Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet biedt een supersnelle glasvezelverbinding. Glasvezel, ook wel bekend als Fiber to the Home (FttH) is sneller dan ADSL / VDSL- en kabelinternet. Abonnementen beginnen op 50 Mb en lopen door tot wel 500 Mb. Het verschil met ADSL en VDSL is dat de down- en uploadsnelheid bij glasvezel internet gelijk is. Op Overstappen.nl kan je gemakkelijk glasvezel vergelijken & de het beste glasvezel internet abonnement kiezen.

Glasvezel vergelijken op Overstappen.nl

Bij Overstappen.nl is er een ruim aanbod op het gebied van glasvezel internetaanbieders. Er zijn meerdere aanbieders van glasvezel internet. Op Overstappen.nl kan je deze gemakkelijk met elkaar vergelijken op prijs, maar ook op verschillende eigenschappen zoals bijvoorbeeld de snelheid.

Gemakkelijk alle glasvezel internetaanbieders met elkaar vergelijken
✓ 
Gemiddelde beoordeling van een 8.7 o.b.v. meer dan 1000 recensies
✓ Overstappen.nl geeft een onafhankelijke vergelijking & kies zelf de beste deal voor jouw situatie

Kies “internet” in je pakket, klik op “toon beste deals” en filter aan de rechterkant op glasvezel.

Glasvezel internet vergelijken

Waarom voor glasvezel internet kiezen?

Glasvezel internet is een snellere manier om te internet. Een glasvezel kabel is een haar dunne vezel die gemaakt is van een speciaal soort glas. Door onder andere het materiaal kan er ontzettend data worden verstuurd, waardoor het internetten veel sneller kan gaan dan bij bijvoorbeeld ADSL. De snelheid van het internet via glasvezel kan oplopen tot wel 500 mb per seconde. Glasvezel is een nieuwe manier om super snel internet te kunnen ontvangen.

Glasvezel internet = supersnel internet

Glasvezelinternet is zeer geschikt voor intensief internetgebruik, zoals het gelijktijdig downloaden, streamen, uploaden, online gamen en tv-kijken in HD-kwaliteit. 

  • Glasvezel internet biedt supersnel internet tot wel 500 Mbps.
  • Kabelinternet heeft als maximale snelheid 120 Mbps.
  • ADSL- en VDSL-abonnementen komen vaak niet verder dan 20 tot 50 Mbps.

Bij kabelinternet en ADSL/VDSL is de uploadsnelheid vaak een tiende van de downloadsnelheid. Bij glasvezel internet is deze snelheid gelijk.

Alles in 1 met tv, bellen & glasvezel internet

Door glasvezel internet aanbieders als KPN en XS4ALL worden complete combinatiepakketten met supersnel internet, vast bellen en digitale tv inclusief vele HD-tv-zenders aangeboden. Naast de landelijke internetaanbieders zijn er regionale aanbieders van glasvezel met een regionale dekking. Glasvezel internet is een interessant alternatief voor de huidige pakketten tot 20 Mb of kabelinternet. Om glasvezel internet aantrekkelijk te maken, wordt de prijs steeds lager in vergelijking met de bestaande pakketten. Glasvezel vergelijken kan dus zeker lonen als je een scherpe prijs wilt. Glasvezel is ook beschikbaar voor alles in 1 pakketten.

Glasvezel internet nog niet overal in Nederland beschikbaar

Glasvezel internet is niet overal in Nederland beschikbaar. In de meeste nieuwbouwwijken en grote steden zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Enschede, Amersfoort en Almere is glasvezel steeds vaker beschikbaar.

Postcodecheck glasvezel internet

Door de glasvezel check te doen, zie je in een oogopslag of glasvezel internet op je adres beschikbaar is. Onder aan deze pagina vind je een overzicht van plaatsen die voorzien zijn van glasvezel.

Glasvezel internet vergelijken

Vergelijk glasvezel internetabonnementen

Wil je glasvezel vergelijken en controleren of er aanbieders van glasvezel internet op je adres leveren? Vul je postcode en huisnummer in en wij tonen alle beschikbare glasvezel internetabonnementen en aanbiedingen. Plaatsen met glasvezel:

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Zojuist overgestapt

  • 11 december, 01:54 Dhr. E. uit Alkmaar is overgestapt.
  • 11 december, 00:51 Dhr. H. uit Valkenburg is overgestapt.
  • 11 december, 00:12 Dhr. B. uit Tubbergen is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"prima gegaan hoor."

W in 't Veld, 2 dagen geleden