Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema uitvaartverzekering

Nuvema is als uitvaartverzekeraar al bijna 70 jaar actief in Nederland. Het bedrijf vindt de individuele uitvaartwensen van de klant belangrijk en baseert zijn uitvaartverzekeringen dan ook op de uitvaartwensen van de afnemer en de lokale kosten en gebruiken.

Belangrijk: uitvaartverzekeringen van Nuvema kunnen sinds 2020 alleen nog maar rechtstreeks bij Nuvema zelf worden afgesloten.

Hoogte premie per leeftijd Nuvema

Voor- en nadelen Nuvema uitvaartverzekering

Voordelen:

Vrije keus van uitvaartverzorger in eigen woonplaats;
Op maat verzekerd bedrag gebaseerd op wensen afnemer en prijzen in de regio;
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Nadelen:

Alleen op werkdagen bereikbaar;
Geen kapitaal- of combinatieverzekering mogelijk.

Veelgestelde vragen Nuvema

 1. Is een uitvaartverzekering nodig als ik een risicoverzekering heb?
  Een risicoverzekering is wat anders dan een uitvaartverzekering. Een risicoverzekering heeft in veel gevallen betrekking op de hypotheek en zorgt ervoor dat deze afgelost wordt mocht je overlijden. Als je je geen zorgen wilt maken over de kosten en het regelen van een uitvaart, dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten.
 2. Moet ik het doorgeven als ik ergens anders een uitvaartverzekering heb afgesloten?
  Ja, het is slim om dit door te geven. Nuvema vult het verzekerde bedrag dat je hebt gespaard aan met hun verzekering, zodat je op maat verzekerd bent. Weet je niet zeker of je dit al hebt doorgegeven aan Nuvema? Als ze op de hoogte zijn, dan staat dit vermeld op je uitvaartverzekering.
 3. Wat gebeurt er met het restant van een uitvaartverzekering?
  Mocht een deel van het verzekerde bedrag overblijven na de uitvaart, kan het bedrag in sommige gevallen uitgekeerd worden aan de nabestaanden. Dit is echter afhankelijk van het soort uitvaartverzekering dat je hebt afgesloten.
 4. Waarom wordt mijn uitvaartverzekering automatisch verhoogd?
  De kosten stijgen omdat de gekozen diensten in prijs zijn gestegen. Het verzekerde bedrag wordt aangepast zodat je op maat verzekerd blijft. Als de hoogte van je uitvaartverzekering toeneemt, wordt je premie ook hoger.

Wat biedt Nuvema vs. andere uitvaartverzekeraars?

Uitvaart-
verzekeraar
Premie per maandSoort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
DELA€7,77Kapitaal€8.000LevenslangNee
Monuta€10,05Combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Yarden€9,10Natura, kapitaal of combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Nuvema €10,33Natura€8.000Tot 85 jaarJa

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een dienstenpakket + een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Contactgegevens Nuvema

ContactTelefoonnummer: 035 – 548 08 08
E-mail: info@nuvema.nl
Website: www.nuvema.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.