Internet providers

Vergelijk verschillende internetproviders en vind de beste deal voor jou
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Nederland kent vele internetproviders die ADSL, kabel en/of glasvezel aanbieden. Op Overstappen.nl kan je deze providers vergelijken, zodat je altijd de beste deal vindt. Wil je meer weten over de internetproviders en wat zij precies bieden? Op deze pagina vertellen wij je er meer over. Zo weet je zeker dat je een pakket afsluit dat bij jou past

Internet providers vergelijken in 5 stappen

  1. Vul je postcode en huisnummer in
  2. Kies je gewenste pakket: internet, internet en tv, internet en bellen of alles in 1
  3. Klik op toon de beste deals
  4. Klik op het pakket die voor jou het beste is
  5. Sluit het pakket af bij je nieuwe internetprovider

Waarom providers vergelijken?

Misschien zit je al jaren bij dezelfde internetprovider en heb je geen interesse om over te stappen. Toch loont het om providers te vergelijken, want vaak krijg je als nieuwe klant interessante kortingen en extra’s aangeboden. Je kan dus, door providers te vergelijken, tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen.

Waarom verschillen de prijzen tussen internetproviders?

Het aanbod van internetproviders is de laatste jaren flink uitgebreid. Vanwege de onderlinge concurrentie hopen internetproviders met interessante aanbiedingen en extra’s nieuwe klanten binnen te halen. En daar heb jij weer profijt van! Als je al jaren bij dezelfde provider zit, krijg je geen (welkomst)korting meer. Door over te stappen, kan je weer profiteren van aanbiedingen.

Alle internetproviders in 2022

Alles in 1 of toch een combinatiepakket?

Steeds meer mensen kiezen voor een alles in 1 pakket met daarin telefonie, internet en TV. Het voordeel van zo’n pakket is de korting die je krijgt bij aanschaf en dat je maar één contactpersoon hebt bij eventuele problemen en ongemakken. Daarnaast ontvang je één factuur voor alle diensten die je afneemt.

Mocht je altijd met je mobiel bellen en dus geen telefoonabonnement nodig hebben, kan je kiezen voor een combinatiepakket met internet en televisie. Dit pakket is meestal goedkoper dan een alles in 1 pakket omdat je een dienst minder afneemt. In onze vergelijker kan je gemakkelijk alle internetproviders vergelijken en aangeven welke specificaties voor jou van belang zijn.

Vergelijk internet-providers

Kies je voor ADSL, kabel of glasvezel?

Als je een nieuw internet abonnement uit gaat kiezen, kan je kiezen uit drie vormen van breedbandinternet: ADSL, kabel of glasvezelinternet. Al deze vormen van breedbandinternet hebben hun eigen, specifieke eigenschappen. Welke vorm van internet je kiest, hangt onder andere af van je internetgebruik en welke snelheid je nodig hebt.

ADSL: goedkoop, maar een minder snelle internetverbinding
Bij ADSL gebruik je je telefoonlijn om informatie te versturen en ontvangen. Je hebt dus een telefoonaansluiting nodig als je voor ADSL kiest. Dit is de goedkoopste optie van alle verbindingen. ADSL is bijna overal beschikbaar en je bent volledig vrij in je keuze voor internetprovider. De internetsnelheid loopt op tot 50 Mb/s.

Wel goed om te weten is dat het signaal zwakker wordt naarmate je verder van de wijkcentrale af woont. De snelheid van ADSL ligt meestal op de helft van wat beloofd wordt. Daarnaast gaat interactieve TV van je downloadsnelheid af, dus het is aan te raden om te kiezen voor minimaal 20 Mb/s aan snelheid. ADSL is alleen een goede keuze als je af en toe gebruikmaakt van het internet om een paar websites te bezoeken en je mail te checken.

Kabel: een goede internetverbinding

Bij kabel moet je verplicht een televisie abonnement afnemen. Naast het televisiesignaal wordt namelijk ook je internetsignaal, via de kabel, naar je huishouden gestuurd. De snelheid kan oplopen tot 200 Mb/s. Telefonie, internet en TV zijn gescheiden, dus je hebt geen last van snelheidsverlies als je bijvoorbeeld TV kijkt tijdens het downloaden. Omdat er in elk gebied maar één kabelaanbieder zit, heb je geen keuzevrijheid.

Glasvezel: de snelste internetverbinding

Als je kiest voor glasvezel, kan je snelheid oplopen tot wel 500 Mb/s. Je download- en uploadsnelheid is altijd gelijk. Je hebt keuzevrijheid van aanbieder áls er glasvezel in jouw gemeente beschikbaar is. Op dit moment zijn meer dan 2 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Door onze glasvezel check te doen, zie je binnen een paar seconden of glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Meer weten? Op de pagina ‘kabel, ADSL en glasvezel’ vind je meer informatie over deze drie vormen van breedbandinternet.

Internetproviders vergelijken via Overstappen.nl

Voor het vinden van een internetprovider die bij jou past, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze vergelijker zet alle internetproviders op een rijtje. Daarnaast kan je filteren op contractduur, levertijd, eenmalige kosten en eventuele korting op een mobiel. Binnen een paar seconden is de vergelijking al gemaakt en kan je tot wel honderden euro’s besparen op je jaarrekening.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.