Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Ardanta

Ardanta

Wie is Ardanta?

ardantaArdanta is de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland. Het bedrijf is onderdeel van ASR Nederland, waar ook o.a. Ditzo en De Amersfoortse onderdeel van zijn. De verzekeraar geeft graag tips om praktische zaken rond overlijden te regelen en stimuleert mensen om de dialoog aan te gaan rondom de dood, om zo voor rust en ruimte te zorgen.

Ardanta biedt kapitaal-, geld en combinatieverzekeringen aan. Bij het Geld Garant Uitvaartplan ontvangen nabestaanden geld waarmee zij de rekening van de uitvaartverzorger kunnen betalen. Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan worden rekeningen tot aan het verzekerde bedrag direct betaald aan de uitvaartverzorger. Nabestaanden krijgen pas een rekening als het bedrag bóven het verzekerde bedrag komt te liggen. Bij het Zorg Garant Uitvaartplan ben je verzekerd van een pakket aan diensten rondom je uitvaart. Nabestaanden hoeven niet te betalen voor deze diensten en krijgen dus geen extra kosten. De uitvaartverzorger regelt de uitvaart.

Voor & nadelen

Voordelen:

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd;
  • Gratis emotionele nazorg;
  • Betrouwbare uitvaartverzekeraar.

Nadelen:

  • Alleen op werkdagen bereikbaar;
  • Als je ouder dan 75 bent, kan je geen verzekering afsluiten bij Ardanta.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn uitvaartverzekering afkopen, is dat mogelijk?
In je polisvoorwaarden staat of je je uitvaartverzekering af kan kopen. Als je gaat emigreren, is het altijd mogelijk om je verzekering af te kopen. Je moet dan wel een kopie van je inschrijving in je nieuwe woonplaats sturen, plus een uitschrijving uit je huidige woonplaats.

Is het mogelijk om je verzekering af te kopen? Dan bepaalt Ardanta de afkoopwaarde. Zij kijken hierbij naar de premie die je hebt betaald (of nog steeds betaalt).

Kan ik gezinsleden meeverzekeren?
Ja, dit is mogelijk. Als je je partner mee wilt laten verzekeren, kan je het beste contact opnemen met Ardanta. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina. Je partner krijgt dan wel een eigen polis. Kinderen tot 18 jaar zijn bij Ardanta automatisch meeverzekerd. Ongeboren kinderen zijn ook meeverzekerd, zolang één van de ouders zelf een verzekering heeft afgesloten.

Wat betekent het als mijn verzekering geïndexeerd wordt?
Ieder jaar stijgen de kosten voor levensonderhoud en daardoor ook de kosten voor een uitvaart. Door middel van een indexatie verhoogt Ardanta de waarde van je verzekering, waardoor ook de premie stijgt. Het percentage waarmee je premie stijgt, wordt gebaseerd op basis van het onafhankelijke consumenten prijsindexcijfer van het CBS.

Je kan ervoor kiezen om je uitvaartverzekering niet te laten indexeren. De kans bestaat echter dat het verzekerde bedrag dan niet hoog genoeg is om de uitvaart mee te betalen.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?
Ben je verhuisd, wil je je polis aanpassen of je betalingstermijn aanpassen? Dit alles kan je doen via mijn.ardanta.nl. Mocht je geen inlogcode hebben, kan je deze ook via de website aanpassen. Je kan wijzigingen ook doorgeven aan je verzekeringsadviseur of aan Ardanta zelf via onderstaande contactgegevens.

Wat biedt Ardanta vs. andere uitvaartverzekeraars?

Premiebedrag per maandSoort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
DELA€7,99Kapitaal€8.000LevenslangNee
Monuta€8,75Combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Yarden€9,10Natura, kapitaal of combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Ardanta€9,73Kapitaal€8.000Tot 80 jaarJa
Nuvema€10,33Natura€8.000Tot 85 jaarJa
Twenthe€12,65Kapitaal€8.000Tot 81 jaarNee
Onderlinge ‘s Gravenhage€13,90Kapitaal€8.000Tot 75 jaarNee

* Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1990 in november 2019.

Contactgegevens Ardanta

ardanta
Telefoonnummer: (053) 488 11 22
E-mail: info@ardanta.nl
Website: www.ardanta.nl