Uitvaartverzekering afsluiten

Je uitvaartverzekering afsluiten? Kies uit deze uitvaartverzekeraars

supplier-logo
€8,10
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
*Diensten t.w.v. €6.000 + €2.000 vrij te besteden
supplier-logo
€10,53
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*Diensten t.w.v. €2.000 + €6.000 vrij te besteden
supplier-logo
€12,38
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
supplier-logo
€14,87
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 61 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
De getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Beste uitvaartverzekering afsluiten 2021

Hoe sluit je de beste uitvaartverzekering af? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen wensen. Hierom is er niet één antwoord te geven op deze vraag. Wel kan je voor jezelf uitzoeken welke uitvaartverzekeraar past bij jou. Je kan jezelf dan deze vragen stellen om vast te stellen welke uitvaartverzekeraar de beste voor jou is en zo een goede uitvaartverzekering afsluiten.

 • Heb je kinderen jonger dan 18? Bekijk dan in ons overzicht bovenaan de pagina of kinderen gratis zijn meeverzekerd, en zo ja tot welke leeftijd.
 • Wat zijn je uitvaart wensen? Hoe meer specifieke wensen je hebt voor je uitvaart, hoe hoger je dekking moet zijn.
 • Tot hoe lang wil je premie betalen? Het verschilt per uitvaartverzekeraar tot hoelang je standaard premie betaalt. Tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om tot een bepaalde leeftijd premie te betalen. Houd er hierbij rekening met: hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is verstandig om zo jong mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. Niet alleen zorg je er zo voor dat je te allen tijde verzekerd bent tegen hoge uitvaartkosten, maar je bent ook voordeliger uit.

Je kan vanaf je 18e een eigen uitvaartverzekering afsluiten, het is dan ook meteen het goedkoopste moment om dit te doen. Hoe ouder je wordt, hoe hoger de premie is die je betaalt. Hieronder kan je per uitvaartverzekeraar een overzicht bekijk van de premie per leeftijd.

Goedkope uitvaartverzekering afsluiten

Als je een uitvaartverzekering gaat afsluiten, kies je al snel voor de goedkoopste uitvaartverzekeraar. Het is echter verstandig om eerst verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

De volgende factoren hebben invloed op de kosten/maandelijkse premie van een uitvaartverzekering:

 1. Je leeftijd bij het afsluiten. Hoe jonger je bent op het moment dat je een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper de uitvaartverzekering is. Een uitvaartverzekering betaal je doorgaans tot je 85ste, als je jong bent wordt de premie hierdoor over een langere periode verspreid.
 2. Looptijd van de premie. Bij veel uitvaartverzekeraars kan je bij bepaalde pakketten aangeven tot hoe lang de uitvaartverzekering moet lopen. Let er wel op: hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie.
 3. Type uitvaartverzekering. Er bestaat een klein verschil tussen de hoogte van de premie van een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. Een kapitaalverzekering is gemiddeld iets duurder, dit komt omdat er bij een natura uitvaartverzekering diensten worden geleverd en uitvaartverzekeraars hierdoor vooraf prijsafspraken kunnen maken met uitvaartondernemers.
 4. Hoogte verzekerd bedrag. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, kan je de hoogte van het verzekerde bedrag kiezen. Ook hier geldt; hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie.
 5. Gezondheid. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet je doorgaans een aantal gezondheidsvragen beantwoorden. Sommige uitvaartverzekeraars vragen een hogere premie, bijvoorbeeld bij chronische ziektes. Lees hieronder meer hierover.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Ben je (chronisch) ziek en wil je een uitvaartverzekering gaan afsluiten? Dan is het goed om te weten dat je, bij de meeste uitvaartverzekeraars, een medische keuring zult moeten doorlopen.

De reden hierachter is dat uitvaartverzekeraars altijd een risico lopen wanneer iemand een uitvaartverzekering afsluit. Wanneer iemand onverwachts overlijdt, is de premie die de verzekeraar van diegene heeft ontvangen altijd lager dan het bedrag wat bij overlijden zal worden uitgekeerd. Hierom is het voor een verzekeraar belangrijk om van tevoren in te kunnen schatten hoe hoog het risico is op vroegtijdig overlijden. Een medische keuring kan hier een goed beeld bij geven.

Uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Ook ouderen kunnen in principe altijd een uitvaartverzekering afsluiten, ook op hoge leeftijd. Ook hier geldt wel; hoe hoger de leeftijd, hoe korter de looptijd van de premie is. Hierdoor is een uitvaartverzekering voor ouderen vaak duur, gezien de maandelijkse premie erg hoog is.

Tot slot is het goed om te weten dat een uitvaartverzekering afsluiten slechts mogelijk is tot een bepaalde leeftijd:

UitvaartverzekeraarAfsluiten tot
DELA75 jaar
Monuta75 jaar
Ardanta74 jaar

Laatst gecontroleerd: maart 2021

Uitvaartverzekering voor kind afsluiten

Wil je een uitvaartverzekering voor je kind afsluiten? Er zijn twee scenario’s:

 • Je hebt zelf al een uitvaartverzekering en wilt nagaan of je een uitvaartverzekering voor je kind kan afsluiten;
  In dit geval is je kind in de meeste gevallen automatisch meeverzekerd. Tot welke leeftijd een kind is meeverzekerd, is afhankelijk van welke uitvaartverzekering je hebt afgesloten. Op deze pagina vindt je hier een handig overzicht: uitvaartverzekering kind.
 • Je wilt een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten en wilt weten of je kind meeverzekerd kan worden;

  Indien je nog geen uitvaartverzekering hebt, is het goed om tijdens het vergelijken van uitvaartverzekeringen degene uit te kiezen waarbij kinderen gratis meeverzekerd zijn. Bekijk op deze pagina in het overzicht bij welke verzekeraars kinderen zijn meeverzekerd: uitvaartverzekering afsluiten.

Een uitvaartverzekering afsluiten in 4 stappen

uitvaartverzekering afsluiten

1. Uitvaart wensen

Weet je al wat voor uitvaartverzekering je zoekt? Een kapitaalverzekering keert geld uit, een naturaverzekering vergoedt een vast pakket aan diensten en materialen en een combinatieverzekering bevat elementen van zowel een kapitaal- als naturaverzekering. Daarnaast moet je besluiten voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Door te berekenen hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan je uitvaart, kan je een schatting maken welk bedrag handig is om te verzekeren.

uitvaartverzekering afsluiten op hoge leeftijd

2. Vergelijken

Je weet nu wat voor verzekering je wilt en welk bedrag je wilt laten verzekeren. Hoog tijd om uitvaartverzekeraars te vergelijken! Hierboven vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen, maar we hebben ook een pagina speciaal gericht op uitvaartverzekeringen vergelijken. Handig als je toch meer informatie wilt hebben! Kijk goed naar de looptijd van verzekeringen, of kinderen meeverzekerd zijn en naar recensies van andere mensen.

uitvaartverzekering kind afsluiten

3. Afsluiten

Heb je alles goed vergelijken en heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om de uitvaartverzekering af te sluiten! Als je toch nog twijfelt, kan je het beste contact opnemen met een specialist. Wij kunnen je hier helaas niet bij helpen, aangezien wij ons alleen richten op algemene informatievoorziening.

Je kan de uitvaartverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar. Je moet je persoonlijke gegevens en bankgegevens doorgeven. Daarnaast moet je betalen met welke frequentie je wilt betalen. Je kan hierbij denken aan maandelijks, jaarlijks of éénmalig. Daarnaast moet je een medische acceptatieprocedure doorlopen, waarbij je een gezondheidsverklaring in moet vullen. Alles ingevuld? Controleer het nog even voor de zekerheid en dan kan je de aanvraag afronden.

uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

4. Acceptatie

Na je aanmelding moet je een aantal dagen wachten tot je reactie krijgt van je uitvaartverzekeraar. Nadat zij je aanvraag hebben verwerkt en beoordeeld, krijg je te horen of je geaccepteerd bent voor de verzekering. Je ontvangt daarnaast een polisblad met daarop informatie; bewaar deze en lees hem goed door.

Mocht je gezondheidsproblemen hebben, kan de uitvaartverzekeraar aan de hand van je gezondheidsverklaring besluiten om carenzjaren te hanteren. Carenzjaren houden in dat je, binnen een bepaalde tijd na het afsluiten van je uitvaartverzekering, geen uitkering ontvangt mocht je overlijden. Nabestaanden krijgen de betaalde premie of koopsom terug.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.