DELA uitvaartverzekering

Wie is DELA?

DELA is in 1937 opgericht onder de naam ‘Draag Elkanders Lasten’. De oprichters wilden een einde maken aan het openlijke standsverschil waarmee mensen werden begraven. De uitgangspunten waren solidariteit, verbondenheid en de zorg voor elkaar. In 1942 werd de begrafenisvereniging omgevormd naar een coöperatie: een club zonder winstoogmerk, waarin de leden voor elkaar opkomen.

Website: www.dela.nl

DELA uitvaartverzekering

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2021 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket van €6000 met een vrij besteedbaar geldbedrag van €2000 voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar).

Voordelen DELA

  • Hoge klantbeoordeling;
  • Invulling en zorg voor de uitvaart kan grotendeels uit handen worden genomen;
  • Nazorg voor nabestaanden;
  • Het verzekerde bedrag stijgt mee met prijsstijgingen;

Nadelen DELA

  • Kinderen niet gratis meeverzekerd;
  • Dekt geen begrafenis in het buitenland;

Veelgestelde vragen over DELA

Is een uitvaartverzekering nodig als ik een risicoverzekering heb?
Een risicoverzekering is wat anders dan een uitvaartverzekering. Een risicoverzekering heeft in veel gevallen betrekking op de hypotheek en zorgt ervoor dat deze afgelost wordt mocht je overlijden. Als je je geen zorgen wilt maken over de kosten en het regelen van een uitvaart, dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Mag DELA de voorwaarden wijzigen?
Het DELA Uitvaartplan kan je uitvaartverzekering aanpassen. Het bestuur mag de manier waarop de premie wordt berekend en de voorwaarden wijzigen. Voordat het wordt doorgevoerd, moeten de leden dat voorstel goedkeuren tijdens een ledenbesluit. Dit gebeurt tijdens een Algemene Vergadering van DELA. Als de premie of voorwaarden wijzigen, wordt dit aan je doorgegeven door middel van een brief en het ledenmagazine Kroniek.

Kan ik mijn uitvaartverzekering overbrengen naar DELA?
Er zijn een aantal mogelijkheden om je bestaande verzekering over te brengen naar Dela. Wat deze mogelijkheden zijn, hangt van een aantal dingen af. Je kan het beste contact opnemen met de klantenservice van DELA mocht je dit willen doen.

Wat betekent het dat mijn DELA UitvaartPlan waardevast is en indexeert?
De waarde van je UitvaartPlan stijgt automatisch mee als uitvaartkosten stijgen; je premie wordt dus aangepast om stijgende uitvaartkosten te dekken. Het voordeel hiervan is dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt.

Wat biedt DELA vs. andere uitvaartverzekeraars?

Premiebedrag per maand*Soort verzekeringUitgekeerd bedragLooptijdKind meeverzekerd?
DELA €8,32Combinatie of kapitaal€8.000 Tot overlijdenNee
Monuta€10,82Combinatie€8.000Tot overlijdenJa

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2021 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket + een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar. 

Contactgegevens DELA

DELATelefoonnummer: 040 260 16 36
Website:
www.dela.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.