Internet abonnement

Bekijk welke internet abonnementen beschikbaar zijn op jouw adres

Op zoek naar een internet abonnement wat niet te duur is? Bij Overstappen.nl vergelijk je gemakkelijk en snel het gehele aanbod van internet abonnementen. Hierdoor zie je gelijk welk abonnement bij je past en het goedkoopst is. Maar dat is niet alles, wij helpen je ook met het probleemloos overstappen van provider.

Het beste internet abonnement vinden

Bij de meeste internetaanbieders kun je alleen internet bestellen. Alleen voor kabelinternet is het nodig om ook tv af te nemen. Vergelijk eenvoudig en snel internet-abonnementen op Overstappen.nl.

Stap 1: Doe de postcodecheck en je ziet gelijk welke aanbieders en internet-abonnementen op je adres beschikbaar zijn.

Stap 2: Filter de internet-abonnementen op prijs, soort aansluiting en snelheid.

Stap 3: Sluit direct online het internetabonnement van je keuze af.

Waar moet je op letten bij het kiezen van internet abonnementen?

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je een internetabonnement kiest. Zoals het soort internetverbinding. Ben je een gemiddelde gebruiker? Dan past internet via de kabel of ADSL beter bij je dan glasvezel. Ook is het verstandig om te kijken of je een gratis modem krijgt bij het afsluiten van een internetabonnement. Soms moet je namelijk zelf een modem aanschaffen of ben je verplicht om een duur modem van de provider te kopen.

Extra diensten bij een internet abonnement

Let verder op de extra diensten die providers bieden. Hier betaal je uiteindelijk ook voor. Zo krijg je bij sommige aanbieders bij een internetabonnement gratis beveiligingssoftware. Heb je dit niet nodig? Dan neem je beter ergens anders een abonnement voor minder geld. Tot slot zijn er ook providers die verzend-, installatie- en activatiekosten in rekening brengen. Hierdoor kan het internetabonnement alsnog hoog uitvallen.

Internet abonnement of alles in 1 pakket?

Heb je alleen een internetabonnement nodig? Als je ook gebruikmaakt van tv en/of vast bellen is een alles in 1 pakket bij een ‘triple-play-aanbieder’ het overwegen waard. Dit zijn pakketten met internet, digitale tv en vast bellen. Zo heb je maar één abonnement en één provider voor al deze onderdelen. Je bent hiermee doorgaans goedkoper uit dan met losse abonnementen. Doe nu de postcodecheck en vind in de internetvergelijker de aanbieder met het juiste pakket.

Binnen 1 dag online

Een aantal internetaanbieders, zoals XS4ALL biedt tegen betaling van een extra bedrag, een ‘binnen-1-dag-online-service’. De nieuwe klant is dan binnen 1 dag online. Hoe werkt dat precies? Je ontvangt een dongel die je direct in je computer kan steken en waarmee je gelijk gebruik kan maken van mobiel internet. Intussen start dan de aanleg van je nieuwe internetverbinding waardoor je in de tussentijd gewoon online bent.

Waarom Overstappen.nl?

Aanbieders pakken bij ons extra uit om goed uit de vergelijking te komen. Je profiteert daarom van exclusieve kortingen en welkomstcadeaus. Bij Overstappen.nl ben je goedkoper uit dan direct bij de aanbieder. Verder bieden wij een handige overstapservice.