Internet vergelijken

Vergelijk verschillende providers en vind de beste internetprovider voor de laagste prijs.
Vergelijk internet
supplier-logo
€48,50
per maand
500 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Gratis 3 smart Wifiboosters t.w.v. € 149,-
checkmark Geen activatiekosten t.w.v. €19,95
supplier-logo
€30
per maand
100 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €6,00 korting
checkmark Altijd de maximaal haalbare snelheid
supplier-logo
€29,50
per maand
100 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Google Nest Hub t.w.v. € 259,- of
checkmark 9 maanden lang €18,- korting op internet en tv

Internet thuis vergelijken

Wil je internet voor thuis vergelijken, bijvoorbeeld omdat je toe bent aan een goedkoper abonnement? Of ben je net verhuisd, en wil je internet afsluiten op je nieuwe adres? Op deze pagina vind je de goedkoopste internet-abonnementen en geven we je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Hoe werkt de internet vergelijker van Overstappen.nl?

Je kan eenvoudig beginnen met vergelijken door deze 3 stappen te volgen:

 1. Kies je internet-abonnement. Je kan kiezen uit een internet only abonnement, internet + tv of internet + bellen. Alles-in-1 kan natuurlijk ook!
 2. Vul je postcode in. We hebben je postcode nodig, omdat alle internet aanbiedingen zijn afgestemd op de plek waar je woont.
 3. Vul je e-mailadres in. Indien je je e-mailadres invult (optioneel) ontvang je van ons altijd als eerste de beste internet aanbiedingen in je mailbox.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1944 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  24 uur geleden
  Prima!

  Prima! Goed geregeld!

  D. de Boer
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  ales ging goed en snel dus goed

  ales ging goed en snel dus goed

  ben linde
  Star on Star on Star on Star on Star off
  6 dagen geleden
  Liep gesmeerd

  Liep gesmeerd

  M. Lindhout
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1944 reviews

  Welk internet abonnement moet ik kiezen?

  Hoe kies je het abonnement wat het beste aansluit op jouw voorkeuren? Voordat je internet gaat vergelijken, is het belangrijk om na te gaan welk type internetgebruiker je bent:

  1. Surf je zo nu en dan wat rond en check je verder alleen maar je mail? Dan kun je prima uit de voeten met een goedkoper abonnement, zoals ADSL of misschien een kabelverbinding.
  2. Ben je veel online? Speel je games en/of download je veel muziek, films en series? Wil je niet dat je favoriete spel wordt onderbroken omdat je muziek aan het downloaden bent? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met een hoge internetsnelheid, zoals glasvezel internet.

  Door duidelijk voor ogen te hebben waar je het internet voor gaat gebruiken, weet je zeker dat je een internetabonnement afsluit dat goed bij je past.

  Wat is een goede internetsnelheid?

  ADSL: een goedkope internetverbinding

  De snelheid van ADSL gaat tot 50 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is ongeveer de helft van wat er wordt gezegd. Als eerste komt dit doordat de ADSL-verbinding wordt gesplitst; het telefoonverkeer en het internetverkeer worden apart overgebracht. Daarnaast wordt de snelheid minder hoog als je ver van een wijkcentrale woont. Maak je gebruik van interactieve televisie, dan gaat dit ook van je snelheid af. Check dus altijd via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding mogelijk is die snel genoeg is voor digitale televisie.

  Kabelverbinding: een goede internetverbinding

  Kabelaanbieders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelaanbieders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 200 Mb/s. Er is echter geen keuzevrijheid omdat kabelproviders alleen leveren binnen een bepaalde regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de beste diensten kan leveren op je adres.

  Glasvezel: de snelste internetverbinding

  Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar is wel in opkomst. Doe de postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar is.

  Internet vergelijken

  Internet vergelijken: advies op maat

  Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk als je een internet abonnement afsluit? Kies je voor de goedkoopste optie of vind je de internetsnelheid belangrijker? Gaat je voorkeur uit naar een bepaald type aansluiting (ADSL, kabel of glasvezel)? Via onze vergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare abonnementen op jouw adres. De internetpakketten in onze vergelijker zijn gesorteerd op de laagste prijs en de gewenste snelheid, met uitgebreide specificaties. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze.

  t-mobile
  Budget alles in 1
  Logo_Caiway_transparant

  Waarom internet vergelijken via Overstappen.nl?

  Online internet vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest. Je vergelijkt, je stapt over én je bespaart. Voor het vinden van een internetprovider die goedkoop is en aansluit bij je persoonlijke voorkeur, ben je bij onze internetvergelijker aan het juiste adres.