Glasvezel internet vergelijken

Vergelijk verschillende glasvezel aanbieders en vind de beste voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk glasvezel internet
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Glasvezel internet

Glasvezel internet biedt een supersnelle glasvezelverbinding. Glasvezel, ook wel bekend als Fiber to the Home (FttH), is sneller dan ADSL, VDSL en kabelinternet. De snelheid begint bij 50 Mb/s en loopt door tot wel 500 Mb/s. Het verschil met ADSL en VDSL is dat de download- en uploadsnelheid bij glasvezel gelijk blijft.

Op Overstappen.nl kan je gemakkelijk glasvezel vergelijken en het beste glasvezel internet abonnement kiezen. Wij bieden een ruim aanbod op het gebied van glasvezel aanbieders. Op Overstappen.nl kan je deze aanbieders gemakkelijk met elkaar vergelijken op prijs, maar ook op andere eigenschappen zoals snelheid.

  • Gemakkelijk alle glasvezel internetaanbieders met elkaar vergelijken
  • Gemiddelde beoordeling van een 8.8 o.b.v. meer dan 1000 recensies
  • Overstappen.nl geeft een onafhankelijke vergelijking & kies zelf de beste deal voor jouw situatie

Kies in de vergelijker voor internet, klik op toon beste deals en filter aan de linkerkant op glasvezel.

Waarom voor glasvezel kiezen?

Glasvezel is een snellere manier om te internetten. Een glasvezelkabel is een haardunne vezel die gemaakt is van een speciaal soort glas. Door onder andere het materiaal kan er ontzettend veel data worden verstuurd, waardoor je internet een stuk sneller is dan bij bijvoorbeeld ADSL. De snelheid van het internet kan bij glasvezel oplopen tot wel 500 Mb/s.

Glasvezel internet is supersnel internet

Glasvezel is zeer geschikt voor intensief internetgebruik, zoals het gelijktijdig downloaden, streamen en uploaden van films, series en muziek. Wil je dit combineren met online gamen en tv-kijken in HD-kwaliteit? Ook dat kan met glasvezel.

  • Glasvezel biedt supersnel internet tot wel 500 Mb/s.
  • Kabelinternet heeft als maximale snelheid 200 Mb/s.
  • ADSL- en VDSL-abonnementen komen vaak niet verder dan 20 tot 50 Mb/s.

Bij kabelinternet en ADSL/VDSL is de uploadsnelheid vaak een tiende van de downloadsnelheid. Bij glasvezel is de snelheid gelijk.

Alles in 1 met TV, bellen & glasvezel internet

Door glasvezel aanbieders zoals KPN en XS4ALL worden complete combinatiepakketten met supersnel internet, vast bellen en digitale TV inclusief HD-zenders aangeboden. Naast de landelijke internetaanbieders zijn er regionale aanbieders van glasvezel met een regionale dekking. Glasvezel internet is een interessant alternatief als je gebruikmaakt van kabelinternet of een internetsnelheid hebt tot 20 Mb/s. Om glasvezel aantrekkelijk te maken, wordt de prijs steeds lager in vergelijking met andere pakketten. Glasvezel vergelijken kan dus zeker lonen als je een scherpe prijs wilt. Glasvezel is ook beschikbaar bij alles in 1 pakketten.

Glasvezel-aanbieders

Niet alle internetaanbieders bieden glasvezelinternet aan. De volgende internetaanbieders bieden glasvezelinternet aan in Nederland.

Beschikbaarheid glasvezel internet

Glasvezel internet is niet overal in Nederland beschikbaar, maar het aanbod wordt steeds groter. Door de glasvezel check te doen, zie je in één oogopslag of glasvezel internet op je adres beschikbaar is.

Onder andere de volgende plaatsen zijn voorzien van glasvezel internet: