Uitvaartverzekering vergelijken

Wil je jouw uitvaartverzekering vergelijken? Door verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken, zorg je ervoor dat je altijd de goedkoopste uitvaartverzekering uitkiest die past bij jouw wensen. Goed om te weten: de kosten van een uitvaart zijn gemiddeld zo’n €8.500; een bedrag waar je je nabestaanden liever niet mee wilt laten zitten. Daarnaast kan een verzekeraar een hoop regelwerk uit handen nemen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

supplier-logo
€8,19
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
*Diensten t.w.v. €6.000 + €2.000 vrij te besteden
supplier-logo
€10,53
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*Diensten t.w.v. €2.000 + €6.000 vrij te besteden
supplier-logo
€12,38
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 21 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
supplier-logo
€14,61
per maand
Verzekering: Kapitaal*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 60 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*€8.000 om vrij te kunnen besteden
De getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Goedkope uitvaartverzekering vergelijken

Wanneer je goedkope uitvaartverzekeringen gaat vergelijken, kijk je waarschijnlijk als eerste naar de uitvaartverzekeraar met de laagste maandelijkse premie. De hoogte van de premie is echter sterk afhankelijk van een aantal factoren. Lees hieronder hoe de premie van uitvaartverzekeringen is opgebouwd, en ga daarna de goedkoopste uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Opbouw premie

Veel mensen kijken tijdens het vergelijken van uitvaartverzekeringen in eerste instantie alleen naar de premie. Het is echter vaak nog onduidelijk hoe die maandelijkse premie tot stand is gekomen. Hieronder geven we meer uitleg over de opbouw van de premie:

  • Leeftijd: Des te jonger je bent als je de verzekering afsluit, des te minder premie je betaalt. Dit komt omdat de verzekeraar meer risico loopt als je op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.
  • Looptijd: Als je een uitvaartverzekering afsluit, spreek je af tot wanneer je premie gaat betalen. Dit kan bijvoorbeeld de komende 30 jaar zijn of tot in je 80ste levensjaar.
  • Soort verzekering: Kies je voor een natura, kapitaal of combinatie uitvaartverzekering? Het verschil tussen deze verzekeringen is de manier waarop de verzekeraar bij overlijden uitkeert.
  • Uitgekeerd bedrag: Hoeveel geld wil je uit laten keren bij overlijden? Houd hierbij goed rekening met je wensen en het bedrag dat uw uitvaart waarschijnlijk gaat kosten. Veel uitvaartverzekeraars bieden op hun website de mogelijkheid om te berekenen welk bedrag je zo ongeveer nodig zult hebben.

Uitvaartverzekering vergelijken

Premie uitvaartverzekering vergelijken

Weet je na bovenstaande informatie nog niet welke uitvaartverzekeraar bij je past? Wij hebben in de tabel hierna voor jou op een rijtje gezet hoeveel premie vijf uitvaartverzekeraars vragen per leeftijd. Zo kan je in één oogopslag zien welke verzekeraar het goedkoopste is voor jouw leeftijd. In de tabel hieronder kan je de verschillen vergelijken.

LeeftijdDELA premie 2022Monuta premie 2022
18 jaar€ 6,27€ 8,16
20 jaar€ 6,53€ 8,46
25 jaar€ 7,33€ 9,37
30 jaar€ 8,32€ 10,82
35 jaar € 9,56€ 12,54
40 jaar€ 11,13€ 14,57
45 jaar€ 13,13€ 17,01
50 jaar € 15,73€ 19,98
55 jaar€ 19,19€ 23,70
60 jaar€ 23,87€ 28,32

Begrafenisverzekering vergelijken

Wil je een begrafenisverzekering vergelijken? Dan is het goed om te weten dat een begrafenisverzekering duurder is dan een crematieverzekering. De kosten van een begrafenis kunnen oplopen tot 10.000 euro. Een begrafenis is duurder dan een crematie, dit komt onder andere doordat er bij een begrafenis onder andere een kist moet worden gekocht en de grafrechten veel geld kosten.

Kinderen laten meeverzekeren

Heb je kinderen en wil je deze meeverzekeren? Bij veel uitvaartverzekeraars kan je je kinderen kosteloos meeverzekeren. Tot welke leeftijd zij kosteloos meeverzekerd zijn, hangt af van de verzekeraar.

Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij andere verzekeraars zelfs tot 21 jaar oud. Heb je al een uitvaartverzekeraar op het oog? Controleer dan goed of de verzekeraar kosteloos meeverzekerd. Het komt namelijk ook voor dat kinderen níét gratis meeverzekerd worden. Bij de volgende verzekeraars kan je kinderen gratis meeverzekeren bij je uitvaartverzekering:

 

De kleine letters

Het is per wet niet toegestaan om advies te geven met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Op onze website geven we hierom alleen een overzicht van de grootste Nederlandse uitvaartverzekeraars en tonen we enkel informatie over uitvaartverzekeringen.

De premies in deze vergelijking zijn gebaseerd op basis van ijkgegevens. Met andere woorden, dit zijn de gegevens die gebaseerd zijn op een gemiddelde Nederlander. De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

  • Geboortedatum: 01-01-1990
  • Verzekerd bedrag: € 8000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Omdat Overstappen.nl zich alleen richt op de algemene informatievoorziening en niet op individuele zaken, nemen wij geen persoonlijke vragen in behandeling. Wij raden je aan om vóór het nemen van een uitvaartverzekeringen, advies in te winnen bij een specialist. Onze klantenservice kan geen advies geven betreffende een uitvaartverzekering. Zij zullen je doorverwijzen naar een uitvaartverzekering specialist.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.