Dierenverzekering vergelijken

Huisdierenverzekering vergelijken? Een dierenverzekering is iets wat je zorgvuldig wil uitkiezen. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gekozen verzekeringen en een compleet vergoedingenoverzicht. Zo kan je alle huisdierenverzekeringen goed vergelijken en de beste kiezen voor jouw huisdier.

Huisdierenverzekering vergelijken

supplier-logo
€9,57
per maand
Max vergoeding: €3500
Eigen risico: €50 per declaratie
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €6,05
Extra's: Alle rassen verzekerbaar
supplier-logo
€10,42
per maand
Max vergoeding: €3000
Eigen risico: 20%
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €0
Extra's: Gratis kittenhuisje of penning
supplier-logo
€12,28
per maand
Max vergoeding: €2500 tot €5000
Eigen risico: 20%
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €0
Extra's: Standaard in Europa verzekerd
supplier-logo
€13,50
per maand
Max. vergoeding: €3500
Eigen risico: 50%
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €0
Extra's: Dagelijks opzegbaar
Bovenstaande premies zijn berekend met kleine honden en katten. Als je een volwassen huisdier hebt zal je maandelijks meer premie moeten betalen. Bekijk op de site van de verzekeraar voor je actuele premie.

Waarom dierenverzekeringen vergelijken?

Voordat je een dierenverzekering gaat afsluiten, doe je er goed aan deze eerst te vergelijken. Het aanbod is namelijk redelijk groot. Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen, ieder met een verzekering die anders in elkaar zit. Dierenverzekeringen hebben verschillende ziektekostenpakketten en aanvullende dekkingen die de vergoedingen bepalen. Hierdoor is het niet meteen duidelijk welke dierenverzekering het beste bij je persoonlijke situatie en budget past. Op Overstappen.nl vergelijk je met het vergoedingenoverzicht eenvoudig alle vergoedingen per verzekeraar en pakket. Zo kan je alle huisdierenverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

 

Hoe vergelijk je een dierenverzekering?

Om dierenverzekeringen goed te kunnen vergelijken is het belangrijk om te weten hoe deze verzekeringen zijn opgebouwd en van elkaar verschillen:

Pakketten vergelijken

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Pakketten bepalen de hoogte van de eigen bijdrage en het maximaal uitgekeerde bedrag. Een duurder pakket geeft hogere vergoedingen en verzekert je huisdier voor meer soorten behandelingen. Het soort pakket bepaalt soms ook welke aanvullende dekkingen je extra kunt afsluiten. Je krijgt dan ook een hogere vergoeding voor behandelingen die onder deze aanvullende dekking vallen. Vergelijk in het vergoedingenoverzicht onderaan de pagina eenvoudig de verschillende pakketten en bijbehorende maximale bedragen.

Eigen risico vergelijken

Een eigen risico is bij dierenverzekeringen niet verplicht. Sommige verzekeraars bieden je de optie een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Je hebt dan de keuze uit een aantal bedragen, variërend tussen de 50 en 250 euro. Je betaalt dan maandelijks minder premie. Een eigen risico is verstandig wanneer je wel geld hebt voor behandelingen die relatief niet veel kosten. Je hebt dan een lagere maandpremie, terwijl je wel verzekerd bent voor dure operaties.

Eigen bijdrage vergelijken

In tegenstelling tot het eigen risico betaal je wel altijd een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage verschilt per verzekeraar. Je hebt verzekeringen waarbij de eigen bijdrage afhankelijk is van het pakket, en je hebt verzekeringen waarbij een algemeen percentage geldt. De eigen bijdrage kan ook een bedrag zijn. Bepaal voor jezelf welke behandelingen belangrijk zijn en wat de bijbehorende eigen bedrage is. Kan ik deze kosten dragen?

Aanvullende dekkingen vergelijken

Dierenverzekeringen zijn er met verschillende aanvullende dekkingen. Dit zijn dekkingen die je extra kunt afsluiten. De meeste voorkomende zijn: crematie, reis,  gebit of sterilisatie en castratie. De aanvullende dekkingen verschillen per verzekeraar. Het kan zijn dat een behandeling bij de ene verzekeraar al standaard wordt vergoed en je er bij een andere verzekeraar er een extra dekking voor moet afsluiten. Door dierenverzekeringen te vergelijken weet je precies wat wel en niet wordt vergoed.

Vergoedingen vergelijken

Vergelijk via het vergoedingenoverzicht eenvoudig alle vergoedingen en pakketten van de verschillende dierenverzekeringen.

Overstappen van dierenverzekering

Heb je al een dierenverzekering? Dan is het misschien mogelijk om over te stappen naar een andere aanbieder. Na een jaar kan je een dierenverzekering dagelijks opzeggen. Controleer hiervoor het polisblad van de verzekering. Het loont om zo nu en dan je verzekeringen te controleren of je niet teveel betaalt. Bijvoorbeeld wanneer je huisdier verzekerd is voor eenmalige behandelingen die al gedaan zijn.