Internet aanbieders

Via onze gratis vergelijker kun je snel en eenvoudig internetabonnementen bekijken van aanbieders die op je adres beschikbaar zijn. Kijk en oriënteer je via onze vergelijker om zo tot de beste keuze te komen. Vind je dat je nu teveel betaalt voor jouw internetabonnement? Of sluit je huidige abonnement niet meer aan op je internetgebruik?

Bij een overstap via Overstappen.nl profiteer je van kortingen voor een bepaalde periode en/of fijne welkomstcadeaus.

Waarom?
Onze aanbieders willen graag zo goed mogelijk voor de dag komen in onze vergelijker en bieden je daarom fijne extra’s aan. Iets waar jij heel eenvoudig gebruik van kunt maken. In slechts vijf minuten stap je over naar een internetabonnement wat perfect aansluit op jouw persoonlijke internetverbruik.

Alle internetaanbieders in 2018

Internet aanbieders ADSL, kabel of glasvezel

Je kunt wat betreft je internet abonnement kiezen uit internet via ADSL waar onder andere de volgende providers hun dienst aanbieden: KPN, XS4ALL, Stipte, Tele2, Telfort en Vodafone. Voor internet via de kabel kun je onder andere terecht bij: Ziggo, Caiway en Kabelnoord. Glasvezel is nog steeds in opkomst en kun je vinden bij grote aanbieders als KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone, Online.nl en Caiway.

Het glasvezelnetwerk wordt overigens niet beheerd door glasvezelaanbieders, maar door Reggefiber. Reggefiber legt het glasvezel aan maar de aanbieders bepalen nog altijd zelf in welke gemeente zij hun diensten willen en gaan aanbieden.

Nederland kent ruim 10 internet aanbieders die landelijk opereren. Internet aanbieders bieden internet aan via ADSL, kabel of glasvezel. De meeste aanbieders, zoals KPN, Scarlet, Tele2 en Telfort bieden hun diensten aan via zowel ADSL als glasvezel. Glasvezel is (nog) niet overal in Nederland uitgerold, maar via Overstappen.nl kan al wel glasvezel internet worden vergeleken. Er zijn ook aanbieders die zich richten op 1 soort netwerk. Zo biedt Fiber alleen diensten aan via glasvezel. Ziggo is een kabelbedrijf die internet, bellen en tv via de kabel aanbiedt.

Vergelijk internetaanbieders

Prijsverschillen internet aanbieders

Verschillende internet aanbieders hebben het aanbod in pakketten de laatste jaren flink uitgebreid. Hierdoor ontstaat er naast de internetaansluiting concurrentie op het gebied van prijs, televisieaanbod en digitale televisie.

Ben je er nog niet over uit welke internetverbinding het beste bij je past qua voorwaarden en prijs? Wij zetten de voor- en nadelen van ADSL, kabelverbinding en glasvezel voor je op een rijtje. Zo kun je voor jezelf nagaan welke internetverbinding het beste bij jou en je persoonlijke voorkeuren past, rekening houdend met je postcode. Een weloverwogen keuze maken wordt zo een stuk makkelijker.

ADSL: goedkoop maar minder snelle internetverbinding

De voornaamste voordelen:

 • Goedkoopste optie: gemiddeld ben je tussen de 20 – 25 euro per maand kwijt, exclusief de welkomstcadeau’s en kortingen over een bepaalde periode
 • Je bent volledig vrij in de keuze voor je internet aanbieder
 • Vrijwel overal beschikbaar
 • Snelheden tot 50 Mbit/s

Waar je rekening mee moet houden:

 • Signaal wordt zwakker naarmate je verder van de wijkcentrale woont
 • Televisie kijken heeft invloed op de snelheid van je internet
 • De snelheid is gemiddeld de helft van wat er wordt beloofd

Kabelverbinding: sneller maar alleen binnen een bepaalde regio

De voornaamste voordelen:

 • Geen verlies in snelheid bij het gebruik van internet én televisie
 • Snelheden tot 200 Mbit/s
 • De afstand tot de wijkcentrale is niet van invloed

Waar je rekening mee moet houden:

 • Je dient verplicht een televisie abonnement af te nemen
 • Je bent niet vrij in je keuze: in elk gebied zit maar 1 kabelaanbieder
 • Duurder ten opzichte van een ADSL internetverbinding

Glasvezel: het snelst maar beperkt beschikbaar

De voornaamste voordelen:

 • Snelheden tot 500 Mbit/s
 • De upload en downloadsnelheid zijn gelijk
 • Je bent voor zover mogelijk vrij in je de keuze voor je internet aanbieder

Waar je rekening mee moet houden:

 • Je kunt bij een kabelaanbieder goedkoper uit zijn als je een lagere internetsnelheid kiest
 • Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar

Ga in je keuze altijd na wat voor internetter je bent. De goedkoopste internetabonnementen verlopen via een ADSL internetverbinding. De ‘maar’ hierin is wel dat de snelheid van het internet lager ligt, wat niet handig is als jij een zeer actieve internetter bent. De ADSL verbinding is weer wel een goede keuze als je zo nu en dan op het web surft en je e-mails checkt.

Het combinatiepakket

Veel mensen zien de noodzaak van een vast telefoonabonnement niet meer in. Zij kiezen bijvoorbeeld eerder voor een combinatiepakket met internet en televisie. Hier zijn meerdere combinaties in mogelijk. En het scheelt: het pakket wordt in de meeste gevallen iets goedkoper dan een alles in 1 pakket. Nog steeds kun je het pakket inrichten naar jouw voorkeuren. Geen vaste telefoon meer nodig maar wel het voordeel dat je één aanspreekpunt en één factuur krijgt? Voer je specificaties in bij onze vergelijker en het goedkoopste en meest geschikte pakket wordt aan je gepresenteerd.

Vergelijk internet aanbieders

Het alles in 1 pakket

Een groeiend aantal Nederlanders is overgestapt naar een alles in 1 pakket. Een alles-in-1-pakket bestaat uit drie telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De voordelen van zo’n pakket zitten vooral in de korting bij de aanschaf of tijdens de eerste periode van het abonnement en het krijgen van één factuur. Tevens heb je dus ook één aanspreekpunt voor al je ongemakken, wel zo makkelijk.

 

Waarom vergelijken?

Naast de fijne extra’s die je worden aangeboden kun je de eerste maanden flinke korting krijgen. Welkomstcadeau’s zijn bij onze aanbieders geen uitzondering. Ben je erover uit en wil je het abonnement bij je huidige aanbieder opzeggen? Dit is binnen een paar minuten geregeld via onze overstapservice. Zo kun jij zomaar tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen, voor écht leuke dingen.

Overstappen van aanbieder

Bij de meeste internet aanbieders is er een overstapservice geregeld en maken zij dit voor jou mogelijk. Je nieuwe aanbieder zegt het abonnement bij je oude aanbieder op. Makkelijker kan bijna niet. Voor losse tv-abonnementen en glasvezelabonnementen geldt dit niet, die zul je zelfstandig moeten opzeggen. In onze vergelijker wordt het je snel duidelijk of er voor de overstap die jij wilt maken, een overstapservice beschikbaar is.

Internet aanbieders

Ben je al jaren bij dezelfde internet aanbieder? Er zijn veel ontwikkelingen op de markt van internet, bellen en tv. Het loont dus de moeite om internet aanbieders te vergelijken. Kijk nu in de vergelijker of je bij een andere provider niet beter uit bent. Als nieuwe klant profiteer je bovendien van aantrekkelijke extra’s. Je krijgt bijvoorbeeld de eerste maanden gratis, een gratis een interactieve decoder of een welkomstcadeau. Wil je bijvoorbeeld KPN opzeggen? Dan kan dat gemakkelijk via onze overstapservice.

Internet, bellen, tv vergelijken

Overstappen van aanbieder

Voor de meeste internet aanbieders is er een overstapservice mogelijk. Dit houdt in dat de nieuwe aanbieder je oude aanbieder voor je opzegt. Zo wordt overstappen nog eenvoudiger. Alleen losse tv-abonnementen moet je zelf opzeggen. In de vergelijker staat aangegeven of er voor je overstap een overstapservice beschikbaar is.

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Zojuist overgestapt

 • 24 februari, 15:05 Dhr. van H. uit Dedemsvaart is overgestapt.
 • 24 februari, 15:02 Dhr. T. uit Borne is overgestapt.
 • 24 februari, 14:56 Mevr. K. uit Emmen is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"Overstappen gaat eenvoudig"

Erik, 1 dag geleden