De goedkoopste Studenten reisverzekering in 2024 | Overstappen.nl

Studenten reisverzekering

Als jongere of student ligt de wereld voor je open. Er is nog van alles mogelijk. Misschien denk je zelfs na over een studie of stage in het buitenland. Maar er kan ook een reis met vrienden op de planning staan. In beide gevallen denk je liever niet na of schade, ongelukjes of gezondheidsproblemen. Toch is het handig om na te denken over het afsluiten van een reisverzekering.

Reisverzekering voor jongeren

Bij de meeste verzekeraars is het vanaf 16 jaar mogelijk om een reisverzekering af te sluiten als jongere. Het afsluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn. Want hoewel je er liever niet aan denkt, kan het wel gebeuren dat je op reis ziek wordt, helemaal niet op reis kan gaan of dat je bagage beschadigd raakt.

De reisverzekering zorgt ervoor dat verschillende (onverwachte) kosten op reis worden gedekt. Het is mogelijk om zelfstandig een verzekering af te sluiten, maar er zijn ook andere opties:

 • Reisverzekering gezin: Met een reisverzekering voor het hele gezin, is het mogelijk om thuiswonende of studerende kinderen mee te verzekeren. Dit kan via de polis aangegeven worden. Dit zorgt ervoor dat kinderen ook op een zelfstandige reis zijn verzekerd. De leeftijdsgrens hiervoor verschilt per verzekeraar.
 • Af laten sluiten door een ouder: Is je kind nog geen 16 jaar? Dan is het als ouders mogelijk om een verzekering voor je kind af te sluiten. In dit geval ben jijzelf de polishouder. Je kind is verzekerd.

Korting op je reisverzekering als student

Als jongere heb je misschien niet het geld om een dure, uitgebreide reisverzekering af te sluiten. Het is dus niet gek dat je als student op zoek gaat naar een goedkope reisverzekering. Helaas is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar die 10% korting aanbiedt voor studenten.

Studeren in het buitenland

Misschien vertrek je voor een aantal maanden of meer dan een jaar naar het buitenland. Hoe lang je ook gaat; ook op je studieadres wil je niet voor verrassingen komen te staan.

Helaas dekt een Nederlandse zorgverzekering niet alle medische kosten die worden gemaakt in het buitenland. Daarnaast kan het gebeuren dat je je studie moet onderbreken of helemaal afbreken, bijvoorbeeld door familieomstandigheden of gezondheidsredenen. Een studenten reisverzekering kan deze buitenlandse kosten vergoeden.

De duur van een reisverzekering is per verzekeraar verschillend. Vertrek je voor langere tijd naar het buitenland voor je studie? Dan is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze is meestal geldig voor een periode van een aantal maanden tot een geheel jaar.
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen

Waarom een reisverzekering afsluiten als student?

Een reisverzekering voor een stage in het buitenland of een vakantie kan om verschillende redenen verstandig zijn om af te sluiten:

 • Het voorkomt onverwachte medische kosten
 • Je weet zeker dat je de juiste hulp krijgt als je gezondheidsklachten krijgt
 • Je wordt financieel bijgestaan als je bagage wordt gestolen of kwijt raakt
 • Het kan jou en/of je ouders een veilig gevoel geven

Wanneer heb je een eigen reisverzekering nodig?

Dit verschilt per situatie en het is ook niet direct verplicht. Wanneer jij onder de 18 jaar bent, zul je nog onder de reisverzekering van je ouders vallen. Als je ouder dan 18 bent, is het dus verstandig om zelf een reisverzekering af te sluiten.
Een reisverzekering is vooral handig bij een reis, studie of een stage in het buitenland.

Wat dekt een reisverzekering voor jongeren?

Het is mogelijk om een basis reisverzekering voor studenten af te sluiten. De exacte dekking en kosten verschillen per verzekeraar. Daarnaast kunnen er ook extra dekkingen worden afgesloten, zodat je uitgebreid verzekerd bent bij onverwachte situaties.

Bij de meeste verzekeraars ben je verzekerd bij schade tijdens je reis. Dit kan om je bagage gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om het basispakket uit te breiden met pechhulp, medische dekking en annulering. Vergelijk meerdere verzekeraars om de geschikte reisverzekering uit te kunnen kiezen.


Hoe sluit je een reisverzekering voor studenten af?

  1. 1

   Vul je persoonlijke gegevens in

  1. 2

   Geef aan wat de maximale reisduur zal zijn, of je Europa- of werelddekking nodig hebt

  1. 3

   Vergelijk verschillende reisverzekeringen

  1. 4

   Sluit eenvoudig je reisverzekering af!

  1. 1

   Vul je persoonlijke gegevens in

  pijltje
  1. 2

   Geef aan wat de maximale reisduur zal zijn, of je Europa- of werelddekking nodig hebt

  pijltje
  1. 3

   Vergelijk verschillende reisverzekeringen

  pijltje
  1. 4

   Sluit eenvoudig je reisverzekering af!

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
4 minuten 17-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Veelgestelde vragen over een reisverzekering voor studenten

  Hoe lang ben je verzekerd bij je ouders?

  Dit verschilt per verzekeraar. Er zijn verzekeringen die een leeftijdsgrens van 27 jaar stellen als je bij je ouders op de polis staat. Maar dit is niet overal hetzelfde.

  Welke verzekeringen heb ik nodig voor studeren in het buitenland?

  Een reis- en annuleringsverzekering kunnen handig zijn om af te sluiten als je gaat studeren in het buitenland. Dit voorkomt niet alleen onvoorziene kosten, maar ook als je je reis vroegtijdig moet afbreken of zelfs moet afzeggen.

  Is mijn kind automatisch meeverzekerd in mijn reisverzekering?

  Dit verschilt per verzekeraar, in de meeste gevallen is je kind wel gratis meeverzekerd maar gebeurt het niet automatisch. Bij doorlopende reisverzekeringen geldt dit vaak zolang het kind thuiswonend is. Check altijd bij je verzekeraar of je kind gratis (en automatisch) is toegevoegd aan je reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering werkt het iets anders; kinderen ouder dan 5 jaar zijn vaak gratis, na die leeftijd kan de premie omhoog gaan. Als kinderen zelfstandig op vakantie gaan kan je een aparte reisverzekering afsluiten, als ouder blijf je dan wel de verzekeringnemer.