Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering sluit je niet af voor jezelf, maar voor je nabestaanden. Zij willen, als het moment daar is, op een goede manier afscheid kunnen nemen. De kosten van de uitvaart zijn natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en die van je naasten. Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland rond de €8.500. Dat is een bedrag waar je jouw nabestaanden niet mee wilt opzadelen. Ook kan de verzekeraar een hoop regelwerk uit handen nemen.

Je uitvaartverzekering afsluiten? Bekijk dan deze uitvaartverzekeraars

€8,00 p/mnd
Uitgekeerd bedrag
€8000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
€9,15 p/mnd
Uitgekeerd bedrag
€8000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
€10,15 p/mnd
Uitgekeerd bedrag
€8000
Doorlooptijd
Tot 80 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
€11,06 p/mnd
Uitgekeerd bedrag
€8000
Doorlooptijd
Levenslang
Kind meeverzekerd?
Nee

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar)
Gecontroleerd op: maandag 1 december 2018.

Meer uitvaartverzekeraars

Een uitvaartverzekering afsluiten doe je in de volgende 4 stappen:

uitvaartverzekering afsluiten

Wensen

Weet je al wat voor uitvaartverzekering je zoekt? Een kapitaalverzekering keert geld uit, een naturaverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en materialen en een combinatieverzekering bevat elementen van zowel een kapitaal- als naturaverzekering. Daarnaast moet je besluiten voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Door te berekenen hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan je uitvaart, kan je een schatting maken welk bedrag handig is om te verzekeren.

uitvaartverzekering afsluiten

Vergelijken

Je weet nu wat voor verzekering je wilt en welk bedrag je wilt laten verzekeren. Hoog tijd om uitvaartverzekeraars te vergelijken! Hierboven vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen, maar we hebben ook een pagina speciaal gericht op uitvaartverzekeringen vergelijken. Handig als je toch meer informatie wilt hebben! Kijk goed naar de looptijd van verzekeringen, of kinderen meeverzekerd zijn en naar recensies van andere mensen.

uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

Heb je alles goed vergelijken en heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om de uitvaartverzekering af te sluiten! Als je toch nog twijfelt, kan je het beste contact opnemen met een specialist. Wij kunnen je hier helaas niet bij helpen, aangezien wij ons alleen richten op algemene informatievoorziening.

Je kan de uitvaartverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar. Je moet je persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven. Daarnaast moet je betalen met welke frequentie je wilt betalen. Je kan hierbij denken aan maandelijks, jaarlijks of éénmalig. Daarnaast moet je een medische acceptatieprocedure doorlopen, waarbij je een gezondheidsverklaring in moet vullen. Alles ingevuld? Controleer het nog even voor de zekerheid en dan kan je de aanvraag afronden.

uitvaartverzekering afsluiten

Acceptatie

Na je aanmelding moet je een aantal dagen wachten tot je reactie krijgt van je uitvaartverzekeraar. Nadat zij je aanvraag hebben verwerkt en beoordeeld, krijg je te horen of je geaccepteerd bent voor de verzekering. Je ontvangt daarnaast een polisblad met daarop informatie; bewaar deze en lees hem goed door.

Mocht je gezondheidsproblemen hebben, kan de uitvaartverzekeraar aan de hand van je gezondheidsverklaring besluiten om carenzjaren te hanteren. Carenzjaren houden in dat je, binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van je uitvaartverzekering, geen uitkering ontvangt mocht je overlijden. Nabestaanden krijgen de betaalde premie of koopsom terug.

Uitvaartverzekering afsluiten