Sim only vergelijken

Ben je op zoek naar een sim only-abonnement? Bij ons vergelijk je eenvoudig alle sim only providers van Nederland. Verder vind je hier ook tips & informatie, zodat je altijd de beste sim only kiest voor jouw situatie. Start nu met het samenstellen van je sim only-abonnement!

⭐  Tip: bekijk hier ook mobiele abonnementen mét telefoon.

De 3 beste sim only abonnementen van mei 2021 volgens onze specialisten

supplier-logo
€13
per maand
checkmark 10 GB + 200 min
checkmark Nu ook beschikbaar met 5G bij Tele2!
supplier-logo
€10
per maand
checkmark Feestdeal! 10.000 MB/MIN/SMS
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. €20
supplier-logo
€16
per maand
checkmark 10 Gb + 5 GB gratis + 200 min/sms
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €14,99

Sim only vergelijken

Wat is sim only?

Een sim only-abonnement (afgekort van simkaart only) is een abonnement zonder telefoon. Wanneer je een sim only-abonnement afsluit, krijg je alleen een simkaart. Je simkaart heeft een eigen mobiel telefoonnummer en daaraan zijn je abonnementsgegevens gekoppeld.

Sim only-abonnementen vergelijken

Wil je sim only-abonnementen met elkaar vergelijken? In onze sim only-vergelijker kan je diverse filters gebruiken om zo het abonnement te kiezen dat het beste bij jou past. Je kan o.a. filteren op prijs, provider, looptijd, maar ook internetsnelheid (zo kies je bijvoorbeeld de nieuwste 5G abonnementen).

Sim only abonnement: soorten

Ga je voor een sim only? Er zijn een aantal abonnementen waaruit je kunt kiezen:

Sim only abonnement met onbeperkt bellen of internet

Een sim only met onbeperkt internet of bellen heeft geen limiet op het aantal minuten of MB’s. Dit wordt ook wel een unlimited abonnement genoemd. Er zijn verschillende sim only providers die deze abonnementsvorm aanbieden. Kies “onbeperkt” als bundel om deze sim only contracten te vergelijken. Meer weten? Kijk op onbeperkt internet of onbeperkt bellen

Sim only met alleen bellen

Maak je geen gebruik van internet of zit je altijd op Wi-Fi? Dan is een abonnement met alleen bellen een goede optie. Selecteer het aantal belminuten dat je nodig hebt en zet internet op 0 MB om alle abonnementen te zien.

Maandelijks opzegbaar abonnement

Bij een aantal sim only providers kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je betaalt dan wat meer per maand, maar zit je nergens voor een langere tijd aan vast. Met dit sim only abonnement kan je op elk moment overstappen naar een andere provider. Je vergelijkt alle opties door de contractduur op een maand te zetten.

Sim only-aanbiedingen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon kopen en daar een sim only abonnement bij kopen, of dat mensen eerst voor een abonnement met telefoon kiezen en na de contractduur overstappen op sim only omdat zij hun telefoon nog goed genoeg vinden.

Op deze pagina bekijk je de beste sim only aanbiedingen.

Goedkoopste Sim Only

Je wilt natuurlijk het goedkoopste sim only-abonnement kiezen of gebruik maken van de beste sim only aanbiedingen; daarvoor is het belangrijk om eerst een aantal dingen voor jezelf uit te zoeken, zodat je daarna precies weet welk abonnement het beste bij jou past.

 • Data; hoeveel data heb je nodig? Als je voornamelijk thuis gebruikt maakt van internet op je mobiel, zal je geen grote databundel nodig hebben. Ben je echter veel onderweg en luister je dan bijvoorbeeld naar muziek via Spotify? Dan kost alleen al een half uur muziek luisteren je ongeveer 21 MB (bij normale geluidskwaliteit).
 • Bellen & sms’en; hoeveel belminuten heb je nodig? Ben jij iemand die dagelijks belt, of eerder 1 keer per week? Maak van tevoren een goede inschatting van het aantal belminuten per maand, zodat je altijd binnen je bundel blijft.
 • Contractduur; wil je flexibiliteit? Kies dan voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Let op, een maandelijks opzegbaar abonnement is vaak duurder. Wil je liever een goedkoop abonnement? Kies dan voor een contractduur van 1 of 2 jaar.

Beste sim only

Welk sim only-abonnement het beste is, hangt sterk af van jouw eigen wensen. Als leidraad kan je kijken naar onderzoeken, zoals het onderzoek van naar de beste provider. Het meest recente onderzoek is uitgevoerd in december 2019, en wij hebben hieronder de belangrijkste resultaten samengevat:

Totaal testoordeelOordeel bellen binnen Oordeel internet buiten
1. Simyo8,68,58,9
2. KPN 8,58,48,7
3. Hollandsnieuwe8,3 8,28,5

Sim only of mobiel abonnement?

Omdat je alleen een simkaart aanschaft, is een sim only abonnement veel minder duur in vergelijking met andere mobiele abonnementen waar een telefoon bij zit. Bij een mobiel abonnement betaal je voor de simkaart én betaal je de kosten voor de telefoon zelf, wat je terugziet in de maandelijkse kosten.

Het grote voordeel van sim only is dat je alleen betaalt voor bellen, sms’en en internetten. Omdat aanbieders geen dure telefoons hoeven te leveren, kunnen ze meer korting geven op het bedrag dat je maandelijks moet betalen voor het sim only-abonnement.

sim only

Bespaartips

Om je op weg te helpen, geven we je graag een aantal tips voor het besparen op je sim only abonnement.

 1. Controleer je huidige verbruik. Vaak kan je in de app of op de website van je huidige provider in je account zien hoeveel data en belminuten je per maand verbruikt.
  ⭐ Onze tip: bepaal aan de hand van je huidige verbruik hoeveel mb’s en belminuten je nodig hebt en kies in onze vergelijker het abonnement dat het beste bij jou past. 
 2. Belplafond. Een belplafond houdt in dat je nooit onverwachte kosten hebt, gezien je niet over je bundel heen kan gaan. Wanneer je het belplafond hebt bereikt, kan je indien gewenst zelf je bundel opwaarderen.
  Hollandsnieuwe, Simpel en Youfone bieden deze mogelijkheid aan.
  ⭐ Onze tip: een belplafond is ideaal voor mensen die veel reizen en onderweg zijn, of voor ouders die een sim only abonnement voor hun kind willen afsluiten.
 3. Snelheid netwerkprovider kiezen. Veel mensen hechten waarde aan de internetsnelheid. En dat is begrijpelijk, je wilt natuurlijk niet overstappen naar een provider die veel langzamer internet heeft.
  ⭐ Onze tip: vind je het belangrijk om altijd snel internet te hebben? Bekijk hier dan welke provider als snelste uit de test is gekomen.

Hoeveel belminuten en mb’s heb ik nodig?

Wanneer je een sim only-abonnement gaat afsluiten, is het soms lastig om na te gaan wat je maandelijkse verbruik precies is.

Om je te helpen bij het inschatten hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je nodig hebt kan onderstaande tabel uitkomst bieden:

Soort gebruiker Aantal belminutenAantal MB’s internet
Minder dan gemiddelde gebruiker< 100 minuten < 1000 MB’s
Gemiddelde gebruiker200-400 minuten2000-5000 MB’s
Meer dan gemiddelde gebruiker  500 minuten 5000 MB’s

*Deze aantallen zijn per maand. Door onze sim only vergelijker te gebruiken, kan je het sim only-abonnement kiezen dat het beste bij jouw wensen past.

Netwerk per provider

In Nederland zijn in 2021 de volgende 4 netwerkproviders actief:

Alle andere providers maken gebruik van een van de netwerkproviders.

Ons advies: Ben je erg tevreden met de snelheid en het bereik van je huidige netwerk? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op dit moment gebruik maakt van KPN en dat je opzoek bent naar het goedkoopste sim only KPN netwerk. Kies in dit geval dan voor een provider met hetzelfde netwerk. Wil je sneller internet en beter bereik? Bekijk dan wat de snelste netwerkprovider is volgens de meest recente speedtest.

Hieronder vind je een overzicht van welke providers gebruik maken van welk netwerk:

T-Mobile netwerkVodafone netwerkKPN
BenHollandsnieuweSimyo
SimpelLebara
Tele2Youfone
Budget Mobiel
(voorheen Robin Mobile)

*Laatste update: januari 2021.

Sim only verlengen?

Heb je al een sim only-abonnement? Dan kan je ervoor kiezen om deze te verlengen. Verlengen kan 4 maanden voor het aflopen van de eerste contractperiode. Meestal krijg je vanzelf een bericht van jouw provider dat je kan overstappen, of kan je dit zelf inzien in de app of website van je provider.

Ons advies: het loont altijd om over te stappen op een nieuwe aanbieder. De kortingen voor nieuwe klanten zijn vaak veel hoger dan de kortingen die worden geboden aan bestaande klanten.

sim only

Sim only bestellen

Heb je een sim only-abonnement kunnen kiezen? Dan kun je jouw sim only bestellen. In onze sim only vergelijker kan je direct doorklikken naar de aanbieder, waar je vervolgens je abonnement kunt samenstellen en bestellen. Heb je nog vragen of wil je advies over welk sim only abonnement het beste ibj jou past? Neem dan contact op met onze specialisten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.