Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

  • Onafhankelijk uitvaartverzekeraars vergelijken
  • Vergelijk op prijs, uitgekeerd bedrag en doorlooptijd
  • Alle goedkoopste uitvaartverzekeringen
Vergelijken

Vergelijken

  • Onafhankelijk uitvaartverzekeraars vergelijken
  • Vergelijk op prijs, uitgekeerd bedrag en doorlooptijd
  • Alle goedkoopste uitvaartverzekeringen
Vergelijken

Uitvaartverzekeringen vergelijken

supplier-logo
€7,96
per maand
Verzekering Combinatie*
Verzekerd bedrag €9.000
Doorlooptijd Levenslang
Kind gratis meeverzekerd Tot 18 jaar
*Diensten t.w.v. €2.200 + €6.800 vrij besteedbaar
supplier-logo
€7,65
per maand
Verzekering Combinatie*
Verzekerd bedrag € 9.000
Doorlooptijd Levenslang
Kind gratis meeverzekerd Nee
*Diensten t.w.v. €6.750 + €2.250 vrij besteedbaar
supplier-logo
€10,86
per maand
Verzekering Natura sommen*
Verzekerd bedrag € 9.000
Doorlooptijd Tot 65 jaar
Kind gratis meeverzekerd Tot 18 jaar
*€9.000 aan uitvaart besteedbaar
supplier-logo
€10,29
per maand
Verzekering Kapitaal*
Verzekerd bedrag €9.000
Doorlooptijd Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd Tot 21 jaar
*€9.000 vrij besteedbaar aan ieder doel
De getoonde premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1998 (25 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is een verzekering die je afsluit om de kosten van je uitvaart te dekken. Bij overlijden vergoedt de uitvaartverzekeraar (gedeeltelijk) de kosten van een begrafenis of crematie.

Welke uitvaartverzekeraars kan je vergelijken?

Nederland telt 5 echte uitvaartverzekeraars. 4 daarvan staan er op onze website en kan je met elkaar vergelijken. Alleen uitvaartverzekeraar Lifetri (voorheen Nuvema) is niet in de vergelijking opgenomen. Dat komt omdat de premie afhankelijk is van de plaats waar je woont.

Soorten uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je uitvaartverzekeringen vergelijkt, is het belangrijk te kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en hoe ze van elkaar verschillen.

1. Natura

Bij een natura uitvaartverzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar een vast pakket aan diensten. Bij overlijden regelt de verzekeraar de uitvaart in samenwerking met een aangesloten uitvaartverzorger.

Natura sommen

Een natura sommenverzekering keert een bedrag uit die je alleen aan de uitvaart mag besteden. Je declareert de kosten van de uitvaartondernemer direct bij de verzekeraar.

2. Kapitaal

Als je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit, krijgen je nabestaanden het verzekerde bedrag in geld uitgekeerd. Van dit bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen, maar dit is geen verplichting. Het geld mag naar wens worden besteed. Dit type verzekering is vaak het duurst.

3. Combinatie

De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van voorgaande verzekeringen. De standaarddiensten van de uitvaart worden geregeld door de uitvaartverzekeraar (natura), maar er is ook geld (kapitaal) voor aanvullende wensen.

tip

Combinatie vaak het goedkoopst

Aanbieders van de combinatie uitvaartverzekering (DELA en Monuta) zijn naast verzekeraar ook uitvaartverzorger. Hierdoor kunnen zij uitvaartdiensten vaak goedkoper aanbieden dan kleinere zelfstandigen. Dit maakt de combinatie uitvaartverzekering meestal het goedkoopste type verzekering.

Goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste verzekeringen in 2023. Het is verstandig niet alleen op premie te letten, maar kijk ook naar de voorwaarden van het verzekerd bedrag. Bijvoorbeeld de verhouding tussen diensten en geld en of kinderen wel of niet gratis zijn meeverzekerd.

VerzekeraarDekkingPremie

Monuta

€ 9.000

€ 7,96

DELA

€ 9.000

€ 8,32

Ardanta

€ 9.000

€ 10,29

Twenthe

€ 9.000

€ 10,86

Hoe wordt de premie bepaald?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe goedkoop of hoe duur een uitvaartverzekering is.

Leeftijd

Allereerst de leeftijd. Over het algemeen geldt hoe jonger je bent, hoe goedkoper de verzekering is. Wanneer jonger bent is de kans op overlijden kleiner en de looptijd langer.

Verzekerd bedrag

De hoogte van het geldbedrag of de waarde in diensten die wordt uitgekeerd.

Looptijd

Met de looptijd spreek je af tot wanneer je premie gaat betalen. Dit kan bijvoorbeeld tot 80 jaar zijn of tot overlijden.

Kinderen laten meeverzekeren

Heb je kinderen en wil je deze meeverzekeren? Bij veel uitvaartverzekeraars kan je je kinderen kosteloos meeverzekeren. Tot welke leeftijd zij kosteloos meeverzekerd zijn, hangt af van de verzekeraar. Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij andere verzekeraars zelfs tot 21 jaar oud. Op de pagina uitvaartverzekering en kind vind je meer informatie over het meeverzekeren van je (ongeboren)kind.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.