Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering sluit je niet af voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Zij willen, als het moment daar is, op een goede manier afscheid kunnen nemen. De kosten van de uitvaart zijn natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en die van je naasten. Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland rond de €8.500. Dat is een bedrag waar je jouw nabestaanden niet mee wilt opzadelen. Ook kan de verzekeraar een hoop regelwerk uit handen nemen.

Je uitvaartverzekering afsluiten? Bekijk dan deze uitvaartverzekeraars

1.
Yarden
€8,73
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Bekijk Yarden »– advertentie –
2.
Monuta
€9,68
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Bekijk Monuta »– advertentie –
3.
€11,00
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 80 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Bekijk Ardanta » – advertentie –
4.
€11,18
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Bekijk Nuvema »– advertentie –

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1985 (33 jaar).
Gecontroleerd op: maandag 16 juli 2018.

Hoe werkt een uitvaartverzekering afsluiten?

uitvaartverzekering afsluiten

Wensen

Weet je al wat voor uitvaartverzekering je zoekt? Een kapitaalverzekering keert geld uit, een naturaverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en materialen en een combinatieverzekering bevat elementen van zowel een kapitaal- als naturaverzekering. Daarnaast moet je besluiten voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Door te berekenen hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan je uitvaart, kan je een schatting maken welk bedrag handig is om te verzekeren.

uitvaartverzekering afsluiten

Vergelijken

Je weet nu wat voor verzekering je wilt en welk bedrag je wilt laten verzekeren. Hoog tijd om uitvaartverzekeraars te vergelijken! Hierboven vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen, maar we hebben ook een pagina speciaal gericht op uitvaartverzekeringen vergelijken. Handig als je toch meer informatie wilt hebben! Kijk goed naar de looptijd van verzekeringen, of kinderen meeverzekerd zijn en naar recensies van andere mensen.

uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

Heb je alles goed vergelijken en heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om de uitvaartverzekering af te sluiten! Als je toch nog twijfelt, kan je het beste contact opnemen met een specialist. Wij kunnen je hier helaas niet bij helpen, aangezien wij ons alleen richten op algemene informatievoorziening.

Je kan de uitvaartverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar. Je moet je persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven. Daarnaast moet je betalen met welke frequentie je wilt betalen. Je kan hierbij denken aan maandelijks, jaarlijks of éénmalig. Daarnaast moet je een medische acceptatieprocedure doorlopen, waarbij je een gezondheidsverklaring in moet vullen. Alles ingevuld? Controleer het nog even voor de zekerheid en dan kan je de aanvraag afronden.

uitvaartverzekering afsluiten

Acceptatie

Na je aanmelding moet je een aantal dagen wachten tot je reactie krijgt van je uitvaartverzekeraar. Nadat zij je aanvraag hebben verwerkt en beoordeeld, krijg je te horen of je geaccepteerd bent voor de verzekering. Je ontvangt daarnaast een polisblad met daarop informatie; bewaar deze en lees hem goed door.

Mocht je gezondheidsproblemen hebben, kan de uitvaartverzekeraar aan de hand van je gezondheidsverklaring besluiten om carenzjaren te hanteren. Carenzjaren houden in dat je, binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van je uitvaartverzekering, geen uitkering ontvangt mocht je overlijden. Nabestaanden krijgen de betaalde premie of koopsom terug.

Een uitvaartverzekering afsluiten via Overstappen.nl

Omdat wij niet bemiddelen en geen advies geven over begrafenisverzekeringen, kun je bij ons niet terecht voor advies met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Op onze website geven we enkel een overzicht van 8 Nederlandse uitvaartverzekeraars. De premies in deze vergelijking zijn gebaseerd op basis van ijkgegevens. Met andere woorden, dit zijn de gegevens die gebaseerd zijn op een gemiddelde Nederlander. De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

Omdat Overstappen.nl zich alleen richt op de algemene informatievoorziening en niet op individuele zaken, nemen wij geen persoonlijke vragen in behandeling. Wij raden je aan om vóór het nemen van een uitvaartverzekeringen, advies in te winnen bij een specialist. Onze klantenservice zal geen advies geven betreffende een uitvaartverzekering. Zij zullen je doorverwijzen naar een uitvaartverzekering specialist.