Uitvaartverzekeraars

In onze vergelijker staan 6 uitvaartverzekeringen van 5 Nederlandse uitvaartverzekeraars. Deze partijen bieden als enige nog uitvaartverzekeringen aan in Nederland. Door de vele overnames van verzekeringsmaatschappijen, kan het zijn dat je oorspronkelijke uitvaartverzekeraar niet meer bestaat. Wij leggen je op deze pagina uit welke uitvaartverzekeraars nu actief zijn, wie je huidige uitvaartverzekeraar is en hoe je bij ons kunt vergelijken tussen uitvaartverzekeringen.

Alle uitvaartverzekeraars

Nederland telt 6 echte uitvaartverzekeraars, waar 5 aanbieders op dit moment nog uitvaartverzekeringen aanbieden. Deze verzekeraars zijn: Monuta, Dela, a.s.r., Twenthe en De Laatste Eer. Lifetri biedt geen nieuwe verzekeringen aan, maar blijft wel bestaan voor haar huidige klanten. Op de aanbiederpagina’s vind je informatie over de uitvaartverzekering die zij aanbieden, de bijbehorende premies, voor- en nadelen en de contactgegevens.

De grootste uitvaartverzekeraar in Nederland

Dela, a.s.r. en Monuta zijn veruit de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De verzekeraar met de meeste klanten is Dela, met in 2024 ruim 4,3 miljoen klanten. Zowel a.s.r. als Monuta hebben ook meer dan een miljoen verzekerden. Lifetri, Twenthe en De Laatste Eer behoren tot de kleinere uitvaartverzekeraars in Nederland.

Oude verzekeraarAantal verzekerden
Dela4.300.000
a.s.r.3.500.000
Monuta1.600.000
Lifetri550.000
Twenthe95.000
De Laatste Eer14.000

Beste uitvaartverzekeraar

De best beoordeelde uitvaartverzekeraar is DELA, want heeft een beoordeling van 9,6/10 van haar klanten. DELA is dus, naast de grootste uitvaartverzekeraar, ook de best beoordeelde verzekeraar van Nederland.
 

VerzekeraarBeoordeling
Dela9,6
De Laatste Eer9,5
Monuta9,5
a.s.r.8,3

Oude uitvaartverzekeraars

Zoals eerder benoemd zijn er veel uitvaartverzekeraars gestopt in de afgelopen jaren. Gelukkig zijn de meeste verzekeraars overgenomen door grotere verzekeringsmaatschappijen, waardoor de eerder afgesloten uitvaartverzekeringen, tegenwoordig vallen onder de overgebleven uitvaartverzekeraars.

Oude verzekeraarNieuwe verzekeraar
Aegona.s.r.
Agis LevenMonuta
Algemeen BelangDELA
AMEVa.s.r.
Ardantaa.s.r.
AuroraOHRA
AXA LevensverzekeringReaal
Axenta.s.r.
BudgetUitvaartPolisDELA
ConcordiaReaal
De CentraleReaal
De Utrecht N.V.a.s.r.
DLG verzekeringenReaal
FlorentisTwenthe
Generalia.s.r.
HAV Banka.s.r.
Hooge HuysReaal
Klaverblada.s.r.
LevobAchmea
N.V. Noord-BrabantOHRA
NorthwestYarden
NUVAYarden
ProteqReaal
RVS Victoria VestaNationale Nederlanden
Stad Rotterdama.s.r.
Verzekerings Uniea.s.r.
ZelfReaal

Oude polissen verzilveren gaat via je nieuwe uitvaartverzekeraar. Bekijk daarom in bovenstaande tabel onder welke uitvaartverzekeraar je nu valt. Via het Verbond van verzekeraars kan je een aanvraag doen voor het vinden en verzilveren van je uitvaartpolis.


Verschillen tussen uitvaartverzekeraars

Een uitvaartverzekering vertegenwoordigd altijd een bepaalde “verzekerde waarde”. Toch kunnen uitvaartverzekeringen met dezelfde verzekerde waarden van elkaar verschillen. Zo zijn er een aantal verschillende soorten uitvaartverzekeringen: natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering, combinatieverzekering en een natura sommen uitvaartverzekering. Al deze verzekeringen verschillen in de manier van uitbetaling, dat direct invloed heeft op de premie. Zo is een uitbetaling in geld meestal “duurder” dan een uitbetaling in diensten.


Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen zorgt ervoor dat je een uitvaartverzekering vindt, die past bij je wensen, voor een voordelige maandelijkse premie. Zo kan het dat de ene uitvaartverzekering in je leeftijdscategorie goedkoper is dan een andere uitvaartverzekering. Via onze vergelijker zie je in één oogopslag welke uitvaartverzekering voldoet aan al je wensen.


Overstappen van uitvaartverzekeraar

Je kan ervoor kiezen om een overstap te maken van uitvaartverzekeraar of uitvaartverzekering. Als eerste moet je de huidige uitvaartverzekering opzeggen, door de verzekering af te kopen of stop te zetten. Hierna kan je de nieuwe uitvaartverzekering afsluiten, die vanaf dan dekking biedt voor de uitvaart.