Begrafenisverzekering

Opzoek naar een begrafenisverzekering? Op deze pagina is het mogelijk om begrafenisverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Ook geven wij meer informatie over de verschillende soorten begrafenisverzekeringen en hoe je de beste kiest.

Begrafenisverzekeringen vergelijken april 2020

supplier-logo
€7,99
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Nee
– advertentie –
supplier-logo
€9,10
per maand
Uitgekeerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 21 jaar
– advertentie –
supplier-logo
€9,67
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 85 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
– advertentie –
Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). Gecontroleerd op: maandag 1 januari 2020

Deze begrafenis verzekeraars zijn momenteel niet beschikbaar:

supplier-logo
€9,80
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
– advertentie –
supplier-logo
€13,90
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 75 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Nee
– advertentie –
supplier-logo
€9,80
per maand
Uitgekeerd bedrag €8.000
Doorlooptijd Tot 80 jaar
Kind gratis meeverzekerd? Ja
– advertentie –

Nederlandse begrafenisverzekeraars

Op Overstappen.nl geven wij een overzicht van de 3 grootste Nederlandse begrafenisverzekeraars: Yarden, Monuta en DELA.

Yarden Begrafenisverzekering. Yarden heeft bijna 100 jaar ervaring als begrafenisverzekeraar. Daarnaast inspireren en ondersteunen zij nabestaanden als afscheidsspecialist bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Ze geven voorlichting en door middel van activiteiten proberen zij de bewustwording over leven, dood en afscheid te bevorderen.

Monuta begrafenisverzekering. Monuta doet dienst als begrafenisverzekeraar en uitvaartverzorger. Je kan vrijblijvend en kosteloos je uitvaartwensen bij Monuta vast laten leggen. De verzekeraar wil dat het afscheid op een passende manier wordt ingevuld en dit bewerkstelligen zij door ruimte en persoonlijke aandacht te geven. Ook hechten zij veel waarde aan inlevingsvermogen voor de wensen van verzekerden.

DELA begrafenisverzekering. DELA is in 1937 opgericht onder de naam ‘Draag Elkanders Lasten’. In 1942 werd de begrafenisvereniging omgevormd naar een coöperatie: een club zonder winstoogmerk, waarin de leden voor elkaar opkomen.

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is één van de weinige verzekeringen waar je, hoe dan ook, aanspraak op gaat maken. Een begrafenisverzekering dekt de kosten van een uitvaart of crematie; je betaalt maandelijks een bedrag (premie) en bij je overlijden keert de verzekeraar een vooraf vastgesteld bedrag uit.

Een begrafenisverzekering sluit je af zodat je nabestaanden niet de kosten van jouw uitvaart hoeven te betalen. Dankzij een begrafenisverzekering worden zij niet opgezadeld met de kosten voor de begrafenis/crematie. Daarnaast kan je een hoop regelwerk uit handen geven aan de verzekeraar. Een uitvaart kost gemiddeld zo’n €8.500, een bedrag dat niet iedereen kan missen.

Als je een begrafenisverzekering afsluit, krijg je een begrafenispolis. Hierop vind je alle details van je begrafenisverzekering; er staat wat je hebt verzekerd, voor welk bedrag, welke premie je moet betalen en welke voorwaarden gelden.

Maandelijkse premie naar leeftijd

Een begrafenisverzekering afsluiten

Wil je een begrafenisverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om jezelf te verdiepen in de verschillende soorten begrafenisverzekeringen en overige dingen die van belang zijn. Wij zetten hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje.

De verschillende soorten begrafenisverzekeringen

Er zijn drie soorten begrafenisverzekeringen: een natura-, kapitaal of combinatie begrafenisverzekering. Elke verzekering heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

Natura begrafenisverzekering

Bij een natura begrafenisverzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar diensten. De uitvaartondernemer stemt de uitvaart af met de verzekeraar en declareert het bedrag direct uit aan de nabestaande

Voordelen: Relatief lage premie, geen omkijken naar de kosten, je hoeft weinig zelf te regelen

Nadelen: Weinig invloed op de invulling, beperkte keuze uitvaartondernemer/invulling uitvaart, mogelijk bijkomende kosten

Kapitaal begrafenisverzekering

Als je een kapitaal begrafenisverzekering afsluit, krijgen je nabestaanden een bedrag uitgekeerd dan vooraf bepaald is. De uitvaart moeten je nabestaanden zelf regelen als je zelf niks geregeld hebt van tevoren.

Voordelen: Vrijheid bij invulling uitvaart, vrije keuze uitvaartondernemer, duidelijkheid over uit te keren bedrag

Nadelen: Vaak een hogere premie, uitvaart zelf regelen

Combinatie begravenisverzekering

Deze verzekering is een combinatie van voorgaande verzekeringen. De standaarddiensten worden geregeld door de verzekeraar, maar er is ook geld voor aanvullende, persoonlijke wensen.

Voordelen: Vrijheid bij invulling uitvaart, vrije keuze uitvaartondernemer, extra geld voor bijzondere wensen, standaarddiensten zijn geregeld

Nadelen: Vaak de hoogste premie

Je leeftijd

Als je 18 jaar of ouder bent, kan je een begrafenisverzekering afsluiten. Het gebeurt echter vaak dat ouders hun kinderen meeverzekeren tot 25 jaar. Wanneer je financieel op eigen benen staat, is het aan te raden om een begrafenisverzekering af te sluiten: je wilt niet het risico lopen dat je ouders plotsklaps met hoge kosten worden opgescheept.

Jongere leeftijd

Op jongere leeftijd betaal je een lagere maandelijkse premie. Je leeftijd heeft veel invloed op je premie. Het premiebedrag dat je in totaal hebt betaald zal, of je nou op jonge of latere leeftijd een begrafenisverzekering afsluit, op het moment van overlijden nagenoeg hetzelfde zijn.

Middelbare leeftijd

Je kan op latere leeftijd een begrafenisverzekering afsluiten, alleen zal je premie dan wel hoger liggen. Het kan ook voorkomen dat verzekeraars je vragen om een gezondheidsverklaring; deze verklaring kan ook invloed hebben op de hoogte van je premie.

65+

Niet alle verzekeraars zullen je aanvraag goedkeuren als je 65 jaar of ouder bent. Als je ouder bent dan 70, zal je door vrijwel alle verzekeraar geweigerd worden.

Mocht je afgewezen worden, kan je het beste een uitvaartdeposito nemen bij een bank. Dit lijkt op een spaardeposito, alleen wordt het bedrag pas beschikbaar gesteld na je overlijden. Als het bedrag niet volledig wordt uitgegeven aan de uitvaart, zal het restbedrag naar je nabestaanden gaan.

Invulling van je begrafenis

Een begrafenis is hét moment voor nabestaanden en vrienden om afscheid te nemen. Hoe de uitvaart wordt ingevuld, is dan ook persoonlijk. Qua prijs geldt echter wel: des te meer je afwijkt van de norm, des te duurder de begrafenis wordt. Het is daarom slim om met je naasten in gesprek te gaan over hoe je je uitvaart precies voor je ziet. Op basis van je wensen, kun je inschatten welk bedrag je zo ongeveer nodig zult hebben. Hoe meer geld je uitgekeerd wilt krijgen door de begrafenisverzekering, des te hoger je premie zal zijn.

Partners en kinderen meeverzekeren

Je kan samen met je partner een uitvaartverzekering aanvragen, maar je betaalt wel allebei een premie. Als je al een begrafenisverzekering hebt, kan je ook je partner laten bijschrijven.

Ondanks dat het iets is waar je liever niet bij stilstaat, is het wel aan te raden om je kind mee te verzekeren. Dit kan je vaak gratis doen en mocht je wel een premie moeten betalen, dan gaat het om een laag bedrag. Wanneer ouders een begrafenisverzekering voor hun kind hebben afgesloten, dan kan deze begrafenispolis op een bepaalde leeftijd overgenomen worden door het kind (doorgaans is dit op 18-jarige of 20-jarige leeftijd).