Internet aanbieders

Vergelijk verschillende providers en vind de beste internetprovider voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Beste internet aanbieders van deze maand

supplier-logo
€30
per maand
checkmark Extra voordelen i.c.m. een mobiel abonnement van T-Mobile of Tele2
checkmark Internet Only: Nu vanaf €30/mnd
checkmark Wifi Plus: extra Wifi-Punten (eerste maand gratis)
supplier-logo
€36,50
per maand
checkmark Internet & TV: Eerste 6 maanden voor €36,50 p/mnd
checkmark Geen aansluitkosten en € 30 EUR cashback
checkmark Inclusief gratis ESPN Compleet (4 kanalen), Films & Series én opnemen
supplier-logo
€29,95
per maand
checkmark Internet 300 Mb/s & TV Complete
checkmark 6 maanden 29,95 p.m. + 2 SmartWifi pods gratis
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €19,95 + Gratis installatiehulp t.w.v.v €249,-
Laatste update: 01/12/2021

Via onze gratis vergelijker kun je snel en eenvoudig internetabonnementen bekijken van aanbieders die op je adres beschikbaar zijn. Kijk en oriënteer je via onze vergelijker om zo tot de beste keuze te komen. Vind je dat je nu te veel betaalt voor jouw internetabonnement? Of sluit je huidige abonnement niet meer aan op je internetgebruik?

Bij een overstap via Overstappen.nl profiteer je van kortingen voor een bepaalde periode en/of fijne welkomstcadeaus.

Waarom?
Onze aanbieders willen graag zo goed mogelijk voor de dag komen in onze vergelijker en bieden je daarom fijne extra’s aan. Iets waar jij heel eenvoudig gebruik van kunt maken. In slechts vijf minuten stap je over naar een internetabonnement dat perfect aansluit op jouw persoonlijke internetverbruik.

Internet aanbieders ADSL, kabel of glasvezel

Je kunt wat betreft je internet abonnement kiezen uit internet via ADSL. Je hebt dan de keuze uit o.a. de volgende providers: KPN, XS4ALL, Stipte, Tele2, Telfort en Vodafone. Voor internet via de kabel kun je onder andere terecht bij: Ziggo, Caiway en Kabelnoord. Glasvezel is nog steeds in opkomst en kun je vinden bij grote aanbieders als KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone, Online.nl en Caiway.

Het glasvezelnetwerk wordt overigens niet beheerd door glasvezelaanbieders, maar door Reggefiber. Reggefiber legt het glasvezel aan, maar de aanbieders bepalen zelf in welke gemeente zij hun diensten willen en gaan aanbieden.

Nederland kent ruim 10 internet aanbieders die landelijk opereren. Internet aanbieders bieden internet aan via ADSL, kabel of glasvezel. De meeste aanbieders, zoals KPN, Scarlet, Tele2 en Telfort bieden hun diensten aan via zowel ADSL als glasvezel. Glasvezel is (nog) niet overal in Nederland uitgerold, maar via Overstappen.nl kan al wel glasvezel internet worden vergeleken. Er zijn ook aanbieders die zich richten op 1 soort netwerk. Zo biedt Fiber alleen diensten aan via glasvezel. Ziggo is een kabelbedrijf dat internet, bellen en tv via de kabel aanbiedt

Prijsverschillen internet aanbieders

Verschillende internet aanbieders hebben het aanbod in pakketten de laatste jaren flink uitgebreid. Hierdoor ontstaat er naast de internetaansluiting concurrentie op het gebied van prijs, televisieaanbod en digitale televisie.

Ben je er nog niet over uit welke internetverbinding het beste bij je past qua voorwaarden en prijs? Wij zetten de voor- en nadelen van ADSL, kabelverbinding en glasvezel voor je op een rijtje. Zo kun je voor jezelf nagaan welke internetverbinding het beste bij jou en je persoonlijke voorkeuren past, rekening houdend met je postcode. Een weloverwogen keuze maken wordt zo een stuk makkelijker.

ADSL

ADSL is de goedkoopste keuze: het kost zo’n €20 tot €25 per maand, exclusief welkomstcadeau’s en kortingen. Je bent volledig vrij in je keuze voor een internet aanbieder en de verbinding is vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Snelheden lopen op tot 50 Mbit/s, wat redelijk laag is.

Je moet er rekening mee houden dat de snelheid die je krijgt ongeveer de helft is van wat de aanbieder belooft. Televisie kijken heeft daarnaast ook invloed op de snelheid van je internet. Je signaal wordt zwakker des te verder je van de wijkcentrale woont.

Kabel-verbinding

Als je kiest voor een kabelverbinding, loopt de snelheid op tot 200 Mbit/s. De afstand tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de snelheid en ook het gebruik van internet/televisie doen niet af aan de snelheid.

Nadelen van een kabelverbinding zijn dat je verplicht een televisie abonnement af moet nemen. Je bent daarnaast niet vrij in je keuze voor een aanbieder; er is maar één kabelaanbieder per gebied. Kabel is ook duurder dan een ADSL internetverbindin

Glasvezel

De snelheid van glasvezel internet loopt op tot 500 Mbit/s. De upload en downloadsnelheid zijn altijd gelijk en je kan zelf een aanbieder kiezen. Mocht je voor een lagere internetsnelheid kiezen, ben je bij een kabelaanbieder goedkoper uit. Glasvezel is nog niet overal in Nederland uitgerold, dus doe eerst de glasvezel check om te controleren of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is.

Ga altijd bij jezelf na wat voor je internetter je bent. De goedkoopste internetabonnementen verlopen via een ADSL internetverbinding, maar zijn qua snelheid traag, waardoor deze verbinding niet geschikt is voor actieve internetters. ADSL is wel een goede keuze als je zo nu en dan op het web surft en vooral je e-mails checkt.

Vergelijk internetaanbieders

Het combinatiepakket

Veel mensen zien de noodzaak van een vast telefoonabonnement niet meer in. Zij kiezen bijvoorbeeld eerder voor een combinatiepakket met internet en televisie. Hier zijn meerdere combinaties in mogelijk. En het scheelt: het pakket wordt in de meeste gevallen iets goedkoper dan een alles in 1 pakket. Nog steeds kun je het pakket inrichten naar jouw voorkeuren.

Geen vaste telefoon meer nodig, maar wel het voordeel dat je één aanspreekpunt en één factuur krijgt? Voer je specificaties in bij onze vergelijker en het goedkoopste en meest geschikte pakket wordt aan je gepresenteerd.

Het alles in 1 pakket

Een groeiend aantal Nederlanders is overgestapt naar een alles in 1 pakket. Een alles-in-1-pakket bestaat uit drie telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De voordelen van zo’n pakket zitten vooral in de korting bij de aanschaf of tijdens de eerste periode van het abonnement en het krijgen van één factuur. Tevens heb je dus ook één aanspreekpunt voor al je ongemakken, wel zo makkelijk.

Internet aanbieders vergelijken. Waarom?

naast de fijne extra’s die je worden aangeboden, kun je de eerste maanden flinke korting krijgen. Welkomstcadeau’s zijn bij onze aanbieders geen uitzondering. Ben je erover uit en wil je het abonnement bij je huidige aanbieder opzeggen? Dit is binnen een paar minuten geregeld via onze overstapservice. Zo kun jij zomaar tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen, voor écht leuke dingen.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2238 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  21 dagen geleden
  Goede communicatie

  Goede communicatie

  Van Dam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  25 dagen geleden
  Vlot verlopen en duidelijk

  Vlot verlopen en duidelijk

  Jans
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 maand geleden
  Goede regeling overstap.

  Goede regeling overstap. Ging zonder problemen en had er geen omkijken naar.

  Gert
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2238 reviews

  Overstappen van aanbieder

  Bij de meeste internet aanbieders is er een overstapservice: je nieuwe aanbieder zegt het abonnement bij je oude aanbieder op. Makkelijker kan bijna niet. Voor losse tv-abonnementen en glasvezelabonnementen geldt dit niet, die zul je zelfstandig moeten opzeggen. In onze vergelijker wordt je snel duidelijk of er voor de overstap die jij wilt maken, een overstapservice beschikbaar is.

  Internet aanbieders

  Zit je al jaren bij dezelfde internet aanbieder? Er zijn veel ontwikkelingen op de markt van internet, bellen en tv. Het loont dus om internet aanbieders te vergelijken. Kijk nu in de vergelijker of je bij een andere provider beter uit bent. Als nieuwe klant profiteer je bovendien van aantrekkelijke extra’s: je krijgt bijvoorbeeld de eerste maanden gratis, een gratis interactieve decoder of een welkomstcadeau. Wil je bijvoorbeeld KPN opzeggen? Dan kan dat gemakkelijk via onze overstapservice.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.