Goedkope uitvaartverzekering

Zoek je een goedkope uitvaartverzekering? Wij zetten de 3 grootste Nederlandse uitvaartverzekeraars op een rijtje inclusief hun tarieven en dekking, zodat jij de goedkoopste uitvaartverzekering kan afsluiten.

Goed om te weten: een uitvaart kost gemiddeld zo’n €8.500, dit bedrag wordt nog hoger indien je speciale wensen hebt voor je uitvaart.

Goedkope uitvaartverzekeringen vergelijken in november 2020

supplier-logo
€7,77
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
– advertentie –
supplier-logo
€9,10
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 21 jaar
– advertentie –
supplier-logo
€10,05
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
– advertentie –
De premies zijn gebaseerd op een dienstenpakket + een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering? Wanneer je een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten, is dat vaak het eerste wat je wilt weten.

Helaas is er geen eenvoudig antwoord op te geven. Natuurlijk kan je kijken naar welke uitvaartverzekeraar de laagste premie heeft. Het is echter verstandiger om te kijken naar het gehele pakket; de hoogte van de premie is namelijk sterk afhankelijk van jouw eigen wensen. Hieronder lees je hoe je in 5 stappen de goedkoopste uitvaartverzekering voor jouw situatie kunt vinden.

Zo vind je in 5 stappen jouw goedkope uitvaartverzekering:

  1. Bekijk de verschillende uitvaartverzekeraars
  2. Vul je geboortedatum in
  3. Vergelijk de uitvaartverzekeraars
  4. Kies welke soort verzekering je wilt
  5. Sluit jouw goedkope uitvaartverzekering af

Hoe wordt de premie van goedkope uitvaartverzekeringen bepaald?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste uitvaartverzekering, is te zien dat het bedrag dat je moet betalen afhankelijk is van je persoonlijke situatie. De premie is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Je leeftijd;
  • Het aantal jaar dat je de premie wilt betalen;
  • Het uitgekeerde bedrag.

Goedkoopste uitvaartverzekering Consumentenbond

De Consumentenbond heeft in 2016 voor het laatst een test gedaan naar uitvaartverzekeringen. Bij deze test is er o.a. gekeken naar het prijsniveau, waarbij er ook apart is gekeken naar de prijs van natura uitvaartverzekeringen,  de prijs van kapitaal uitvaartverzekeringen en de prijs van combinatie uitvaartverzekeringen. Hieronder hebben wij de uitslag samengevat van de goedkoopste uitvaartverzekeringen volgens de Consumentenbond.

Goedkoopste uitvaartverzekeraarOordeel prijsniveau
1. DELA ⭐⭐⭐⭐⭐
2. PC Hooft*⭐⭐⭐⭐⭐
3. Monuta⭐⭐⭐⭐
4. Ardanta*⭐⭐⭐
5. Nuvema*⭐⭐

*Deze verzekering kan alleen direct via de verzekeraar worden afgesloten.

3 Nederlandse, goedkope uitvaartverzekeraars

DELA is in 1937 opgericht onder de naam ‘Draag Elkanders Lasten’. De oprichters wilden een einde maken aan het openlijke standsverschil waarmee mensen werden begraven. De uitgangspunten waren solidariteit, verbondenheid en de zorg voor elkaar.

Monuta is een uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger. Monuta vindt persoonlijk afscheid belangrijk en probeert dat te regelen door persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen. Via Monuta is het mogelijk om je uitvaartwensen vrijblijvend en kosteloos vast te leggen.

Yarden verzorgt al bijna honderd jaar begrafenissen en crematies. De uitvaartverzekeraar geeft ook voorlichting en initieert verschillende activiteiten die bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderen. Yarden telt 200 vrijwilligers, 900 medewerkers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland.