Vergelijk alle Sim Only abonnementen

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Vergelijk hier dan de aller goedkoopste Sim Only abonnementen. Nu tot wel 90% goedkoper bellen.


Sinds 2015 is een sim only abonnement (simkaart only) het populairst gekozen abonnement in Nederland. Net iets minder dan de helft van de Nederlandse mobiele markt kiest voor een sim only abonnement, namelijk 47%. Het is ook voor het eerst dat een sim only abonnement populairder is dan een telefoon abonnement.Dat er steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement kan in principe twee dingen betekenen: Of mensen kopen hun mobiele telefoon los en nemen daar een sim only abonnement bij of mensen beëindigen na hun abonnementsduur hun traditionele abonnement en vinden hun telefoon nog goed genoeg om er een goedkoop sim only abonnement bij te kiezen.

Om te kunnen profiteren van een sim only abonnement moet je een losse telefoon kopen, dus je zult in een (web)winkel eerst op zoek moeten gaan naar een goedkope smartphone zonder abonnement.
Daarna vind je op Overstappen.nl de goedkoopste sim only abonnementen die aan al jouw eisen voldoen. Sim only vergelijken en je sim only abonnement bestellen doe je bij ons!

Wat is sim only?

Een sim only abonnement is een abonnement wat alleen bestaat uit een simkaart. Dit is dus nooit in combinatie met een mobiele telefoon. Eigenlijk is een sim only abonnement dus een goedkoop telefoon abonnement zonder telefoon, wat de reden is dat sim only goedkoop is in vergelijking met een “normaal” abonnement. Bij een sim only abonnement hoef je dus niet de telefoon te betalen wat je direct terugziet in de maandelijkse kosten. Een sim only abonnement kan namelijk per maand wel 50% goedkoper zijn dan een telefoon abonnement.

Wat je wel koopt bij een sim only abonnement is een simkaart waarop je abonnementsgegevens staan en je mobiele telefoonnummer. Als je een mobiele telefoon gebruikt waar je eigenlijk nog helemaal tevreden mee bent is sim only een goedkope keuze. Het is wel belangrijk dat je een simlockvrije telefoon hebt, waar verderop dieper op ingegaan wordt.

Het grote voordeel van een goedkoop sim only abonnement is goedkoop bellen, sms’en en internetten. Doordat de mobiele providers hier geen nieuwe dure mobiele telefoon bij leveren kunnen ze nog meer kortingen geven op het bedrag wat je maandelijks moet betalen voor het sim only abonnement.

Goedkoopste sim only abonnementen

Sim only abonnementen zijn erg goedkoop. De goedkoopste sim only abonnementen zijn af te sluiten voor € 2,50 per maand. Hiervoor krijg je dan alleen een bepaald aantal belminuten. Het goedkoopste sim only abonnement met internet, belminuten en sms’jes is te krijgen vanaf 5 euro per maand.

Of je een beperkt en goedkoop sim only abonnement wil of juist een uitgebreid abonnement met veel belminuten, sms’jes en onbeperkt internet, je vindt jouw ideale sim only abonnement via onze vergelijker. Het goedkoopste sim only abonnement vergelijken doe je op Overstappen.nl!

Beste sim only abonnement voor mij

Wat het beste sim only abonnement is wat past bij jou is moeilijk te bepalen. Iedereen gebruikt zijn mobiele telefoon op een andere manier dus dit is per persoon verschillend. Als jij iemand bent die zijn smartphone veel gebruikt zal je aan het goedkoopste sim only abonnement niet genoeg hebben. Gelukkig biedt onze sim-only vergelijker uitkomst, want je kan precies invullen wat je nodig hebt.

Sim only abonnementen zijn er in veel verschillende soorten. Zo is de voordeligste sim only zonder mobiel internet dus voor een paar euro per maand af te sluiten terwijl je ook de keuze hebt voor een sim only abonnement met onbeperkt internet, dit kost al snel 30 euro per maand.

Het is vaak lastig om in te schatten welk abonnement je moet kiezen van tevoren, bij sim only is dit een kleiner probleem. Bij de meeste providers kun je je abonnement maandelijks zowel naar boven als naar beneden aanpassen/bijstellen. Bij het kiezen van een provider moet je hier wel goed op letten, omdat je bij sommige providers alleen je abonnement kunt vergroten. Dan is het dus beter om met relatief kleine bundels te beginnen.

Om in te schatten hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je nodig hebt kan onderstaande tabel uitkomst bieden:

Aantal belminutenAantal sms’jesAantal MB’s internet
Minder dan gemiddelde gebruiker< 100 minuten< 100 sms’jes< 1000 MB’s
Gemiddelde gebruiker100-200 minuten100 sms’jes1000-4000 MB’s
Meer dan gemiddelde gebruiker> 500 minuten> 200 sms’jes> 4000 MB’s

*Deze aantallen zijn per maand

Vergelijk sim only bij ons en zoek het sim only abonnement wat het beste bij jouw wensen past!

Sim only nummerbehoud

Stap jij over op een nieuw sim only abonnement maar wil je wel jouw eigen mobiele telefoonnummer blijven gebruiken? Dit is gewoon mogelijk maar het is wel belangrijk dat je dit aangeeft bij het invullen van jouw gegevens. Als je dit niet aangeeft zal dit in de meeste gevallen hierna ook niet meer mogelijk zijn. Als je aangegeven hebt dat je nummerbehoud wil toepassen zal je ook je simkaartnummer in moeten vullen, deze staat op je huidige simkaart die in je mobiele telefoon zit. Ook voor sim only met nummerbehoud ben je bij Overstappen.nl aan het juiste adres.

Sim only verlengen

Als je momenteel al een sim only abonnement hebt en je bent tevreden met jouw huidige mobiele provider kan je ervoor kiezen om je sim only te verlengen. Hierdoor kan je opnieuw profiteren van nieuwe acties en de eventuele nieuwe prijzen. Met sim only verlengen blijf je dus bij je huidige provider maar je hebt de mogelijkheid om een goedkoper of beter passend sim only abonnement te kiezen.

Omdat het om sim only met nummerbehoud gaat blijf je gebruikmaken van dezelfde simkaart. Dit betekent dus ook dat je automatisch je eigen telefoonnummer houdt. Op het moment dat je een sim only abonnement hebt van bijvoorbeeld één jaar en je niet zelf verlengt of opzegt dan loopt het abonnement stilzwijgend door. In sommige gevallen verlies je dan ook de maandelijkse korting die meestal alleen voor de eerste contractperiode geldt.

Het is dus altijd verstandig om in de gaten te houden wanneer de eerste contractperiode afgelopen is zodat je nooit teveel betaalt voor je sim only abonnement. Hiervoor kun je dus twee dingen doen: je sim only verlengen of overstappen op een andere provider voor een nieuw abonnement. Je kunt, afhankelijk van jouw provider, vanaf 6 tot 2 maanden voor het aflopen van je contract ervoor kiezen om deze te verlengen.

Sim only aanbiedingen

Eenvoudig sim only aanbiedingen vergelijken? Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig en snel alle verschillende sim only abonnementen en zie je na het invullen van jouw wensen direct de goedkoopste sim only aanbiedingen die hieraan voldoen.

Of je nou een sim only aanbieding bij een nieuwe mobiele provider wilt of je wilt jouw huidige contract verlengen, op Overstappen.nl is dit allemaal mogelijk. Je hebt de keuze uit alle sim only providers die in Nederland actief zijn. De beste sim only aanbieding voor jou vind je via onze vergelijker.

Sim only 4G

Net zoals bij een ‘normaal’ abonnement is het bij een sim only abonnement ook mogelijk om voor 4G mobiel internet te kiezen. Het goedkoopste sim only 4G abonnement is al vanaf 10 euro per maand af te sluiten. Hiervoor krijg je echter niet erg veel mobiele data, wat kan zorgen voor eventuele kosten buiten de bundel. Ook met een 4G sim only abonnement zal je meer data gaan verbruiken, omdat het simpelweg sneller gaat dus je zal eerder geneigd zijn iets op te zoeken of toch wel dat filmpje op je mobiel te bekijken.

Een databundel van minimaal 1 GB is eigenlijk wel het minimale als je kiest voor sim only met 4G internet. Toch is het slimmer om een wat groter abonnement te kiezen. Dit heeft te maken met het feit dat als je thuis bent je minder snel door hebt of je WiFi of 4G gebruikt omdat dit allebei erg snel en stabiel is. Zo kan je dus per ongeluk veel data verbruiken terwijl je denkt dat je met WiFi verbonden bent. Met 3G mobiel internet was dit kwaliteitsverschil groter, dus werd er eerder verbonden met het WiFi netwerk.

Het goedkoopste 4G sim only abonnement met minimaal 1.25 GB internet is af te sluiten vanaf ongeveer 10 euro. De meest uitgebreide, dus de beste sim only 4G abonnementen kosten meer dan 25 euro per maand. Hiervoor krijg je wel 10 GB internet en onbeperkt bellen en sms’en! Meer dan genoeg dus, zelfs voor de extreme gebruiker. Vergelijker sim only abonnementen die voldoen aan jouw wensen via onze vergelijker.

Sommige sim only providers bieden hun gebruikers ook de mogelijkheid om maandelijks een 4G bundel te activeren om zo te profiteren van sneller en stabieler mobiel internet. Als je dus supersnel mobiel internet wilt kan je dit zelf activeren, vaak voor maar 5 euro per maand. Deze extra optie loopt vaak automatisch door, behalve als je het voor de nieuwe maand weer deactiveert.

Simkaart bij sim only abonnement

Bij sim only, oftewel simkaart only, betaal je dus alleen voor het abonnement die op de gratis simkaart staat. Er zijn simkaarten in drie verschillende soorten: je hebt namelijk een standaard simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de standaard simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.

De meest populaire smartphones die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere toestellen hebben vaak een micro simkaart nodig. De standaard simkaart wordt steeds minder gebruikt in mobiele telefoons.

Als je een sim only abonnement besteld krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je altijd de juiste simkaart hebt voor jouw mobiele telefoon, dus je simkaart knippen is niet nodig! Als de provider van jouw keuze geen 3-in-1 simkaart levert krijg je bij jouw bestelling de keuze voor een bepaald soort simkaart. Als je niet zeker weet welke simkaart jouw mobiele telefoon gebruikt kan je dit hier vinden.

Simlockvrije telefoon

Om gebruik te kunnen maken van sim only is het van belang om een simlockvrije telefoon te hebben. Dit betekent dat de simkaart van elke provider werkt als je deze in de telefoon stopt. Als telefoons los verkocht worden zijn dit in de meeste gevallen simlockvrije telefoons. Telefoons die in combinatie met een abonnement zijn gekocht zijn vaak niet simlock vrij. Deze kun je simlock vrij maken om toch gebruik te kunnen maken van een simkaart van een andere provider, dit kun je doen via jouw huidige provider.

Als je een mobiel abonnement in combinatie met een telefoon hebt gekocht is de provider na één jaar verplicht om gratis de simlock eraf te halen. Binnen het eerste jaar kan er een bedrag gevraagd worden om de telefoon simlock vrij te maken. Ook als je op een later moment je mobiele telefoon wilt verkopen is het handig om een simlockvrije telefoon te hebben, simlockvrije telefoons verkopen namelijk een stuk beter!

Voordelen sim only

Het is duidelijk dat een sim only abonnement zeker een aantal voordelen heeft ten opzichte van een traditioneel mobiel abonnement en ook zeker ten opzichte van prepaid. Een sim only abonnement is vooral een goed alternatief als je niet de allernieuwste mobiele telefoons wilt, omdat je wel eerst een losse mobiele telefoon moet kopen. Hierna profiteer je van een veel lager maandelijks bedrag dat je kwijt bent voor je mobiele telefoongebruik.

Ook in vergelijking met prepaid ben je een stuk voordeliger uit, vooral nu mobiel internet steeds belangrijker wordt in het dagelijks gebruik. Sim only abonnementen zijn hier veel meer geschikt voor dan prepaid.

Als je altijd een mobiel abonnement hebt gehad in combinatie met de nieuwste telefoons kan het kiezen voor sim only ook een verstandige keuze zijn. Op het moment dat je contractduur van dat abonnement afgelopen is en je een telefoon hebt die eigenlijk nog prima werkt kan je deze blijven gebruiken voor een veel lagere prijs per maand.

Hier staan de voordelen van een sim only abonnement op een rijtje:

Een goedkoop sim only abonnement vergelijken doe je op Overstappen.nl.