Vergoeding Camouflagetherapie verzekering

Wanneer je last hebt van huidaandoeningen met kleurafwijkingen kan camouflagetherapie helpen deze minder zichtbaar te maken. Een huidtherapeut leert je hoe je  met dekkende make-up deze huiddelen minder opvallend kunt maken. Tijdens deze therapie zal er naar een juist product en een huidskleur worden gezocht die het beste bij jou past.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Wat is camouflagetherapie?
De behandeling
Camouflagetherapie bij welke aandoeningen
Wat doet een huidtherapeut?
Camouflagetherapie verzekering
Vergoeding camouflagemiddelen
Camouflagetherapie vergoeding
Vergelijken camouflagetherapie verzekering 2022

Vergoedingen voor camouflagetherapie per verzekeraar

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen. Deze kleurafwijkingen kunnen minder zichtbaar worden gemaakt aan de hand van dekkende make-up. De make-up die voor camouflage therapie wordt gebruikt is veegvast, huidvriendelijk en waterafstotend. Tijdens de therapie zal de patiënt leren zelf dagelijks de make-up aan te brengen.

De behandeling

Bij de meeste klinieken die deze vorm van huidtherapie aanbieden, zal tijdens de eerste -veelal vrijblijvende- intake het probleem worden besproken en gezocht worden naar een oplossing die past bij de wensen van de patiënt. Tijdens het tweede consult zal de therapeut samen met de patiënt kijken welke kleuren het meest overeenkomen met de eigen huidskleur. De huidtherapeut zal vervolgens uitleggen hoe de make-up thuis het beste aangebracht kan worden. De camouflagetherapie behandeling duurt in de meeste gevallen een half uur tot een uur.

Camouflagetherapie bij welke aandoeningen

Camouflagetherapie kan toegepast worden onder andere bij onderstaande aandoeningen:

  • Psoriasis
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Pigmentvlekken
  • Littekens
  • Vitiligo
  • Vaatafwijkingen / Couperose
  • Wijnvlekken
  • Brandwonden

penseelWat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is specialist in het behandelen van een zieke of beschadigde huid. Check snel of je camouflagetherapie wordt vergoed. Er bestaan verschillende vormen van huidtherapie. Op onderstaande pagina’s lees je meer over de vergoeding van de verschillende soorten huidtherapie.

Vergoeding Acnétherapie

Vergoeding Laserepilatie

Vergoeding Oedeemtherapie

Camouflagetherapie verzekering

Vanuit de basisverzekering bestaat er geen vergoeding voor camouflagetherapie. Voor het ontvangen van een vergoeding dien je een aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Let wel op dat je een afspraak maakt met een camouflagetherapeut die onder contract staat bij je zorgverzekeraar. Maak je een afspraak met een therapeut die niet bij jouw verzekeraar onder contract staat? Dan zal de dekking lager zijn.

Vergoeding camouflagemiddelen

De huidtherapeut zal tijdens de camouflagetherapie gebruik maken van make-up en andere hulpmiddelen. Om thuis zelf de make-up aan te kunnen brengen zal je deze zelf dus aan moeten schaffen. Een aantal aanvullende verzekeringen bieden ook vergoeding voor camouflagemiddelen. De maandelijkse premie ligt dan ook iets hoger.

Camouflagetherapie vergoeding

Om een vergoeding te kunnen ontvangen voor camouflagetherapie is een doorverwijzing van een arts of specialist in Nederland noodzakelijk. De vergoeding kan bij de meeste zorgverzekeraars verkregen worden vanuit de aanvullende verzekering. Check altijd eerst bij je zorgverzekeraar of de behandeling vergoed wordt voordat je een afspraak maakt bij een huidtherapeut voor camouflagetherapie. Eisen die zorgverzekeraars kunnen stellen wat betreft het uitkeren van vergoeding is dat de camouflagetherapeut:

Deze voorwaarden kunnen verschillen per zorgverzekeraar. Het is daarom slim de polisvoorwaarden hierop na te lopen.

Vergelijken camouflagetherapie verzekering

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering die de kosten voor camouflagetherapie voor het grootste gedeelte dekt maar met een lage maandelijkse premie? Vergelijk aanvullende verzekeringen dan via onze zorgvergelijker.

Vergoedingen voor camouflagetherapie per verzekeraar

 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.