€20,- cadeau bij het overstappen van zorgverzekeraar

Vergoeding Besnijdenis verzekering

Mensen kunnen uit medische of religieuze overwegingen kiezen voor besnijdenis. Sinds 2005 wordt besnijdenis niet meer vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet met een medisch indicatie. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten om de kosten van een besnijdenis vergoed te krijgen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Wat is besnijdenis?
Redenen voor besnijdenis
Medisch noodzakelijk
Operatie
Voorwaarden voor besnijdenis vergoeding
Verwijzing van de huisarts
Vergoeding besnijdenis verzekering
Vergoedingen voor besnijdenis per verzekeraar

Wat is besnijdenis?

Besnijdenis, of circumcisie, is het verwijderen van de voorhuid van de penis van een jongen of man. Het is een relatief eenvoudige operatie die door een deskundige in een ziekenhuis of polikliniek kan worden uitgevoerd.

Redenen voor besnijdenis

Er kan om verschillende redenen gekozen worden voor besnijdenis, deze redenen kunnen medisch of religieus zijn. In sommige religies en culturen wordt besnijdenis uitgevoerd als (godsdienstig) ritueel. Er kan ook gekozen worden voor besnijdenis vanwege hygiënische redenen. De eikel kan makkelijker schoongehouden worden als deze besneden is.

eerste hulp kitMedisch noodzakelijk

In sommige gevallen is een besnijdenis medisch noodzakelijk. Dit is het geval wanneer de voorhuid te nauw is. Dit wordt soms aangegeven met het Griekse woord ‘phimosis’, wat afsluiting of vernauwing betekent. Een vernauwing van de voorhuid kan een aantal gevolgen hebben:

  • Moeilijk kunnen plassen
  • Pijn bij een erectie of geslachtsgemeenschap
  • Ontsteking van de eikel

Operatie

De operatie wordt in principe onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, maar je kunt ook kiezen voor een volledige narcose. In principe kun je na de operatie dezelfde dag nog naar huis.

Voorwaarden voor besnijdenis vergoeding

Een aantal verzekeraars vergoedt besnijdenis vanuit de aanvullende verzekering. De reden van besnijdenis kan invloed hebben op de vergoeding die zorgverzekeraars uitkeren. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een besnijdenis alleen als hier een medisch noodzakelijke reden voor is. Religieuze redenen worden niet door alle zorgverzekeraars erkend. Andere zorgverzekeraars keren de volledige vergoeding uit bij een medisch noodzakelijke reden en een deel van de vergoeding bij een religieuze reden. Het is dus verstandig om de polisvoorwaarden van je zorgverzekering te controleren. Daarnaast kun je je het best laten behandelen in een zorginstelling die gecontracteerd is door je zorgverzekering, als je bij een andere zorginstelling wordt behandeld kan het zijn dat je zorgverzekering maar een deel van de vergoeding uitkeert.

Verwijzing van de huisarts

Wanneer er een medisch indicatie is voor een besnijdenis zul je altijd door de huisarts worden doorverwezen. Als je zorgverzekeraar de voorwaarde stelt dat de besnijdenis medisch noodzakelijk moet zijn, is deze verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Vergoeding besnijdenis verzekering

Als je een besnijdenis wilt laten uitvoeren is het van belang dat je weet welke aanvullende zorgverzekering de beste vergoeding biedt. Met onze zorgvergelijker kun je vergelijken welke zorgverzekering het beste dekking heeft.

Vergoedingen voor besnijdenis per verzekeraar

Direct weten wat de vergoeding voor een besnijdenis is per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker. In onze vergelijker kan je aangeven dat je een zorgverzekeraar wilt die besnijdenissen vergoed. Hierna krijg je een overzicht te zien van alle verzekeraars die een besnijdenis vergoeden. Zo betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je altijd goed gedekt bent.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.