Vergoeding Body Stress Release verzekering

Body Stress Release is een gezondheidstechniek ter bevordering van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Body Stress Release vergoeding kan bij een aantal zorgverzekeraars verkregen worden vanuit een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Spanning in de spieren
Body Stress Release techniek
Voor wie is Body Stress Release bedoeld?
Intakegesprek
De Body Stress Release behandeling
Heb jij last van body stress?
Body Stress Release vergoeding
Voorwaarden voor het verkrijgen van een vergoeding
Body Stress Release practitioner
Body Stress Release zorgverzekering
Body stress release vergoedingen per zorgverzekeraar

Spanning in de spieren

Met ‘body stress’ wordt de spanning bedoeld die vastzit in je spieren. Het vastzitten van de spieren wordt meestal veroorzaakt door overbelasting van het lichaam of de geest. Bij body stress is er sprake van extra druk op de zenuwbanden. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Denk hierbij aan klachten als RSI, een hernia, carpaal tunnel syndroom, een prikkelbare darm, problemen met de spijsvertering of pijn in de spieren of gewrichten.

Body Stress Release techniek

Door middel van Body Stress Release kan de opgebouwde spanning in de spieren worden losgelaten. Deze spanning kan worden losgelaten doordat de practitioner van Body Stress Release lichte impulsen met de vingers, duimen of met de handen uitoefent op het lichaam op de juiste plaats, in de juiste richting. Hierdoor is het mogelijk voor de cliënt om zijn of haar lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen.

Voor wie is Body Stress Release bedoeld?

Body Stress Release is bedoeld voor mensen van alle leeftijden. Baby’s tot bejaarden kunnen baat hebben bij de Body Stress Release. Het maakt voor de behandeling niet uit of je ziek bent of gezond.

Intakegesprek

gesprekDe practitioner van Body Stress Release begint met een eerste consult. Dit eerste consult heeft in veel gevallen de vorm van een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stelt de practitioner onder andere vragen over de medische geschiedenis van de cliënt. Hierin komen ongelukken, valpartijen en eventuele botbreuken en operaties ter sprake. Vervolgens stelt de practitioner een behandelplan op aan de hand van deze gegevens.

De Body Stress Release behandeling

Body Stress Release vindt plaats op een speciale behandelbank. De cliënt dient licht voorover geleund op de voetenplank te gaan staan, waarna de bank langzaam horizontaal gekanteld wordt. Hierna begint de practitioner met de Body Stress Release. De cliënt is tijdens de release volledig gekleed en kan ook zijn schoenen aanhouden. De practitioner zal proberen de patronen van de opgeslagen spanning in je lichaam (body stress) te herkennen. Aan de hand van het testen door de practitioner en de reacties van het lichaam met reflexen kan worden vastgesteld welke releases de cliënt nodig heeft om de spanning los te kunnen laten. Deze release kan worden gegeven door het uitoefenen van lichte impulsen met de vingers of handen op de plekken van het lichaam waar de spanning zich bevindt.

Heb jij last van body stress?

In de volgende gevallen kan het zijn dat jij last hebt van body stress en kan je lichaam baat hebben bij een Body Stress Release behandeling:

  • Je hebt bepaalde klachten die bijna normaal zijn geworden omdat je ze zo vaak hebt.
  • Je wordt iedere ochtend wakker met een zere rug of hoofdpijn.
  • Je krijgt last van stijve knieën bij het ouder worden.
  • Je hebt last van pijnlijke schouders na een dag werken.
  • Je bent onder behandeling voor een medische ziekte maar er is nauwelijks verbetering.
  • Je bent herstellende van een ziekte en je lichaam is uitgeput.

Body Stress Release vergoeding

Bij een aantal zorgverzekeraars is het mogelijk een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor Body Stress Release vergoeding. De vergoeding voor Body Stress Release valt – indien je zorgverzekeraar Body Stress Release vergoedt – bij de meeste zorgverzekeraars onder de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Bekijk via onze zorgvergelijker 2019 welke verzekeraars een goede dekking bieden voor Body Stress Release.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een vergoeding

Zorgverzekeraars die Body Stress Release vergoeden vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen stellen vaak voorwaarden voor het uitkeren van vergoeding. Zo zullen de meeste zorgverzekeraars die de behandeling vergoeden geen vergoeding uitkeren wanneer de practitioner van Body Stress Release niet is aangesloten bij de Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN).

Body Stress Release practitionerStudent-zorg

Let bij het zoeken naar een Body Stress Release practitioner erop dat deze aangesloten is bij de Body Stress Release Associatie Nederland (BSRAN). Aangesloten practitioners van Body Stress Release hebben een erkende opleiding gevolgd in Zuid Afrika. De BSRAN is de officiële beroepsvereniging van alle BSR-practitioners in Nederland. Wil je een Body Stress Release vergoeding ontvangen van je verzekering, moet je er zeker van zijn dat de Body Stress Release practitioner is aangesloten bij de Body Stress Release Associatie Nederland.

Body Stress Release verzekering

Wil je een Body Stress Release behandeling ondergaan om de spanning in je lichaam weg te laten nemen? Dan is het handig een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten hiervan te kunnen dekken. Een aanvullende verzekering voor Body Stress Release wordt bij een aantal zorgverzekeraars verleend vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Het is echter niet zo dat alle zorgverzekeraars vergoeding verlenen vanuit de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Controleer dit altijd bij de betreffende zorgverzekeraar door contact op te nemen of de polisvoorwaarden door te nemen.

Vergoedingen voor de behandeling van Body Stress Release per zorgverzekeraar

Direct weten wat de vergoeding voor Body Stress Release is per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker. In onze vergelijker kan je aangeven dat je een zorgverzekeraar wilt die Body Stress Release behandelingen vergoed. Hierna krijg je een overzicht te zien van alle verzekeraars die Body Stress Release vergoeden. Zo betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je altijd goed gedekt bent.

Vergelijk zorgverzekeringen

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.