Sim only vergelijken

Sim only vergelijken

Op zoek naar een sim only-abonnement? Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle actuele abonnementen en aanbiedingen.

Vergelijk de beste sim only deals van dit moment

supplier-logo
€6
per maand
checkmark 1 GB + 150 minuten + 150 sms
checkmark Nu de eerste 6 maanden 50% korting
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €15,-
supplier-logo
€13
per maand
checkmark 10 GB + 200 min
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,-
checkmark Dit Wil Ik Weken bij Tele2
supplier-logo
€15
per maand
checkmark 10.000 MB/MIN/SMS
checkmark €20 korting voor Overstappen-klanten t/m 31 oktober

Sim only-abonnement vergelijken

In onze vergelijker kan je abonnementen vergelijken van alle providers. Pas het het aantal belminuten en MB’s aan naar de hoeveelheid die jij denkt nodig te hebben om te beginnen met sim only vergelijken.

Inhoudsopgave

Wat is een sim only-abonnement?

Een sim only is een mobiel abonnement zonder een telefoon. Sim only betekent letterlijk alleen sim. Oftewel, je krijgt alleen een simkaart. De simkaart heb je nodig om verbinding te kunnen maken met het netwerk en je abonnement te gebruiken. Het abonnement bestaat uit een aantal belminuten, sms’jes en/of MB’s, ook wel bundels genoemd. Hoeveel er van ieder in de bundels zit, verschilt per abonnement en provider. Door de grote keuze kan jij je abonnement zelf samenstellen naar jouw wensen.

Waarom kiezen voor sim only?

Het grootste voordeel van een sim only is dat het goedkoper is dan een abonnement met telefoon. Dat komt omdat je alleen voor je belminuten, sms’jes en data betaalt. Dit in tegenstelling tot een telefoonabonnement, waarbij je maandelijks het toestel afbetaalt.

Een sim only-abonnement is dus vooral een goede keuze wanneer je nog tevreden bent met je telefoon of liever een los toestel koopt.

Naast de besparing biedt een sim only je ook meer vrijheid dan een telefoonabonnement. Omdat je geen toestel afbetaalt, kan je met een sim only makkelijker kiezen voor een 1-jarig abonnement in plaats van 2 jaar die telefoonabonnementen meestal duren.

Soorten sim only-abonnementen vergelijken

Is een sim only wat voor jou? Er zijn een aantal populaire soorten abonnementen waaruit je kunt kiezen:

Onbeperkt

Een sim only met onbeperkt internet of onbeperkt bellen heeft geen limiet op het aantal minuten of MB’s. Dit wordt ook wel een unlimited abonnement genoemd. Er zijn verschillende providers die deze abonnementsvorm aanbieden. Kies “onbeperkt” als bundel om deze sim only contracten te vergelijken.

Alleen bellen

Maak je geen gebruik van internet of zit je altijd op Wi-Fi? Dan is een abonnement met alleen bellen een goede optie. Selecteer het aantal belminuten dat je nodig hebt en zet internet op 0 MB om alle abonnementen te zien.

Maandelijks opzegbaar

Bij een aantal sim only-providers kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je betaalt dan een paar euro meer per maand, maar zit je nergens voor een langere tijd aan vast. Met dit sim only-abonnement kan je iedere maand overstappen naar een andere provider. Je vergelijkt alle opties door de contractduur op een maand te zetten.

Wat is de goedkoopste sim only?

Een sim only is goedkoop omdat je alleen betaalt voor je belminuten, sms’jes en data. De hoeveelheid van ieder verschilt per abonnement en provider. Hierdoor kan je niet één sim only-abonnement aanwijzen die altijd het goedkoopste is.

Goedkope sim only-abonnementen hebben kleinere bel- en databundels. Het voordeel hiervan is dat je minder snel betaalt voor minuten en data die je niet nodig hebt of gebruikt. Het nadeel is dat je waarschijnlijk wat bewuster met je verbruik moet omgaan.

Schat het aantal belminuten alleen niet te laag in. Door buiten je bundel te bellen, zijn de extra kosten al snel meer dan het prijsverschil van een duurdere sim only met meer minuten.

Bespaartips voor een goedkope sim only

Sim only-abonnementen kunnen onderling flink in kosten verschillen. Met onderstaande tips vind je eenvoudig een goedkope sim only die bij je past.

Virtuele providers

Virtuele providers zijn providers zonder eigen netwerk, ook wel MVNO’s genoemd. Sim only van deze mobiele providers zijn vaak goedkoper dan een abonnement van een netwerkprovider. Voorbeelden van virtuele sim only providers zijn bijvoorbeeld Simpel, Youfone, hollandsnieuwe, Lebara, Simyo en Budget Mobiel. Vergelijk de goedkoopste abonnementen van deze providers door te filteren.

Contractduur en mobiel internet

Naast de bundelgrootte is de prijs van een sim only ook afhankelijk van de contractduur en het type mobiele internet. Abonnementen van 2 jaar met 4G mobiel internet zijn over het algemeen het goedkoopst.

Aanbiedingen

Providers hebben regelmatig goedkope sim only aanbiedingen. Je betaalt dan tijdelijk geen aansluitkosten, krijg je een grotere bundel voor dezelfde prijs of is de prijs de eerste maanden lager.

Combivoordeel

Bij een aantal providers krijg je combivoordeel. Dat houdt in dat je korting krijgt als je ook internet thuis bij dezelfde provider combineert. Door te kiezen voor een provider met combivoordeel kan je flink besparen op de kosten van je sim only. Kies bij welke provider je nu vast internet hebt om deze te vergelijken.

Beste sim only

Welk sim only-abonnement het beste is, hangt sterk af van jouw eigen wensen. De beste sim only is waarschijnlijk niet altijd de goedkoopste, want ook zaken als service, netwerk en voorwaarden spelen mee. Door te bepalen wat jij belangrijk vindt in een provider, kan je de voor jou beste sim only kiezen.

4G of 5G sim only?

Wanneer je kiest voor internet bij je sim only, heb je tegenwoordig de keuze uit 4G of 5G internet. 5G is de opvolger van 4G, en de vijfde generatie van het mobiele internet. 5G heeft een aantal voordelen boven 4G, waaronder snellere reactietijden en een hogere snelheid.

Van die hogere snelheden profiteer je alleen nog niet. Pas in 2022, wanneer de 3,5 GHz-band beschikbaar komt, zal de snelheid toenemen. Tot die tijd merk je weinig van een 5G abonnement en zit je nog goed met een 4G sim only.

Voor het gebruik van 5G heb je ook een telefoon nodig met een 5G modem. Heb je nog een 4G telefoon, dan is een 4G sim only-abonnement dus je enige keuze.

Nummerbehoud

Stap je over naar een andere provider? Dan kan je altijd je telefoonnummer meenemen. Het maakt daarbij niet uit of je nu een sim only, prepaid of telefoonabonnement hebt. De nieuwe provider zegt het oude abonnement voor je op en neemt je nummer over. Hieraan zijn meestal geen kosten verbonden.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.