Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Uitvaartverzekering vergelijken

Wil je jouw uitvaartverzekering vergelijken? Dan zit je op de juiste pagina. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat nabestaanden -als het moment daar is- op een goede manier afscheid van je kunnen nemen. Zij hoeven zich dan geen zorgen te maken over financiële kwesties. Een uitvaart kost gemiddeld zo’n €8.500; een bedrag waar je je nabestaanden liever niet mee wilt opzadelen. Daarnaast kan een verzekeraar een hoop regelwerk uit handen nemen.

Vergelijk enkele uitvaartverzekeringen in augustus 2018

1.
Yarden
€8,73
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Meer informatie »– advertentie –
2.
Monuta
€9,68
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Meer informatie »– advertentie –
3.
€11,00
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 80 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Meer informatie »– advertentie –
4.
€11,18
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Meer informatie »– advertentie –
5.
Klaverblad
€11,19
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 80 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Meer informatie »– advertentie –
6.
Twenthe
€12,65
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 81 jaar
Kind meeverzekerd?
Nee
Ga naar Twenthe »– niet aanvraagbaar-
7.
Onderlinghe s'Gravenhage
€13,90
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 75 jaar
Kind meeverzekerd?
Nee
Ga naar Onderlinge »– niet aanvraagbaar –
8.
PC Uitvaart
€15,00
Uitgekeerd bedrag
€5.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Ga naar PC Uitvaart »– niet aanvraagbaar –

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1985 (33 jaar).
Gecontroleerd op: maandag 16 juli 2018.

Vergelijk de premie van uitvaartverzekeringen per leeftijd

Weet je na bovenstaande informatie nog niet welke uitvaartverzekeraar bij je past? Wij hebben voor jou op een rijtje gezet hoeveel premie vijf uitvaartverzekeraars vragen per leeftijd. Zo kan je in één oogopslag zien welke verzekeraar het goedkoopst is voor jouw leeftijd.

Uitvaartverzekering kiezen? Hier moet je op letten

De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren: de verzekeraar, welke dekking je wilt, hoe oud je bent, wat voor uitvaart je wilt en wie je wilt meeverzekeren. Al deze factoren hebben invloed op het premiebedrag. Hieronder leggen wij alles verder voor je uit, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor een uitvaartverzekeraar.

Type uitvaartverzekeringen

De meeste uitvaartverzekeraars hanteren drie verschillende verzekeringen: een natura-, een kapitaal- en een combinatie uitvaartverzekering. Het verschil tussen deze vormen zit hem voornamelijk in de manier waarop de verzekeraar bij overlijden uitkeert. Elke vorm heeft voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Je leeftijd

Als je 18 jaar of ouder bent, kan je een uitvaartverzekering afsluiten. Het komt soms voor dat ouders hun kinderen tot 25 jaar meeverzekeren. Wanneer je financieel op eigen benen staat, kan het gunstig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je denkt op die leeftijd liever nog niet aan je uitvaart, maar het is fijn om te weten dat je nabestaanden niet het risico lopen dat ze met hoge kosten worden opgescheept.

Hoe jonger je bent, hoe lager de premie

Daarnaast geldt dat de maandelijkse premie lager is als je jonger bent. Sterker nog: je leeftijd is de belangrijkste factor bij de berekening van je premie. Of je nu op je 25e begint of op je 40e, de totale premie die je hebt afgedragen op het moment dat je overlijdt zal nagenoeg hetzelfde zijn. Door vroeg te beginnen, dek je ook zo vroeg mogelijk het risico af.

Een uitvaartverzekering nemen op latere leeftijd

Misschien kom je er pas op latere manier aan toe om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je premie zal dan aanzienlijk hoger liggen en verzekeraars zullen je om een gezondheidsverklaring vragen. De gezondheidsverklaring kan ook invloed hebben op de hoogte van je premie. Het is dus mogelijk om een begrafenispolis af te sluiten op latere leeftijd, maar de kosten liggen wel hoger.

Als je ouder bent dan 65

Als je ouder bent dan 65 jaar oud, dan zullen sommige verzekeraars je afwijzen. Vrijwel geen enkele verzekeraar zal je verzekeren als je ouder bent dan 70. In dat geval kun je een uitvaartdeposito nemen bij een bank. Dit is hetzelfde als een spaardeposito, alleen wordt het bedrag pas beschikbaar bij overlijden. Als er na de uitvaart geld overblijft, komt dit toe aan je nabestaanden.

Invulling van je uitvaart

Een uitvaart is een belangrijk moment voor je nabestaanden om afscheid te nemen. De herinneringen blijven hen nog lang bij. Hoe jij en je nabestaanden vorm geven aan de uitvaart, is daarom erg belangrijk en persoonlijk. Helaas geldt ook voor een begrafenis of crematie dat hoe meer je af wilt wijken van de norm, hoe duurder het vaak is. Het is daarom goed om in gesprek te gaan met je naasten over hoe je invulling wilt geven aan je uitvaart. Op basis van je wensen kun je inschatten welk bedrag je nodig hebt. Hoe meer je uiteindelijk uitgekeerd wilt krijgen, hoe hoger je premie zal zijn.

Partners en kinderen meeverzekeren bij een uitvaartverzekering

Je kan samen met je partner een uitvaartverzekering afsluiten. Je betaalt dan allebei premie. Je kan ook besluiten om je partner bij te schrijven op je uitvaartverzekering, mocht je deze al hebben. Veel stellen vinden het fijn om bij dezelfde verzekeraar te zitten, omdat dit administratief handiger is.

Het overlijden van een kind is waarschijnlijk het meest ingrijpende wat je kan overkomen. Toch kun je ook hier beter even bij stilstaan. Het meeverzekeren van kinderen is meestal gratis en mocht je wel moeten betalen, kost het erg weinig. Als je ouders een uitvaartverzekering voor je hebben afgesloten, kun je die polis op je 25e overnemen.

Een uitvaartverzekering kiezen via Overstappen.nl

Omdat wij niet bemiddelen en geen advies geven over begrafenisverzekeringen, kun je bij ons niet terecht voor advies met betrekking tot uitvaartverzekeringen. Op onze website geven we enkel een overzicht van 8 Nederlandse uitvaartverzekeraars. De premies in deze vergelijking zijn gebaseerd op basis van ijkgegevens. Met andere woorden, dit zijn de gegevens die gebaseerd zijn op een gemiddelde Nederlander. De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

Omdat Overstappen.nl zich alleen richt op de algemene informatievoorziening en niet op individuele zaken, nemen wij geen persoonlijke vragen in behandeling. Wij raden je aan om vóór het nemen van een uitvaartverzekeringen, advies in te winnen bij een specialist. Onze klantenservice zal geen advies geven betreffende een uitvaartverzekering. Zij zullen je doorverwijzen naar een uitvaartverzekering specialist.