Zakelijk sparen

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  10 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Snel navigeren naar

  Waarom spaarrekeningen vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Zakelijk sparen

  Zakelijk sparen werkt bijna hetzelfde als een privé spaarrekening: ook bij zakelijk sparen is het saldo direct opneembaar en ontvang je rente op je spaargeld. De rente bij een zakelijke spaarrekening is, net als bij een privé spaarrekening, variabel. Het rentetarief staat niet vast en kan dus altijd veranderen. Een zakelijke spaarrekening valt ook onder het depositogarantiestelsel, wat inhoudt dat je spaargeld tot €100.000 is beschermd als de bank failliet gaat.

  Een spaarrekening openen is bij de meeste banken gratis. Vaak is het wel zo dat je geen zakelijke spaarrekening kunt afsluiten zonder een betaalrekening te hebben bij de desbetreffende bank.

  tip

  Goed om te weten

  Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om zakelijke spaarrekeningen te vergelijken met onze vergelijker, maar je kunt wel andere spaarrekeningen vergelijken.


  Deposito

  Kun je je geld langere tijd missen? Overweeg dan om een deposito te openen. Bij deze spaarvorm zet je je spaargeld voor een bepaalde periode vast. Hiervoor krijg je een hogere zakelijke rente terug dan op een normale zakelijke spaarrekening. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Houd er wel rekening mee dat je in de tussentijd het geld niet kan opnemen of een boete zult moeten betalen als dit wel kan.


  Zakelijke spaarrekening vergelijken

  Voordat je direct een zakelijke spaarrekening afsluit, is het verstandig om eerst verschillende spaarrekeningen te vergelijken. De rente verschilt namelijk per zakelijke spaarrekening en is sowieso al lager dan bij een privé spaarrekening. Door een vergelijking te maken kun je de bank kiezen die de hoogste rente aanbiedt. Zo haal je het maximale uit je zakelijke spaargeld.

  Daarnaast hebben banken verschillende voorwaarden die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan flexibiliteit, minimumbedragen en boetes bij vroegtijdige opname van geld. Vind je klantenservice belangrijk, neem dit dan ook mee in je vergelijking.

  zakelijke spaarrekening

  Wat zijn de verschillen tussen privé en zakelijk sparen?

  Hoewel privé sparen en zakelijk sparen vergelijkbaar zijn, zijn er wel wat verschillen om rekening mee te houden.

  Rentegrens

  Een van de verschillen is dat er bij zakelijke spaarrekeningen een rente grens is. Dit houdt in dat je tot een bepaald bedrag zakelijke rente ontvangt. Wanneer het saldo op je spaarrekening boven dit bedrag komt, wordt er geen rente uitgekeerd. Dit bedrag is vaak €100.000.

  Lagere rente

  Een ander verschil is dat de rente bij een zakelijke spaarrekening vaak lager is dan bij een privé-spaarrekening. Daarom is het slim om naar verschillende spaarrekeningen te kijken en de bank te vinden die de hoogste spaarrente biedt.

  Sparen met een doel

  Bij zakelijk sparen kun je niet zomaar onbeperkt geld opzij zetten. Je zakelijke spaarrekening moet een duidelijk doel hebben, zoals sparen voor een investering of een financiële buffer opbouwen om toekomstige betalingen te kunnen doen.


  Voordelen zakelijke spaarrekening

  Een groot voordeel is dat jouw zakelijke spaargeld niet wordt belast in box 3. Dit is wel het geval bij een privé spaarrekening, waarbij je vermogensbelasting over het spaargeld moet betalen. Zakelijke spaarrekeningen worden belast als onderdeel van de winst van het bedrijf en vallen onder de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Kortom: je betaalt dus minder belasting over dit spaargeld dan bij een privérekening.

  Daarnaast helpt een zakelijke spaarrekening je om je financiën georganiseerd te houden en geeft het een duidelijk beeld van beschikbare reserves. Bovendien levert het je natuurlijk rente op.

  zakelijk sparen

  Waar kan je een zakelijke spaarrekening voor gebruiken?

  Sparen is makkelijker wanneer je een concreet doel voor ogen hebt. Maak daarom meerdere potjes op je spaarrekening voor verschillende doeleinden en categorieën. Zo houd je je financiën inzichtelijk. Wij geven je een aantal voorbeelden waar jij je zakelijke spaarrekening voor kunt gebruiken:

  Belasting en BTW

  Belasting en BTW

  Als zzp’er draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de belasting. Daarnaast moet je ook BTW afdragen. Door alvast een deel van je inkomen opzij te zetten, weet je zeker dat je het verschuldigde bedrag kunt betalen en hoef je het alleen nog maar over te maken. Zo voorkom je ook dat je dit geld per ongeluk weer uitgeeft!

  Winst

  Winst

  Een apart spaarpotje voor je winst is handig, omdat je dit weer kunt investeren in je onderneming of aan jezelf kunt uitkeren. Ook houd je goed overzicht in de opbrengsten van je bedrijf.

  Buffer

  Buffer

  Als ondernemer kom je soms voor onverwachte kosten te staan en heb je helaas vaak te maken met wisselende inkomsten of klanten die te laat betalen. Het is daarom fijn om hiervoor een aparte buffer te hebben, zodat je niet op een houtje hoeft te bijten.

  Pensioenopbouw

  Pensioenopbouw

  Veel zelfstandige ondernemers moeten zelf hun pensioen regelen. Het is daarom verstandig om hiervoor een spaarpotje te maken, zodat je later een stabiel inkomen hebt als je met pensioen gaat.


  Vakantie spaargeld

  Sparen voor een welverdiende vakantie is natuurlijk ook belangrijk, maar zet dit geld niet op je spaarrekening van de zaak. Dit kan namelijk gezien worden als een privé-uitgave. Je kunt op je zakelijke spaarrekening wel sparen voor zakelijke vakantiedoeleinden, zoals bedrijfsuitjes of zakelijke reizen.


  Zakelijke spaarrekening openen

  Als je een zakelijke spaarrekening wil openen, moet je kunnen aantonen dat je ondernemer bent. Een zakelijke spaarrekening is tenslotte bedoeld voor ondernemers en niet voor particulieren. De eerste stap bij het openen van een zakelijke spaarrekening is het vergelijken van banken en rekeningen. Kijk hierbij naar rentetarieven, minimale stortingsvereisten en eventuele kosten.

  Heb je een bank en een specifieke rekening gekozen die aan je wensen voldoet? Vul dan de aanvraag voor de rekening in en lever de benodigde documentatie aan. Soms vraagt de bank om een minimale storting om de rekening te openen.

  Veelgestelde vragen

   Hoe open ik een zakelijke spaarrekening?

   Om een zakelijke spaarrekening te openen, begin je met het vergelijken van banken om er een te vinden die past bij jouw behoeften. Je vult het aanvraagformulier in, vaak is dit online, en stuurt de vereiste bedrijfsdocumenten en identiteitsbewijzen op. Na goedkeuring en het storten van een eventueel minimaal bedrag, wordt de rekening geopend. Je ontvangt vervolgens bevestiging en toegangsinformatie van de bank.

   Hoeveel zakelijke spaarrekeningen kan ik openen?

   Bij een aantal banken is het mogelijk om een onbeperkt aantal spaarrekeningen aan te maken. Bij andere banken zit hier een limiet aan. Als je dit belangrijk vindt, is het verstandig om hier rekening mee te houden bij het maken van een vergelijking.

   Wat zijn de actuele rentes?

   De rentestanden veranderen regelmatig. Kijk voor de rentetarieven van dit moment op onze pagina Actuele rente. Zo kun je verschillende banken en rekeningen goed vergelijken.

   Is een zakelijke rekening verplicht?

   Nee, je bent niet verplicht om een aparte zakelijke bankrekening te openen. Maar het is wel handig! Het kan je helpen om een beter inzicht te hebben in je zakelijke financiën. Daarnaast oogt het professioneel als je bankrekening op naam van je bedrijf staat in plaats van op jouw eigen naam.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten