Dierenverzekering vergelijken

Wil je huisdierenverzekeringen vergelijken?  Een huisdierenverzekering is iets wat je zorgvuldig wilt uitkiezen. Op overstappen.nl kun je snel en gemakkelijk alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Wij bieden een objectieve vergelijking aan van de markt, zodat je jouw hondenverzekering of kattenverzekering of voor andere huisdieren een gepaste verzekering kunt vergelijken. Door te vergelijken zorg je ervoor dat je het juiste pakket kiest voor jouw dier en wat het beste past in jouw financiële situatie.

supplier-logo
€9,57
per maand
Max vergoeding: €3500
Eigen risico: €50 per declaratie
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €6,05
Extra's: Ook op reis verzekerd
supplier-logo
€10,42
per maand
Max vergoeding: €3000
Eigen risico: 20%
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €0
Extra's: Gratis kittenhuisje of penning
supplier-logo
€12,28
per maand
Max vergoeding: €2500 tot €5000
Eigen risico: 20%
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €0
Extra's:
supplier-logo
€14,79
per maand
Max vergoeding: €1500 tot €5000
Eigen risico: €0 tot €150
Dekking: Basis
Eenmalige poliskosten: €9,08
Extra's: Preventieve zorg tot €65
Bovenstaande premies zijn berekend met kleine honden en katten. Als je een volwassen huisdier hebt zal je maandelijks meer premie moeten betalen. Bekijk op de site van de verzekeraar voor je actuele premie.

Hoe vergelijk je een dierenverzekering

De premiehoogte van een dierenverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt een dierenverzekering afsluiten voor een relatief laag bedrag per maand. Echter heb je dan wel een basisdekking. Je kunt de verzekering aanvullen met verschillende extra dekkingen. Controleer goed of sommige dekking in het pakket vallen, bijvoorbeeld de volgende veelvoorkomende kosten: aandoeningen aan gewrichten, gebroken poot, castratie/sterilisatie of een eventuele MRI scan. De kosten kunnen hoog uitvallen. Een paar voorbeelden:

Behandeling: MRI-scan
Kosten: € 700,-
Behandeling: Heupoperatie
Kosten: € 1950,-
Behandeling: Castratie of sterilisatie
Kosten: € 250,-
Behandeling: Gebroken pootje
Kosten: € 975,-

De hoogte van de premie hangt ook samen met het soort huisdier, type ras en leeftijd. Bij de kosten van een dierenverzekering moet er vooral rekening gehouden worden met: premiehoogte, eigen risico, dekking voorwaarden en het maximale uitkeringsbedrag. Veel mensen kiezen ervoor om zijn of haar hond of kat al op jonge leeftijd te verzekeren.

Premie voor dierenverzekeringen

Door te vergelijken kom je te weten waar je de aantrekkelijkste premie kunt vinden. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van hoeveel extra dekking je wilt nemen. Hoe minder dekking, hoe meer risico je loopt dat een aandoening uiteindelijk buiten de dekkingsvoorwaarden valt. Wil je meer zekerheid, kies dan voor meer dekkingen. Je betaalt hierdoor wel substantieel meer premie. Wil je liever niet maandelijks een hoger premie betalen, kijk dan welke dekkingen niet in de voorwaarden wilt opnemen.

Eigen risico

Net als bij onze zorgverzekering, geldt het ook dat er een eigen risico is voor de dierenverzekering. Het bedrag is verschillend per verzekeraar en welk pakket je kiest. Het eigen risico wordt op twee manieren berekend, een vast bedrag of een percentage.

Maximaal uitkeringsbedrag

Er wordt een maximaal bedrag uitgekeerd per jaar. Dit betekent dat er niet oneindig wordt vergoed. De kans bestaat dat je misschien niet alle nota’s mag declareren. Daarom is verstandig om goed te kijken welke variabelen jij het belangrijkste vindt en bovenstaande met elkaar te vergelijken.

Verzeker je huisdier tegen onverwachte kosten

Ongelukken zitten in een klein hoekje en dat kan onverwachte kosten met zich meebrengen. De medische kosten van injecties of vaccinaties vallen nog mee. De kosten van grotere ingrepen, medicatie of behandeling van sommige ziekten kunnen flink lopen. Uit cijfers blijkt dat Nederlanders hun huisdieren slecht verzekeren. 5% van alle huisdier eigenaren heeft dat niet goed geregeld of nog helemaal niet over nagedacht. En dat is laag. Helemaal als we bedenken dat wij Nederlands onszelf voor alles verzekeren. Een dierenverzekering ontzorgt, vergelijk daarom welke mogelijkheden er zijn.

Overstappen van dierenverzekering

Heb je al een dierenverzekering? Dan is het ook mogelijk om over te stappen naar een andere aanbieder. Het loont om zo nu en dan je verzekeringen te controleren of je niet teveel betaald. En aangezien er veel kan veranderen is het verstandig je dierenverzekering te vergelijken. Hierdoor kan je maandelijks besparen op de premie. Vaak kan je na 1 jaar je verzekering dagelijks opzeggen. Controleer het polisblad van je verzekeraar om daarachter te komen.