Internet providers

Via de gratis vergelijker kun je eenvoudig en snel internetabonnementen bekijken van providers die op jouw adres beschikbaar zijn. Kijk via onze vergelijker voor de beste deals voor jou. Betaal je nu te veel voor je huidige internet, bellen en televisieabonnement? Sluit je huidige abonnement niet meer aan op je internetgebruik? Stap over naar de beste internetprovider via onze internetvergelijker.

Waarom?
Onze internet providers willen graag zo goed mogelijk voor de dag komen in onze vergelijker en bieden je daarom een hoop fijne extra’s aan. Iets waar jij heel gemakkelijk gebruik van kunt maken. In minder dan 5 minuten kan je overstappen naar een nieuw internetabonnement die perfect aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren.

Alle internetproviders in 2018

Internet providers; ADSL, kabel of glasvezel?

Wat betreft je internet abonnement, kan je kiezen uit internet via ADSL, waar onder andere de volgende providers hun dienst aanbieden: KPN, Stipte, Tele2, Telfort en Vodafone, XS4ALL. Voor kabelinternet kun je terecht bij: Ziggo, Kabelnoord en Caiway. Glasvezelinternet wordt nog steeds populairder en kun je onder andere vinden bij grote providers als KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone, Online.nl en Caiway.

Het glasvezelnetwerk wordt niet door glasvezelproviders beheerd, maar door Reggefiber. Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan maar de providers bepalen nog zelf nog altijd in welke gemeente zij hun diensten aan gaan bieden.

Nederland kent 10 internet providers die landelijk opereren. Internet providers bieden hun internet aan via ADSL, kabel of glasvezel. De meeste providers, zoals KPN, Tele2 en Telfort bieden hun diensten via zowel ADSL als glasvezel aan. Glasvezel is (nog) niet overal in Nederland uitgerold, maar via Overstappen.nl kan al wel glasvezel internet worden vergeleken. Er zijn echter ook providers die zich enkel richten op 1 soort netwerk. Zo biedt bijvoorbeeld Fiber alleen haar diensten aan via glasvezelinternet. Ziggo is een kabelbedrijf dat internet, bellen en tv via de kabel aanbiedt.

Internetproviders vergelijken

Prijsverschillen internet providers

Verschillende internet providers hebben het aanbod in verschillende pakketten de laatste jaren flink uitgebreid. Hierdoor is er concurrentie ontstaan op het gebied van prijs, (televisie)aanbod én digitale televisie.

Weet je nog steeds niet welke internetverbinding het beste bij je past? Onderstaand staan de voor- en nadelen van ADSL, kabelverbinding en glasvezel voor je op een rijtje. Zo kun je zelf nagaan welke internetverbinding het beste bij jou past, op basis van je postcode. Een weloverwogen keuze maken is zo een stuk makkelijker.

ADSL: goedkoop, maar een minder snelle internetverbinding

De voordelen:

 • Goedkope optie: kost je gemiddeld tussen de €20 – €25 per maand, ongeacht de mogelijke welkomstcadeau’s en kortingen.
 • Je bent volledig vrij in de keuze voor je internet provider.
 • Het is bijna overal beschikbaar.
 • Internet snelheden oplopend tot 50 Mbit/s.

Waar je op moet letten:

 • Het signaal wordt zwakker hoe verder je van de wijkcentrale af woont.
 • Het kijken van televisie heeft invloed op je internetsnelheid, en vice versa.
 • Gemiddeld is de snelheid de helft van wat je beloofd wordt.

Verbinding via de kabel: sneller binnen bepaalde regio’s

De voordelen:

 • Geen verlies in internetsnelheid bij het tegelijk gebruiken van internet én televisie.
 • Internetsnelheden tot wel 200 Mbit/s.
 • De afstand tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de internetsnelheid.

Waar rekening mee gehouden moet worden:

 • Je bent verplicht om ook een televisie abonnement af te sluiten.
 • Je bent niet geheel vrij in de keuze: in elk gebied is maar 1 kabelaanbieder.
 • Duurder vergeleken met een ADSL internetverbinding.

Glasvezel: heel snel, beperkt beschikbaar

De voordelen:

 • Internetsnelheden tot wel 500 Mbit/s.
 • De upload en downloadsnelheid zijn even hoog.
 • Geheel vrije keuze in internet provider.

Waar je rekening mee gehouden dient te worden:

 • Je kunt bij kabelproviders goedkoper uit zijn als je voor een lagere internetsnelheid zou kiezen.
 • Glasvezel is nog niet op elke plek in Nederland beschikbaar.

Ga in je keuze altijd na wat je precies nodig hebt. De goedkoopste internetabonnementen verlopen bijna altijd via een ADSL internetverbinding. De internetsnelheid ligt hier wel altijd lager, wat voor nadelige gevolgen kan hebben als je veel op het internet zit. De ADSL verbinding is alleen een goede keuze als je af en toe op het internet zit en je e-mails checkt. Perfect voor de klein-gebruiker. 

Het combinatiepakket

Veel mensen zien het nut van een vast telefoonabonnement niet meer in. Ze kiezen bijvoorbeeld eerder voor een combinatiepakket van enkel internet en televisie. Hier zijn verschillende combinaties mogelijk. En het scheelt enorm in de kosten: het pakket wordt in de meeste gevallen goedkoper dan een alles in 1 pakket. Je kunt natuurlijk nog steeds het pakket inrichten naar jouw specifieke voorkeuren. Heb je geen vaste telefoon meer nodig, maar wel het voordeel dat je één aanspreekpunt en één factuur krijgt? Voer deze specificaties in onze vergelijker in en vind het goedkoopste en meest geschikte pakket in jouw situatie.

Internetproviders vergelijken

Het alles in 1-pakket

Steeds meer Nederlanders stappen over naar een  alles in 1-pakket. Een alles in 1-pakket bestaat uit de drie telecomdiensten: internet, televisie en vaste telefonie. De voordelen van een alles-in-1-pakket zitten voornamelijk in de korting bij de aanschaf óf tijdens de eerste periode van het abonnement én natuurlijk het krijgen van één factuur. Daarnaast heb je dus ook één aanspreekpunt voor al je mogelijke ongemakken, en dat is wel zo makkelijk.

Internet providers vergelijken

Zit je meerdere aantal jaren bij dezelfde internet provider? Is je internetgebruik de afgelopen jaren toegenomen? Heb je het idee dat je bij een andere provider goedkoper uit kan zijn? Dan is het absoluut de moeite waard om snel een vergelijking te maken. Kijk nu in onze vergelijker of je met jouw voorwaarden ergens anders goedkoper uit kan zijn. Wil je bijvoorbeeld KPN opzeggen? Dan kan dat gemakkelijk via onze overstapservice.

Internetproviders vergelijken

Waarom moet ik vergelijken?

Naast de fijne extraatjes die je aan worden geboden kan je in de eerste maanden een flinke korting krijgen. Welkomstcadeau’s zijn bij onze internet providers geen uitzondering. Wil je je huidige abonnement bij je huidige provider opzeggen? Dit is binnen een paar minuten geregeld via de overstapservice. Zo kun je snel tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen, voor de échte leuke dingen in het leven.

Overstappen van provider

Bij de meeste internet providers is er een overstapservice die zorgt dat overstap goed verloopt. Jouw nieuwe provider zegt het abonnement bij je oude provider op. Makkelijker dan dit kan het bijna niet. Let op; voor losse tv-abonnementen en glasvezelabonnementen geldt dit echter niet, die zul je helaas zelfstandig moeten opzeggen. In de vergelijker op onze website merk je snel genoeg of er voor de overstap die jij wilt maken, een overstapservice beschikbaar is.

Internet, tv en vaste telefonie via NLEx

NLEx levert zowel koper- als glasvezelaansluitingen. Dit doen ze onder het netwerk van KPN. Het is afhankelijk van de aansluiting op jouw adres over welke lijn NLEx bij jou thuis het internet kan leveren. Ook de internetsnelheid is verschillend per situatie. In de aanmeldflow van NLEx kan je precies zien welke aansluiting jij hebt en welke internetsnelheden je op jouw adres kunt halen. Op dit moment is NLEx nog niet opgenomen in de vergelijker, maar je kunt de huidige aanbiedingen van NLEhier bekijken;

Klik hier voor de huidige NLEx alles-in-1 aanbiedingen

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Zojuist overgestapt

 • 23 januari, 11:07 Mevr. V. uit Rotterdam is overgestapt.
 • 23 januari, 11:02 Dhr. van G. uit Beringe is overgestapt.
 • 23 januari, 10:54 Dhr. van de K. uit Voorthuizen is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"Prima"

Han Vermeer, 2 uur geleden