Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar de juiste uitvaartverzekering? Vergelijk 6 uitvaartverzekeringen van 5 verzekeraars op basis van premie, looptijd of extra’s en kies de beste verzekering voor jou.

Waarom uitvaartverzekeringen vergelijken via Overstappen.nl?

 • Vergelijk op premie en dekking

  Vergelijk 6 verschillende uitvaartverzekeringen die verschillen in premie en dekking.

 • Bespaar op je vaste lasten

  Kies de goedkoopste uitvaartverzekering die aansluit op je wensen en behoeften.

 • Deskundig advies

  Wanneer je er zelf niet uitkomt kan je altijd advies vragen aan ons service- team.


Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen voorkomt onnodig hoge premies, ongewenste loop- en wachttijden en het voorziet in het houden van je gewenste uitvaart. Het kost uiteraard veel tijd om zelf alle polisvoorwaarden door te nemen of bij iedere uitvaartverzekeraar een aanvraag te doen. Wij bieden een eenvoudige vergelijking die inzicht geeft in alle relevante informatie. Zo is een uitvaartverzekering een product op maat, waartussen veel verschillen zijn. Twijfel daarom niet en maak een gratis vergelijking!

pluspuntBespaar op je vaste lasten
pluspuntWees zeker van je gewenste uitvaart
pluspuntUitvaartverzekering op maat

Welke uitvaartverzekeraars kan je vergelijken?

Nederland telt 5 echte uitvaartverzekeraars: DELA, Monuta, a.s.r., Twenthe en Lifetri. Je kunt deze verzekeringen onafhankelijk met elkaar vergelijken op basis van premie, doorlooptijd en eventuele extra’s, zoals het gratis meeverzekeren van kinderen.

Hoe vergelijk je een uitvaartverzekering?

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen gaat via onze gratis vergelijker. In het onderstaande stappenplan lees je hoe je dit moet doen en waarop je moet vergelijken.

Het soort uitvaart

Als eerste maak je een keuze tussen het soort uitvaart. Traditioneel gezien zijn er twee soorten uitvaarten: een crematie en begrafenis. Een begrafenis kost gemiddeld € 7.500 en een crematie € 5.500. Het is verstandig om de keuze te bespreken met je familie of andere naasten.

Soort uitvaartverzekering

Je hebt keuze uit een kapitaal uitvaartverzekering, natura uitvaartverzekering, natura sommenverzekering en een combinatie uitvaartverzekering. Het soort uitvaartverzekering heeft invloed op de vorm van uitbetaling.

Looptijd, indexatie en kinderen

Bedenk goed tot op welke leeftijd je premie wilt betalen. Dit heeft direct invloed op de hoogte van de premie. Daarnaast wil je eventueel je kinderen meeverzekeren bij jouw uitvaartverzekering. De voorwaarden hiervan verschillen per uitvaartverzekeraar. Als laatste kan je kijken naar de indexering van je uitvaartverzekering. Dit zorgt ervoor dat de koopkracht van je uitvaartverzekering niet afneemt met de jaren.

Premie

Bedenk van tevoren wat het maximale bedrag is dat je maandelijks aan premie kwijt wilt zijn. Je kan dan de uitvaartverzekeringen vergelijken op premie met onze vergelijker.

Afsluiten

Als laatste sluit je de uitvaartverzekering af. Je dient hiervoor een aanvraag in bij de uitvaartverzekeraar. Het kan zijn dat je bij de aanvraag een gezondheidsverklaring moet invullen. Daarna kan je een periode van wachttijd hebben.


Soorten uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je uitvaartverzekeringen vergelijkt, is het belangrijk te kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en hoe ze van elkaar verschillen.

1. Natura

Bij een natura uitvaartverzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar een vast pakket aan diensten. Bij overlijden regelt de verzekeraar de uitvaart in samenwerking met een aangesloten uitvaartverzorger.

Natura sommen

Een natura sommenverzekering keert een bedrag uit dat je alleen aan de uitvaart mag besteden. Je declareert de kosten van de uitvaartondernemer direct bij de verzekeraar.

2. Kapitaal

Als je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit, krijgen je nabestaanden het verzekerde bedrag in geld uitgekeerd. Van dit bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen, maar dit is geen verplichting. Het geld mag naar wens worden besteed. Dit type verzekering is vaak het duurst.

3. Combinatie

De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van voorgaande verzekeringen. De standaarddiensten van de uitvaart worden geregeld door de uitvaartverzekeraar (natura), maar er is ook geld (kapitaal) voor aanvullende wensen.

tip

Combinatie vaak het goedkoopst

Aanbieders van de combinatie uitvaartverzekering (DELA en Monuta) zijn naast verzekeraar ook uitvaartverzorger. Hierdoor kunnen zij uitvaartdiensten vaak goedkoper aanbieden dan kleinere zelfstandigen. Dit maakt de combinatie uitvaartverzekering meestal het goedkoopste type verzekering.

Overstappen van uitvaartverzekering

Het is mogelijk om een overstap te maken van uitvaartverzekeraar. Zorg er voor dat je de oude uitvaartpolis opzegt voordat je een nieuwe afsluit. Je kan een uitvaartverzekering afkopen of simpelweg stopzetten bij je huidige verzekeraar.

Redenen om over te stappen

Voor iedereen kan dit anders zijn, maar doorgaans zijn de volgende redenen de aanleiding om een overstap van uitvaartverzekering te maken:

 • Goedkopere premies: Het kan zijn dat je een lagere premie betaalt bij een andere uitvaartverzekeraar. Kijk wel goed wat de premieontwikkeling over de jaren zal zijn.
 • Je hebt meer geld te besteden: Het kan juist zo zijn dat je financiële situatie is verbeterd, waardoor je een betere dekking kan veroorloven.
 • Verandering in persoonlijke omstandigheden: Als je bijvoorbeeld een kind krijgt of een partner verliest, kan het zijn dat je een andere uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Uitvaartverzekering vergelijken

 • voordeel

  Alle 5 échte verzekeraars

 • voordeel

  2 weken bedenktijd

 • voordeel

  Onafhankelijk vergelijken

Uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

Er zijn verschillende factoren die de premie van een uitvaartverzekering bepalen.

Leeftijd

Allereerst de leeftijd. Over het algemeen geldt: hoe jonger je bent, hoe goedkoper de verzekering is. Wanneer je jonger bent, is de kans op overlijden kleiner en is de looptijd (de tijd waarin je premie betaalt) langer.

Het verzekerde bedrag

De hoogte van het geldbedrag of de waarde in diensten die wordt uitgekeerd. De premie stijgt mee met het verzekerde bedrag.

Looptijd

Met de looptijd spreek je af tot wanneer je premie gaat betalen. Dit kan bijvoorbeeld tot 80 jaar zijn of tot overlijden. Meestal geldt dat de verzekering duurder wordt naarmate de looptijd afneemt.

Kinderen laten meeverzekeren

Heb je kinderen en wil je deze meeverzekeren? Bij veel uitvaartverzekeraars kan je je kinderen gratis meeverzekeren. Tot welke leeftijd zij kosteloos meeverzekerd zijn, hangt af van de verzekeraar. Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij andere verzekeraars zelfs tot 21 jaar oud. Op de pagina uitvaartverzekering en kind vind je meer informatie over het meeverzekeren van je (ongeboren)kind.


Goedkoopste uitvaartverzekeringen

Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen. De combinatie uitvaartverzekering van Monuta is het goedkoopst. Deze verzekering heeft een vrij besteedbaar bedrag van €2.200, een dienstenpakket van € 6.800 en kost (voor een 25- jarige persoon) € 6,54 per maand.

VerzekeraarDekkingPremie

Monuta

€ 9.000

€ 6,54

DELA

€ 9.000

€ 7,65

A.S.R.

€ 9.000

€ 10,31

Twenthe

€ 9.000

€ 10,86

DELA (kapitaal)

€ 9.000

€ 10,99

DLE

€ 9.000

€ 13,23

*De premie is berekend aan de hand van een 25- jarige persoon.


Kosten uitvaartverzekeraar

Uitvaartverzekeraars rekenen doorgaans een aantal kosten door, die de verzekerde moet betalen voor het afsluiten van zijn uitvaartverzekering. Meestal zijn dit alleen distributiekosten die direct worden doorberekend in de premie. Je hoeft dit bedrag dus niet van tevoren te betalen.

Verzekeraar Distributiekosten
Dela € 19,20
Monuta € 84
Lifetri X
a.s.r. € 33
Twenthe € 24
De Laatste Eer Assen € 16

Looptijd uitvaartverzekering

De looptijd van een verzekeraar kan variëren van 10 jaar tot aan je overlijden. Bedenk daarom hoelang je premie wilt betalen en wat dit doet met de hoogte van je maandelijkse premie. Een kortere looptijd betekent namelijk een hogere premie.

Verzekeraar Looptijd
Dela Tot je 65ste of tot aan je overlijden
Monuta Tot aan je overlijden
Lifetri X
a.s.r. Zelf de keuze
Twenthe 10, 15, 20, 25, 30, 40, tot 65 jaar, tot 81 jaar of tot overlijden.
De Laatste Eer Assen 10, 20 of 30 jaar, tot je 90ste levensjaar of overlijden.

Leeftijdsgrens uitvaartverzekeraars

Uitvaartverzekeraars hanteren een maximale leeftijd tot wanneer een persoon een uitvaartverzekering kan afsluiten. Heb je deze leeftijd al bereikt? Er zijn alternatieven als een uitvaartdeposito, spaarrekening of een uitvaartvereniging.

Verzekeraar Leeftijdgrens
Monuta Tot 75 jaar
Dela Tot 75 jaar
Lifetri Tot 75 jaar
Twenthe Tot 75 jaar
Lifetri Tot 75 jaar
a.s.r. tot 76 jaar
De Laatste Eer Assen Elke leeftijd

Uitvaartverzekering

Alles over de uitvaartverzekering: Wat is het, waarom is het verstandig en hoe een uitvaartverzekering werkt.

Uitvaartverzekering

Uitvaartkosten

Alle uitvaartkosten op een rijtje: Lees alles over de actuele kosten van een crematie of een begrafenis.

Uitvaartkosten

Wel of geen uitvaartverzekering?

Twijfel je nog of ben je op zoek naar extra informatie? Wij helpen je graag bij deze beslissing!

Wel of geen uitvaartverzekering

Islamitische uitvaartverzekering

Ben jij islamitisch en wil je graag een aangepaste uitvaart? Lees hoe je een uitvaartverzekering voor een islamitische uitvaart afsluit.

Islamitische uitvaartverzekering

Kapitaal uitvaartverzekering

Liever uitbetaald worden in een geldbedrag? Lees hier de voordelen van een kapitaal uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Reserveer je liever een pakket aan diensten. Lees alles over het afsluiten van een natura uitvaartverzekering.

Natura uitvaartverzekering

Is je vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.