Internet vergelijken

Internet vergelijken? Overstappen.nl brengt de goedkoopste internetabonnementen voor je in kaart. Dit gebeurt aan de hand van een simpele postcodecheck. Vergelijk de internetabonnementen of combinatiepakketten op snelheid en maandelijkse kosten. Vaak ben je via onze internetvergelijker goedkoper uit dan bij de aanbieder zelf.

Ben je toe aan een goedkoper internetabonnement? Overweeg je een alles in 1 pakket? Naast dat Overstappen.nl de goedkoopste internetabonnementen voor je in kaart brengt, geven we je ook de informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Het begint met een postcodecheck, omdat veel internetaanbiedingen zijn afgestemd op de plek waar jij woont.

Weet je nog niet exact waar je naar op zoek bent? Kijk dan eens wat voor internetter je bent, welke snelheden je wenst voor je internetgebruik en of het alles in 1 pakket misschien iets voor jou is. Bij ons vergelijk je de internetabonnementen of combinatiepaketten op je persoonlijke voorkeuren: snelheid en maandelijkse kosten. Onze internetvergelijker helpt je bij je keuze en heeft de voor jou goedkoopste aanbiedingen, aangepast op jouw behoeften.

Vergelijk alle internetproviders & bespaar tot €200,- per jaar.

Internet en tv vergelijken

Zelf internet vergelijkeninternet vergelijken

Zelf internet vergelijken is niet eenvoudig. Je moet de websites van alle internetaanbieders bezoeken en lijstjes bijhouden. Daarnaast verschillen internetabonnementen sterk in specificaties als:

  • abonnementskosten
  • internetsnelheid
  • aantal e-mailadressen
  • gratis draadloos modem

Het feit dat aanbieders op verschillende manieren korting geven, maakt het vergelijken niet eenvoudiger. Sommige kortingen gelden alleen de eerste maanden of het eerste jaar. Vaak komt het dan neer op zelf alle websites afgaan van alle internetaanbieders en ergens bijhouden hoeveel je bij welke provider betaalt. Door de bomen kun je misschien het bos niet meer zien omdat er zoveel keuze is. Daar komt nog eens bij dat internetabonnementen sterk uiteen lopen wat betreft abonnementskosten, internetsnelheid, het aantal e-mailadressen en een gratis draadloos modem.

Tel daar het groeiend aantal aanbieders en steeds meer concurrentie bij op en je begrijpt dat het een stuk gemakkelijker is om een vergelijking via Overstappen.nl te maken. Laat ons je helpen in je keuze voor een goedkoop én passend internetabonnement.

Wat voor internetter ben je?

Hoe kies je het internetabonnement wat het beste aansluit op jouw voorkeuren? Door allereerst bij jezelf na te gaan wat je allemaal wilt doen met je internetverbinding. Surf je zo nu en dan wat rond en check je vooral je mails via internet? Dan kun je prima uit de voeten met een goedkoper abonnement, zoals ADSL of misschien een kabelverbinding.

Ben je veel online? Speel je games en/of download je veel muziek, films en series? Wil je niet dat je favoriete spel zomaar wordt onderbroken terwijl je ook muziek aan het downloaden bent? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met een hoge internetsnelheid, denk bijvoorbeeld aan glasvezel internet. Zo sluit je internetabonnement goed aan bij je persoonlijke situatie.

Internet en tv vergelijken

De internetsnelheden per internetverbinding

ADSL: een goedkope internetverbinding
Bij een ADSL verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van het telefoon- en internetverkeer. De snelheid van ADSL gaat tot 8 Mbit/s en met ADSL2+ of VDSL worden snelheden tot 50 Mbit/s verkregen. De werkelijke snelheid van ADSL is ongeveer de helft van wat er wordt gezegd. De snelheid is minder zodra je verder van een wijkcentrale woont. Check dus altijd via je postcode of er op je adres wel een ADSL verbinding mogelijk is die rap genoeg is voor digitale televisie.

Kabelverbinding: een goede internetverbinding
Zoals je misschien al wist, zijn kabelaanbieders van origine tv-aanbieders. Je moet daarom verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelaanbieders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen komen op dit moment verder dan 100 Mbit/s. Je kunt niet zomaar overstappen van kabelprovider omdat ze alleen leveren binnen een bepaalde regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de beste diensten kan leveren op je adres.

Glasvezel: de snelste internetverbinding
Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden van 50 Mbps, 100 Mbps en zelfs 500 Mbps. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is ook bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar maar is wel in opkomst. Doe ook hier een postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar.

Internet vergelijken: advies op maat

Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk als je een internetabonnement wilt afsluiten? Kies je voor de goedkoopste optie of vind jij de internetsnelheid belangrijker? Gaat je voorkeur uit naar een bepaald type aansluiting oftewel naar ADSL, kabel of glasvezel? Via onze vergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare internetabonnementen op jouw adres, zo ook voor alleen internet vergelijken. Speciaal voor jou gesorteerd op aantrekkelijke prijzen en de gewenste snelheid, met uitgebreide specificaties. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze en overstap.

Internet en tv vergelijken

Of toch een pakket met internet+bellen+tv in plaats van alleen internet?internet vergelijken

Een alles in 1 pakket
Het alles in 1 pakket is een bundeling van een drietal telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De keuze voor een alles in 1 pakket heeft twee voordelen: het krijgen van korting bij de aanschaf en het ontvangen van maar één factuur.

Waarom je korting krijgt
Korting krijg je door onderlinge concurrentie op prijs en het (digitale) televisieaanbod, waardoor er vaak betere aanbiedingen voor het oprapen liggen. Hierdoor ontvang je vaak voor een bepaalde periode korting en/of krijg je er een welkomstcadeau bij.

Vele Nederlanders vergelijken online aanbiedingen voor alles in 1 pakketten via een vergelijker, zodat zij nooit teveel betalen!

Slechts één factuur van één provider
Naast dat het fijn is om het goedkoopste alles in 1 pakket af te sluiten is er nog een reden om te kiezen voor het alles in 1 pakket: één factuur bij slechts één provider. Met drie aparte diensten krijg je normaal gesproken ook drie rekeningen gepresenteerd die je dient te betalen. Wanneer er dan een probleem ontstaat bij een van de diensten is het vaak even zoeken naar de contactpersoon of contactgegevens van de bijbehorende bedrijven. Je kunt misschien niet direct geholpen worden. Als je hebt gekozen voor een alles in 1 pakket krijg je één aanspreekpunt waarbij je terecht kunt voor eventuele ongemakken.

Het goedkoopste alles in 1 pakket vinden
Jij wilt het beste alles in 1 pakket voor de meest gunstige prijs. Een die aansluit op je persoonlijke specificaties. Dit kun je binnen enkele minuten verwezenlijken: door een online vergelijking te maken op Overstappen.nl!

Weet je nog niet goed welke specificaties voor jou belangrijk zijn? Dan kun je via onze vergelijker rustig op onderzoek uit. Onze vergelijker leidt je langs de meest belangrijke punten waardoor je snel in de gaten krijgt hoe snel je internetaansluiting moet zijn om je favoriete muziek te streamen via Spotify. Of hoeveel data je nodig hebt voor het gebruik van al je applicaties. Naderhand weet je precies waar je voorkeur ligt en kun je beginnen met vergelijken. Binnen 5 minuten kun je via ons bij het goedkoopste alles in 1 pakket zijn.

Overstapservice

Heb je een keuze kunnen maken? Na het maken van een vergelijking kun je direct online je bestelling plaatsen en overstappen. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice, zij kunnen je ook helpen om je bestelling te plaatsen. Op maandag tot en met donderdag zijn zij de gehele dag bereikbaar tot 21:00 uur.

Maak het jezelf gemakkelijk en maak gebruik van onze gratis overstapservice. Als jij de keuze maakt, regelen wij je overstap. Hoe doen we dat? Wij regelen de aanvraag voor je nieuwe abonnement bij de aanbieder en zeggen ook je huidige pakket netjes op.

LET OP: losse televisiecontracten kunnen wij niet voor je opzeggen. Wij attenderen je hier op en helpen je herinneren dit zelf op te zeggen.

Internet en tv vergelijken

Extra voordeel van internet vergelijken via Overstappen.nl

Het online internet vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest via onze vergelijker. Je vergelijkt, je stapt over én je bespaart. Voor het vinden van een internetprovider die goedkoop is en goed aansluit bij je persoonlijke voorkeur ben je bij ons aan het juiste adres. Aanbieders doen bij ons extra hun best om zo goed mogelijk uit de vergelijker te komen. Denk aan kortingen of zelfs één of meerdere maanden gratis internet, een gratis monteur of een cadeau. Aanbieders pakken bij ons extra uit, om nog beter uit de vergelijking te komen.

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Zojuist overgestapt

  • 24 januari, 01:00 Dhr. K. uit 's-gravenhage is overgestapt.
  • 24 januari, 00:26 Dhr. S. uit Rotterdam is overgestapt.
  • 23 januari, 22:56 Dhr. M. uit Ederveen is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"Prima"

Han Vermeer, 17 uur geleden