Vergoeding Chiropractie verzekering

Wanneer je last hebt van stoornissen aan het bewegingsapparaat kan chiropractie uitkomst bieden. Chiropractie is een natuurlijke behandelmethode waarbij veel aandacht besteed wordt aan het zenuwstelsel en het voorkomen van disfuncties van het zenuwstelsel. Chiropractie vergoeding kan worden verkregen uit een aanvullende verzekering. Bij de meeste verzekeraars valt chiropractie vergoeding onder de verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Blokkades aan het zenuwstelsel
Klachten waarbij chiropractie uitkomst kan bieden
Blokkades lokaliseren en corrigeren
Chiropractie behandeling
Na de behandeling
Chiropractie vergoeding
Aanvullende verzekering chiropractie kinderen
Chiropractie zorgverzekering 2022

Bekijk de vergoedingen per zorgverzekeraar

Blokkades aan het zenuwstelsel

Wanneer er blokkades zijn in de wervels of andere gewrichten, kun je minder goed bewegen en dus ook minder goed functioneren. Dit heeft tot gevolg dat er irritaties optreden in de spieren en zenuwen. Stoornissen in de wervelkolom kunnen verschillende klachten veroorzaken. Het kan zijn dat de pijn uitstraalt naar de armen, benen of het hoofd. De meeste klachten die behandeld kunnen worden betreffen de rug, nek en schouders. Ook huilbaby’s of zwangere vrouwen met lage rugpijn kunnen er baat bij hebben om hun klachten te laten behandelen door een chiropractor.

Klachten waarbij chiropractie uitkomst kan bieden

Chiropractie kan worden toegepast bij de volgende klachten:persoon

  • Sportblessures en overbelasting
  • Gewrichtspijnen
  • Artrose
  • Hernia
  • Bovenrug
  • Duizeligheid
  • Whiplash
  • Hoofdpijn en migraine
  • Nekklachten en schouder
  • Lage rugklachten

Blokkades lokaliseren en corrigeren

De chiropractor kan gericht onderzoek doen en daarmee de blokkades lokaliseren en corrigeren. De chiropractor corrigeert de blokkades door middel van gedoseerde, snelle bewegingen met de hand aan met name de wervelkolom. Naast het corrigeren van blokkades kijkt de chiropractor naar onder andere de spieren en de werking van de spieren, andere gewrichten, stressbeheersing, dieet en de (werk)houding. Chiropractie werkt vanuit het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Chiropractie behandeling

Een eerste consult bij een chiropractor begint met een vraaggesprek over de klachten, gezondheidstoestand en leefgewoonten van de patiënt. Vervolgens gaat de chiropractor lichamelijk onderzoek doen aan de hand van neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeksmethoden. Aan de hand van dit onderzoek bepaalt de chiropractor of de behandeling uitgevoerd kan worden door een chiropractor en wat de behandelmogelijkheden precies zijn. Wanneer de behandeling begint  maakt de chiropractor gebruik van verschillende behandeltechnieken. Zo zal hij voornamelijk een nauwkeurig gedoseerde druktechniek op de wervelkolom toepassen. Als toevoeging op deze technieken kan een chiropractor oefeningen voorschrijven en advies uitbrengen over houding en voeding. Het eerste consult bij een chiropractor is slechts bij enkele chiropractors gratis.

Na de behandeling

Wanneer je net een chiropractie behandeling hebt ondergaan, is het belangrijk dat je je aan de adviezen van de chiropractor houdt. Het is belangrijk dat je net na de behandeling voorzichtig bent met je lichaam en niet duwt of wrijft op plekken die de chiropractor heeft behandeld.

Chiropractie vergoeding

De behandelingen van chiropractie worden vanuit het aanvullend pakket alternatieve geneeswijze vergoed of beweegzorg. Omdat de behandeling niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico niet. Om chiropractie vergoeding te mogen ontvangen is het handig een aanvullende chiropractie verzekering af te sluiten met een passende dekking zodat je verzekering de kosten voor het aantal behandelingen dat je wenst te hebben vergoedt.

Aanvullende verzekering chiropractie kinderen

Als je kind onder behandeling is van een chiropractor wordt dit vergoed door de aanvullende verzekering alternatieve geneeswijzen van een van de ouders. De chiropractie behandeling valt onder de verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Chiropractie zorgverzekering

Wil je een aanvullende zorgverzekering afsluiten? Dit doe je in een paar simpele stappen via onze zorgvergelijker . Vink de extra optie aan voor vergoeding alternatieve geneeswijzen en bepaal hoeveel chiropractie vergoeding jij wilt ontvangen tegen welke maandelijkse premie.
[esos-chat]

Vergoedingen voor chiropractie per zorgverzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.