Goedkoopste dierenverzekering

Wat is de goedkoopste dierenverzekering?

Iedereen wil een goedkope dierenverzekering. Tegelijkertijd wil je ook goede zorg en hoge kosten voorkomen. De gezondheid van je huisdier is ten slotte onbetaalbaar. Je bent daarom eigenlijk op zoek naar de beste én goedkoopste dierenverzekering. Die vind je zo:

  1. Bepaal eerst je zorgbehoefte: is mijn huisdier ergens vatbaar voor? Wat kan ik zelf betalen en wat wil ik verzekeren?
  2. Premie berekenen: bereken alle premies door een persoonlijke vergelijking te maken. Je vindt de goedkoopste dierenverzekering bovenaan.
  3. Vergelijken: vergelijk de premies, maar ook de vergoedingen en voorwaarden. Worden belangrijke behandelingen goed gedekt?

Is de goedkoopste dierenverzekering ook de beste?

De goedkoopste is niet altijd de beste dierenverzekering. Dierenverzekeringen vergoeden niet exact hetzelfde. De verzekering kan bijvoorbeeld een lage premie hebben maar een hogere eigen bijdrage. Ook sluiten verzekeringen soms behandelingen uit. De goedkoopste dierenverzekering kan toch duur zijn als je bepaalde kosten niet krijgt vergoed. Of de beste verzekering ook de goedkoopste is, hangt dus af van je persoonlijke situatie.

Goedkoopste kattenverzekering 2022:

Om de premie van een kattenverzekering te bereken, kijken verzekeraars alleen naar de leeftijd van je kat.

Daarom kunnen we de kattenverzekering van Aegon aanwijzen als de goedkoopste. Deze verzekering kost €9.86 per maand voor kat jonger dan 1 jaar en maximaal €13,19 voor oudere katten. Deze goedkope verzekering dekt alleen de standaardbehandelingen. Ook zijn alle erfelijke aandoeningen uitgesloten.

KattenrasVerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Europees KorthaarAegon€ 9,86€ 3.500
RagdollAegon€ 9,86€ 3.500
AngoraAegon€ 9,86€ 3.500
Maine CooneAegon€ 9,86€ 3.500
Brits KorthaarAegon€ 9,86€ 3.500

Goedkoopste hondenverzekering 2022:

Anders dan bij katten wordt de premie voor een hondenverzekering berekend aan de hand van het ras en leeftijd. Hierdoor zijn er grote verschillen tussen premies. Je kunt daarom niet één hondenverzekering aanwijzen die altijd het goedkoopst is. Wel zijn verzekeringen met een bepaalde dekking het goedkoopst:

Goedkoopste met dekking voor heup- en elleboogaandoeningen

Heup- en elleboogaandoeningen komen bij bepaalde hondenrasssen veel voor. Daarom worden deze aandoeningen vaak uitgesloten of moet je het duurste pakket kiezen. Bij Petplan krijg je 50% vergoed in het basispakket. Hierdoor is Petplan de goedkoopste hondenverzekering met deze dekking.

Goedkoopste hondenverzekering met sterilisatie en castratie

Ben je op zoek naar een hondenverzekering met dekking voor castratie en sterilisatie? De hondenverzekering van OHRA met dekking aanvullend is het goedkoopst. OHRA vergoedt 60% van €300 (€180) voor de castratie of sterilisatie van je hond.

HondenrasVerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Labrador RetrieverPetplan€ 24,23€ 3.000
LabradoodlePetplan€ 19,86€ 3.000
FoxterrierAegon€ 12,60€ 3.500
ChihuahaAegon€ 12,60€ 3.500
Golden RetrieverInshared€ 24,18€ 3.500

Tips voor een goedkope huisdierenverzekering

Premies van dierenverzekeringen kunnen flink oplopen. Toch zijn er ook manieren waarop je een dierenverzekering goedkoper kunt maken:

Vrijwillig eigen risico

Bij sommige verzekeraars kan je bovenop de eigen bijdrage nog een vrijwillig eigen risico kiezen. Je hebt dan keuze uit een aantal bedragen, tussen de €50 en €250. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie en goedkoper je verzekering.

Goedkoopste pakket

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Pakketten bepalen welke behandelingen en hoeveel je van de verzekeraar vergoed krijgt. Het pakket bepaalt ook het maximale bedrag per jaar. Met een goedkoop pakket krijg je minder vergoed, maar heb je een goedkopere verzekering.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.