Internet abonnement

Vergelijk binnen 1 minuut alle internet abonnement providers in onze vergelijker
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Beste internetabonnementen van deze maand

supplier-logo
€30
per maand
checkmark Extra voordelen i.c.m. een mobiel abonnement van T-Mobile of Tele2
checkmark Internet Only: Nu vanaf €30/mnd
checkmark Wifi Plus: extra Wifi-Punten (eerste maand gratis)
supplier-logo
€36,50
per maand
checkmark Internet & TV: Eerste 6 maanden voor €36,50 p/mnd
checkmark Geen aansluitkosten en € 30 EUR cashback
checkmark Inclusief gratis ESPN Compleet (4 kanalen), Films & Series én opnemen
supplier-logo
€29,95
per maand
checkmark Internet 300 Mb/s & TV Complete
checkmark 6 maanden 29,95 p.m. + 2 SmartWifi pods gratis
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €19,95 + Gratis installatiehulp t.w.v.v €249,-
Laatste update: 01/12/2021

Op zoek naar een goed internetabonnement? Op Overstappen.nl vergelijk je gemakkelijk en snel het gehele aanbod van internetabonnementen. Hierdoor zie je gelijk welk internet het beste bij je past.

Soorten internetabonnementen

Er zijn verschillende soort internet abonnementen mogelijk. Heb je alleen een internetabonnement nodig? Je kunt dan kiezen voor een internet only abonnement. Als je ook gebruikmaakt van tv kan je kiezen voor internet en tv of alles in 1. Een alles in 1 pakket heeft internet, digitale tv en vast bellen. Zo heb je maar één abonnement en één provider voor al deze onderdelen. Je bent hiermee doorgaans goedkoper uit dan met losse abonnementen. Doe nu de postcodecheck en vind met internetvergelijker de aanbieder met het juiste pakket.

Alleen internetabonnement

Wil je het liefst een abonnement om uitsluitend thuis te kunnen internetten? Kies dan voor een alleen internet abonnement (internet only), waarbij je alleen betaalt voor het internet. Je betaalt voor alleen internet, maar je krijgt er volop gratis extra’s bij. Zo heeft elke aanbieder zijn eigen diensten en services.

Internetabonnement verbindingen

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je een internetabonnement kiest. Zoals het soort internetverbinding. Ben je een gemiddelde gebruiker? Dan past bijvoorbeeld internet via de kabel of ADSL beter bij je dan glasvezel. We leggen de kenmerken van elke verbinding voor je uit.

ADSL

ADSL is een verbinding die past bij beperkt internetgebruik. Het downloaden van bestanden gaat bij een ADSL-verbinding sneller dan het uploaden van bestanden. Om verbinding te maken, gebruik je de telefoonlijn voor het versturen en ontvangen van gegevens. Wanneer je een gemiddelde gebruiker bent van het internet, je leest je mail, surft op het net, is ADSL alleen internet een goede optie voor jou.

Glasvezel

Glasvezel is de snelste vorm internet op dit moment. Doordat signalen razendsnel worden verstuurd, kan de internetsnelheid oplopen tot 500 mb/s. Met alleen internet glasvezel stream, game en download je zonder problemen. Doordat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid, is het versturen van grote bestanden zeer eenvoudig. Kortom, internet via glasvezel is geschikt voor intensieve internetgebruikers.

Kabel

Bij internet via de kabel is televisie altijd onderdeel van je pakket. Wil je dus alleen internet en geen televisie, dan ben je aangewezen op ADSL of glasvezel internet.

Extra diensten bij een internetabonnement

Let verder op de extra diensten die providers bieden. Hier betaal je uiteindelijk ook voor. Zo krijg je bij sommige aanbieders bij een internetabonnement gratis beveiligingssoftware. Heb je dit niet nodig? Dan neem je beter ergens anders een abonnement voor minder geld. Tot slot zijn er ook providers die verzend-, installatie- en activatie kosten in rekening brengen. Hierdoor kan het internetabonnement alsnog hoog uitvallen.

Binnen 1 dag online

Een aantal internetaanbieders, zoals XS4ALL biedt tegen betaling van een extra bedrag, een ‘binnen-1-dag-online-service’. De nieuwe klant is dan binnen 1 dag online. Hoe werkt dat precies? Je ontvangt een dongel die je direct in je computer kan steken en waarmee je gelijk gebruik kan maken van mobiel internet. Intussen start dan de aanleg van je nieuwe internetverbinding waardoor je in de tussentijd gewoon online bent.

Vergelijk je internet abonnement

Een internetabonnement kiezen in 3 stappen

Een internetabonnement sluit je eenvoudig af in 3 stappen:

Stap 1: Doe de postcodecheck door je postcode en huisnummer in te vullen. Geef ook gelijk aan of je alleen internet of ook tv en bellen wil vergelijken. Vervolgens zie je gelijk welke aanbieders en internet abonnementen op je adres beschikbaar zijn.

Stap 2: Vergelijk de abonnementen. Filter de internetabonnementen op prijs, snelheid en soort aansluiting. Let wel dat als je voor kabelinternet kiest, televisie altijd onderdeel is van je abonnement.

Stap 3: Sluit direct online het internetabonnement van je keuze af op de site van de provider. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen als je vragen hebt. Als je het abonnement hebt afgesloten heb je nog 14 dagen bedenktijd.

Internet afsluiten

Heb je alle abonnementen met elkaar vergeleken een keuze gemaakt? Dan kan je direct je internet-abonnement afsluiten. Door regelmatig te vergelijken, heb je thuis altijd het beste internet. Internet thuis afsluiten was nog nooit zo makkelijk!

Waarom internet afsluiten via Overstappen.nl?

Overstappen biedt een 100% onafhankelijke vergelijking van alle internetabonnementen. Het gaat ons alleen om jouw besparing. Je profiteert daarnaast van alle exclusieve acties van providers en hebben we een klantenservice voor al je vragen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.