Internet vergelijken

Vergelijk binnen 5 minuten alle providers in onze internetvergelijker. Kies gegarandeerd de beste deal met onze cashback acties en bestel direct. Doe de postcodecheck zodat je ziet welke deals op jouw adres beschikbaar zijn.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Waarom internet vergelijken?

De meeste mensen hebben al jaren een internet abonnement thuis. Dit betekent dat je vaak al jaren dezelfde prijs betaalt voor je internet en dat je internet er ook niet sneller op wordt. Door gebruik te maken van onze internet prijsvergelijker kan je:

 • Geld besparen; je huidige abonnement is lang niet altijd de goedkoopste;
 • Je internetsnelheid verhogen; als je bijvoorbeeld vaker thuis werkt

En het mooie is dat je niet hoeft te kiezen: sneller én goedkoper internet kan allebei.

Goed om te weten: met een nieuwe abonnement of een overstap, kom je nooit zonder internet te zitten.

Vertrouwen moet je verdienen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2130 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  16 uur geleden
  Overstappen ging makkelijk & snel

  Overstappen ging makkelijk & snel

  de Graaf
  Star on Star on Star on Star on Star on
  17 uur geleden
  Prima service

  Prima service, ben tevreden !

  I.B
  Star on Star on Star on Star on Star off
  19 uur geleden
  Eenvoudig en helder

  Eenvoudig en helder. Overstappen is met deze service een fluitje van een cent. Duidelijke vergelijking. En, het werkt!

  Robbert
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2130 reviews

  Internet thuis vergelijken

  Wil je alleen internet voor thuis vergelijken? Bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat je een goedkoper tarief wilt betalen voor je huidige internet abonnement? Maak dan eenvoudig een prijsvergelijking.

  → Tip: Glasvezel is lang niet overal beschikbaar in Nederland. Op basis van jouw postcode en huisnummer laten we je zien of je in aanmerking komt voor glasvezel, en tonen we de maximale internetsnelheid die je kan behalen met jouw internet abonnement. Zo betaal je nooit teveel voor een snelheid die niet gehaald kan worden op jouw adres.

  Welke internet abonnement moet ik kiezen?

  Hoe kies je het abonnement wat het beste aansluit op jouw voorkeuren? Voordat je internet gaat vergelijken, is het belangrijk om na te gaan welk type internetgebruiker je bent:

  1. Surf je zo nu en dan wat rond en check je verder alleen maar je mail? Dan kun je prima uit de voeten met een goedkoper abonnement, zoals ADSL of misschien een kabelverbinding.
  2. Ben je veel online? Speel je games en/of download je veel muziek, films en series? Wil je niet dat je favoriete spel wordt onderbroken omdat je muziek aan het downloaden bent? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen met een hoge internetsnelheid, zoals glasvezel internet.

  Door duidelijk voor ogen te hebben waar je het internet voor gaat gebruiken, weet je zeker dat je een internetabonnement afsluit dat goed bij je past.

  Vergelijk internet abonnementen

  Wat is een goede internetsnelheid?

  ADSL: een goedkope internetverbinding

  De snelheid van ADSL gaat tot 50 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is ongeveer de helft van wat er wordt gezegd. Als eerste komt dit doordat de ADSL-verbinding wordt gesplitst; het telefoonverkeer en het internetverkeer worden apart overgebracht. Daarnaast wordt de snelheid minder hoog als je ver van een wijkcentrale woont. Maak je gebruik van interactieve televisie, dan gaat dit ook van je snelheid af. Check dus altijd via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding mogelijk is die snel genoeg is voor digitale televisie.

  Kabelverbinding: een goede internetverbinding

  Kabelaanbieders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom verplicht televisie als dienst afnemen. Kabelaanbieders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 200 Mb/s. Er is echter geen keuzevrijheid omdat kabelproviders alleen leveren binnen een bepaalde regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelaanbieder de beste diensten kan leveren op je adres.

  Glasvezel: de snelste internetverbinding

  Bij een glasvezelaanbieder heb je de keuze uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meerdere factoren. Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar is wel in opkomst. Doe de postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar is.

  Internet abonnement vergelijken

  Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk als je een internet abonnement afsluit? Kies je voor de goedkoopste optie of vind je de internetsnelheid belangrijker? Gaat je voorkeur uit naar een bepaald type aansluiting (ADSL, kabel of glasvezel)? Via onze vergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare abonnementen op jouw adres. De internetpakketten in onze vergelijker zijn gesorteerd op de laagste prijs en de gewenste snelheid, met uitgebreide specificaties. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en helpen wij je bij het maken van de juiste keuze.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.