Ardanta uitvaartverzekering

Wie is Ardanta?

Ardanta is een  uitvaartverzekeraar. Het bedrijf is onderdeel van ASR Nederland, waar ook o.a. Ditzo en De Amersfoortse onderdeel van zijn. De verzekeraar geeft tips om praktische zaken rond overlijden te regelen en stimuleert mensen om de dialoog aan te gaan rondom de dood.

Belangrijke informatie: Ardanta biedt geen uitvaartverzekeringen meer aan via vergelijkingswebsites zoals Overstappen.nl. Indien je een uitvaartverzekering wilt afsluiten bij Ardanta, kan je dat alleen via hun eigen website doen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta biedt kapitaal-, geld en combinatieverzekeringen aan. Bij het Geld Garant Uitvaartplan ontvangen nabestaanden geld waarmee zij de rekening van de uitvaartverzorger kunnen betalen. Bij het Geld Geregeld Uitvaartplan worden rekeningen tot aan het verzekerde bedrag direct betaald aan de uitvaartverzorger.

Nabestaanden krijgen pas een rekening als het bedrag bóven het verzekerde bedrag komt te liggen. Bij het Zorg Garant Uitvaartplan ben je verzekerd van een pakket aan diensten rondom je uitvaart. Nabestaanden hoeven niet te betalen voor deze diensten en krijgen dus geen extra kosten. De uitvaartverzorger regelt de uitvaart.

Voor- en nadelen Ardanta

Voordelen:

✅ Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd;
✅ Gratis emotionele nazorg;
✅ Betrouwbare uitvaartverzekeraar;

Nadelen:

❌ Alleen direct bij Ardanta af te sluiten;
❌ Alleen op werkdagen bereikbaar;
❌ Als je ouder dan 75 bent, kan je geen verzekering afsluiten bij Ardanta;

Veelgestelde vragen over Ardanta

 1. Ik wil mijn uitvaartverzekering afkopen, is dat mogelijk?
  In je polisvoorwaarden staat of je je uitvaartverzekering af kan kopen. Als je gaat emigreren, is het altijd mogelijk om je verzekering af te kopen. Je moet dan wel een kopie van je inschrijving in je nieuwe woonplaats sturen, plus een uitschrijving uit je huidige woonplaats.

  Is het mogelijk om je verzekering af te kopen? Dan bepaalt Ardanta de afkoopwaarde. Zij kijken hierbij naar de premie die je hebt betaald (of nog steeds betaalt).

 2. Kan ik gezinsleden meeverzekeren?
  Ja, dit is mogelijk. Als je je partner mee wilt laten verzekeren, kan je het beste contact opnemen met Ardanta. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina. Je partner krijgt dan wel een eigen polis. Kinderen tot 18 jaar zijn bij Ardanta automatisch meeverzekerd. Ongeboren kinderen zijn ook meeverzekerd, zolang één van de ouders zelf een verzekering heeft afgesloten.
 3. Wat betekent het als mijn verzekering geïndexeerd wordt?
  Ieder jaar stijgen de kosten voor levensonderhoud en daardoor ook de kosten voor een uitvaart. Door middel van een indexatie verhoogt Ardanta de waarde van je verzekering, waardoor ook de premie stijgt. Het percentage waarmee je premie stijgt, wordt gebaseerd op basis van het onafhankelijke consumenten prijsindexcijfer van het CBS.

  Je kan ervoor kiezen om je uitvaartverzekering niet te laten indexeren. De kans bestaat echter dat het verzekerde bedrag dan niet hoog genoeg is om de uitvaart mee te betalen.

 4. Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?
  Ben je verhuisd, wil je je polis aanpassen of je betalingstermijn aanpassen? Dit alles kan je doen via mijn.ardanta.nl. Mocht je geen inlogcode hebben, kan je deze ook via de website aanpassen. Je kan wijzigingen ook doorgeven aan je verzekeringsadviseur of aan Ardanta zelf via onderstaande contactgegevens.

Wat biedt Ardanta vs. andere uitvaartverzekeraars?

Uitvaart-
verzekeraar
Premiebedrag per maandSoort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
DELA€ 7,77Kapitaal€8.000LevenslangNee
Monuta€ 10,05Combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Ardanta€ 9,73Kapitaal€8.000Tot 80 jaarJa

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2020 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket met een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Contactgegevens Ardanta

ContactTelefoonnummer: (053) 488 11 22
E-mail: info@ardanta.nl
Website: www.ardanta.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.