Acnétherapie vergoeding

Als je last hebt van acné, dan kun je acnétherapie proberen om je huid rustiger te maken. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten om een vergoeding te ontvangen voor de acnétherapie behandeling.

Aanvullende vergoeding acnétherapie

De vergoeding voor acnétherapie valt vaak in het simpelste aanvullende pakket. Daarom is het vrij voordelig. De premies voor de pakketten en de vergoedingen lopen wel uiteen.

Vergoeding acnétherapie vergelijken

Om er zeker van te zijn dat je de allerbeste zorg krijgt voor de allerlaagste prijs, kun het beste een vergelijking maken.

Verder lezen

Wat is acné?

In de huid zitten talgklieren, dit zijn kleine kliertjes die huidsmeer aanmaken om de huid soepel te laten bewegen. Als de talgklieren teveel talg produceren zorgt dit voor een ophoping waardoor de klier geïrriteerd raakt en er een ontsteking ontstaat. Deze ontsteking ziet er uit als een puistje. Acné kan op je gezicht, hals, rug, borst en nek voorkomen.

Wanneer krijg je acné?

Acné ontstaat meestal tijdens de puberteit, omdat de hormonen in je lichaam dan invloed uitoefenen op je huid. De talgklieren worden in deze periode van je leven vaak groter en produceren meer en dikker talg, waardoor de kans op ontstekingen groter wordt. Acné hoeft niet over te gaan als de puberteit is afgelopen. Mensen blijven er soms nog lang last van hebben. Ook kan acné op een latere leeftijd nog ontstaan.

Behandeling

Om acné te behandelen kun je worden geholpen door een huidtherapeut. Tijdens de eerste afspraak zal de huidtherapeut je huid onderzoeken om te bepalen of een behandeling nodig is en zal zo nodig een behandelplan opstellen. In de afspraken die volgen doorloop je een aantal stappen.

  1. Allergietest: In eerste instantie zal een voedselallergietest worden gedaan. Gekeken wordt of het lichaam reageert op bepaalde voeding.
  2. Reinigingsfase: Je lichaam wordt zo goed mogelijk gezuiverd van afvalstoffen.
  3. Acné behandeling: Deze behandeling is per persoon verschillend, het is afhankelijk van een aantal factoren die de talgaanmaak bepalen en het hangt af van hoe ernstig de acné is. De huidtherapeut zal proberen om de huid rustiger te maken, waardoor de acné kan verminderen. Ook wordt geprobeerd om de littekens die kunnen ontstaan zo beperkt mogelijk te houden. Het kan een chronische aandoening zijn, waardoor genezing niet altijd mogelijk is, maar er wordt altijd gestreefd naar zoveel mogelijk verbetering.
  4. Thuisverzorging: Om je huid zo goed mogelijk te laten genezen krijg je een aantal tips mee om je huid thuis te verzorgen. Een aantal belangrijke punten zijn:
  • Was je gezicht met lauw water. Voorkom wassen met heet water, zeep of andere producten die je huid uitdrogen, hierdoor wordt de huid juist gestimuleerd om meer talg aan te maken.
  • Zorg dat je regelmatig een schone kussensloop hebt, zodat je gezicht zoveel mogelijk met schone oppervlaktes in aanraking komt.
  • Gebruik make-up en huidverzorgingsmiddelen die
  • door de huidtherapeut worden aangeraden.
  • Kom zelf niet aan de ontstekingen en puistjes. Zo kun je extra littekens voorkomen.

Huidtherapeut

Niet iedereen mag zich huidtherapeut noemen. Je moet een vierjarige HBO opleiding Huidtherapie hebben gevolgd voordat je als huidtherapeut aan de slag mag. Het is namelijk een beschermd beroep. Er bestaan nog meer vormen van huidtherapie dan alleen acnétherapie. Lees op onderstaande pagina’s meer over de andere vormen van huidtherapie.

Vergoeding Camouflagetherapie

Vergoeding Laserepilatie

Vergoeding Oedeemtherapie

Vergoeding acnétherapie

Deze vorm van zorg is niet opgenomen in de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars bieden wel een aanvullende verzekering aan met een vergoeding voor acné behandelingen. Het soort vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

De meeste zorgverzekeraars hanteren een maximaal bedrag per jaar, andere houden een vast aantal behandelingen aan of keren maar eenmaal per jaar een maximaal bedrag uit. In het laatste geval zul je de rekeningen moeten opsparen en in één keer moeten indienen.

Bij het vergelijken van aanvullende verzekeringen is het belangrijk dat je oplet of de premie die je per jaar kwijt bent lager is dan de vergoeding die je terug kunt krijgen. Bij een aantal zorgverzekeraars valt acnétherapie daarnaast onder dezelfde vergoeding als camouflagetherapie en laserontharing voor het gezicht. Informatie hierover is terug te vinden in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Het wordt daarom aangeraden om deze van tevoren te bekijken of om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Zorg op basis van een contract

Veel zorgverzekeraars hebben een contract afgesloten met bepaalde zorgverleners, hierin liggen de prijzen en de kwaliteit van de zorg vastgelegd. Als je wordt behandeld door een gecontracteerd zorgverlener krijg je de volledige vergoeding uitgekeerd. Wanneer je door een andere zorgverlener wordt behandeld die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, dan kan het zijn dat je maar een deel van de vergoeding ontvangt.

Is een verwijzing van de huisarts nodig?

De meeste zorgverzekeraars willen dat je een verwijsbrief van de (huis)arts hebt voordat zij de kosten van acnétherapie vergoeden. Een arts moet in dit geval aangeven dat een behandeling van de huid als noodzakelijk wordt gezien. Als je last hebt van puistjes kun je daarom het best eerst langs de huisarts gaan, deze kan je dan doorverwijzen naar een huidtherapeut.

Vergoeding acnétherapie verzekering

Heb je last van acné puistjes en wil je hiervoor behandeld worden? Dan kan een huidtherapeut je huid behandelen en proberen de acné te verminderen. De kosten van deze behandeling kun je (deels) terug krijgen wanneer je een aanvullende zorgverzekering afsluit. Gebruik onze zorgvergelijker om direct een overzicht te krijgen van de premies en bijhorende vergoedingen en kies de zorgverzekering uit met het beste aanbod.

Vergelijker zorg

Vergoedingen voor acnétherapie per verzekeraar

Wil je weten wat de vergoeding voor acnétherapie is aankomend jaar per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker.

Kijk voor de specifieke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.