopste fysiotherapie dekkingen aanbieden.

3 minuten 04-12-2023
Eva van Erk
Zorgexpert

Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie voor 2024, maar weet je niet zeker welke verzekeraar het beste bij jou past? Geen probleem! Overstappen.nl zet de beste én goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen voor fysiotherapie voor jou op een rijtje.

Wat is de beste fysiotherapieverzekering?

Onder de beste fysiotherapieverzekering verstaan we de aanvullende verzekering die in 2024 de meest volledige vergoeding aanbiedt voor fysiotherapie. In 2024 hebben zorgverzekeraars ONVZ, Zilveren Kruis, Menzis, Anderzorg en VinkVink de beste dekkingen voor fysiotherapie. Hieronder lichten we elke verzekeraar verder toe.

ONVZ

In 2024 is het niet meer mogelijk om fysiotherapie onbeperkt te verzekeren. ONVZ biedt met het Topfit pakket de ruimste vergoeding voor fysiotherapie aan voor € 74,40 per maand. Als je voor het Topfit pakket kiest, dan ontvang je een vergoeding van 50 behandelingen in 2024. Je moet voor dit pakket wel een aantal gezondheidsvragen beantwoorden. Op basis van de antwoorden kan ONVZ besluiten om je een ander pakket aan te bieden.

Zilveren Kruis

Bij Zilveren Kruis kun je het 4-sterren pakket afsluiten dat voorziet in een dekking van 36 behandelingen. Daarvoor tik je afhankelijk van je leeftijd wel € 59,50 tot € 74,25 af. Een voordelige keuze is het 3-sterren pakket van dezelfde verzekeraar. Vanaf € 40,75 heb je nog steeds een ruime dekking van 27 behandelingen.

Menzis, Anderzorg en VinkVink

Sympathiek is de dekking van alle aanvullende verzekeringen van Menzis, AnderZorg en VinkVink. Zij vergoeden als enige 20 fysiotherapiebehandelingen als jouw aandoening op de lijst van chronische aandoeningen staat. Vanuit de basisverzekering ontvang je pas vanaf de 21ste behandeling een vergoeding voor fysiotherapie bij chronische aandoeningen.

Wat is de goedkoopste aanvullende verzekering voor fysiotherapie in 2024?

In 2024 heeft Just van zorgverzekeraar CZ de goedkoopste dekking voor fysiotherapie. Je betaalt voor het aanvullende pakket Just Live € 3,20 per maand voor 4 behandelingen. Daarnaast krijg je bij deze aanvullende verzekering na ieder ongeval maximaal 16 fysiotherapiebehandelingen.

Wanneer heb ik een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie nodig?

Voordat je een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie overweegt, is het goed om te weten dat de basisverzekering fysiotherapie meestal niet vergoedt. Alleen bij een chronische aandoening waar je fysiotherapie voor nodig hebt, krijg je een vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Fysiotherapie voor kinderen wordt wel vergoed uit de basisverzekering.

Fysiotherapie wordt dus meestal niet vergoed. Of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt voor fysiotherapie hangt uiteindelijk af van je zorgbehoefte en het risico dat je loopt op een aandoening. Sport je bijvoorbeeld regelmatig of heb je last van zwakke gewrichten? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Kosten voor behandeling fysiotherapeut in 2024

De kosten van fysiotherapie zijn niet vastgelegd, waardoor de kosten voor een behandeling flink kunnen verschillen. Gemiddeld betaal je tussen de € 35,- en € 45,- voor een normale behandeling. Voor een specialistische behandeling betaal je meestal een hoger tarief, bijvoorbeeld voor manuele therapie.

Gecontracteerde fysiotherapeut

Check altijd of jouw fysiotherapeut een contract heeft met je verzekeraar. Wanneer je naar een fysiotherapeut gaat die geen afspraken heeft met jouw verzekeraar, dan zul je een percentage van de kosten zelf moeten betalen. Dit geldt alleen als je een budgetpolis of naturapolis hebt. Met een combinatie- of restitutiepolis krijg je in de meeste gevallen wel alles vergoed. In onze zorgvergelijker kun je zien met welke fysiotherapeuten jouw verzekeraar een contract heeft.

Eva van Erk
Zorgexpert
3 minuten 04-12-2023

Over onze expert

Eva is onze expert in zorgverzekeringen. Ze werkt inmiddels heel wat jaren in de zorgbranche en kent het klappen van de zweep. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar. Zij kent de ins and outs van zorgverzekeringen en vertelt je graag hoe jij je voordeel kunt doen met de laatste ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt.

Terug naar boven