Tv aanbieders vergelijken | Beste televisie opties en pakketten (2023)

Televisie aanbieders vergelijken

 • Vergelijk meer dan 10 providers
 • Bespaar tot €96,- op je abonnement
 • Stap zorgeloos over

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

3268 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Prima goede vergelijking

  Prima goede vergelijking

  Ina
  Star on Star on Star on Star on Star on
  18 uur geleden
  Goede website

  Goede website. Stappen zijn gemakkelijk te doorlopen.

  Wilbert
  Star on Star on Star on Star on Star off
  20 uur geleden
  Het was duidelijk

  Het was duidelijk

  HENNIE Weitering-vanWerven
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  3268 reviews

  Snel navigeren naar

  TV aanbieders vergelijken

  De markt van aanbieders van digitale TV is de laatste jaren sterk gegroeid met veel nieuwkomers en nog meer verschillende pakketten. Hoe ga je al die TV aanbieders vergelijken? Overstappen.nl helpt om het geschikte pakket te vinden dat voldoet aan de eisen. Of dat nou voor het hele gezin, jullie studentenhuis of je eentje is.


  Soorten TV abonnementen

  Er zijn verschillende soorten TV abonnementen beschikbaar, elk met eigen kenmerken en voordelen. Naast reguliere televisie kun je ook TV kijken via het internet. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten TV abonnementen:

  Basispakket

  Het standaard abonnement aangeboden door alle TV aanbieders. Bevat een basisaanbod van zenders, waaronder de publieke omroepen en commerciële zenders (o.a. RTL, SBS6, Net5) evenals o.a. ADR, ZDF, BBC.

  Uitgebreide zenderpakketten

  Veel TV aanbieders bieden extra zenderpakketten aan als aanvulling op het basispakket. Dit zijn specifieke zenders, zoals sport, films, of buitenlandse zenders zoals HBO, FOX Sports en Film1.

  Premium zenderpakketten

  Soms kun je premium zenderpakketten afnemen met exclusieve en hoogwaardige content, zoals Ziggo Sport of Movies & Series. Deze zenderpakketten kunnen in een meer uitgebreid pakket worden afgenomen.

  Interactieve TV

  Interactieve TV is een dienst die nu actueel is en door de TV aanbieders wordt aangeboden als standaardpakket. Je kunt programma's opnemen, pauzeren, terugspoelen of op aanvraag bekijken.

  On Demand

  On Demand pakketten geven de optie om gratis of tegen betaling films en series te huren waar en wanneer je wilt. TV aanbieders hebben soms hun eigen On Demand omgeving met een specifiek aanbod.

  Combipakketten

  Sommige TV aanbieders bieden combipakketten aan die naast TV ook internet en telefonie bevatten (ofwel alles-in-1). Het combineren van diensten is voordeliger dan de diensten afzonderlijk afnemen.


  Wij vergelijken alle TV aanbieders

  Om de meest optimale keuze te kunnen maken, wil je alle TV abonnementen met elkaar kunnen vergelijken. Wij vergelijken alle TV aanbieders, in de vergelijker zie je altijd de beste actuele aanbiedingen en het meest uitgebreide aanbod. Vul je postcode in de vergelijker in om de beschikbaarheid van de verschillende aanbieders te controleren op je adres en zie welke opties er beschikbaar zijn op jouw locatie.

  Kijk, vergelijk en stap over naar de digitale TV aanbieder van je keuze. Hieronder zie je de aanbieders die zijn opgenomen in onze vergelijker.


  Verschillende opties providers

  Er zijn verschillende TV providers beschikbaar in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de meest bekende:

  KPN

  KPN is een van de grootste TV aanbieders in Nederland en bieden het zogeheten ‘nieuwe TV-kijken aan’ waarbij live TV-kijken en streamingsdiensten op 1 plek te vinden zijn met de nieuwe KPN TV+ Box. Deze ondersteunt de hoogste beeld- (4K UHD met HDR, en Dolby Vision) en audio standaarden (Dolby Atmos). Er is keuze uit 2 abonnementen.

  KPN+ met TV-zenders

  • pluspunt
   Nieuwe KPN TV+ Box
  • pluspunt
   65+ zenders incl. ESPN & altijd en overal TV-kijken met de KPN TV app
  • pluspunt
   Zoek TV-zenders gemakkelijk met streamingapp
  • pluspunt
   Live TV pauzeren en tot 7 dagen terugkijken
  • pluspunt
   Download meer dan 5.000 apps in de Google Play Store
  • pluspunt
   Huur films met Pathé Thuis

  KPN+ alleen streamen

  • pluspunt
   Nieuwe KPN TV+ Box
  • pluspunt
   Zoek gemakkelijk door je TV-zenders en streamingapp
  • pluspunt
   Live TV pauzeren en tot 7 dagen terugkijken
  • pluspunt
   Download meer dan 5.000 apps in de Google Play Store
  • pluspunt
   Huur films met Pathé Thuis

  Ziggo

  Ziggo is een andere grote speler op de Nederlandse TV-markt en biedt meerdere pakketten interactieve TV aan. Met interactieve tv kun je zelf bepalen wat je wanneer wilt zien. Zo is er live TV-kijken, opnemen of On Demand een film of serie kijken. Heb je een uitzending gemist. Dan kun je deze tot 7 dagen terugkijken. Ziggo biedt ook abonnementen aan zonder internet met de opties ‘Kabel TV’ of ‘TV Start’.

  TV Complete

  • pluspunt
   70+ zenders incl. Ziggo Sport + Movies & Series
  • pluspunt
   Online TV-kijken met Ziggo GO via je browser
  • pluspunt
   Next Mini (4K UHD) box en zoeken met Voice Control
  • pluspunt
   Live TV pauzeren en tot 7 dagen terugkijken
  • pluspunt
   Afleveringen en films opnemen
  • pluspunt
   Maak kijkprofielen aan

  • pluspunt
   110+ zenders incl. Ziggo Sport Totaal + Movies & Series XL
  • pluspunt
   Online TV-kijken met Ziggo GO via je browser
  • pluspunt
   Next Mini (4K UHD) box
  • pluspunt
   Live TV pauzeren en tot 7 dagen terugkijken
  • pluspunt
   Afleveringen en films opnemen
  • pluspunt
   Maak kijkprofielen aan

  Odido

  Odido biedt Odido televisie aan met focus op interactieve TV in combinatie met snel internet tot 1 Gbit/s. De interactieve TV box heeft Full HD beeldkwaliteit. Daarnaast is er de mogelijkheid om extra premium zenderpakketten toe te voegen als ESPN Compleet, Ziggo Sport en Film1.

  Internet en TV

  • pluspunt
   64 zenders incl. ESPN
  • pluspunt
   TV-kijken waar en wanneer je wilt met de T-Mobile TV App
  • pluspunt
   Interactieve TV Box (Full HD beeldkwaliteit)

  • pluspunt
   Live TV pauzeren en tot 7 dagen terugkijken
  • pluspunt
   Kijk On Demand films & series of huur losse zenders
  • pluspunt
   Maak kijkprofielen aan

  Waar moet ik op letten?

  Je bent zover dat je TV aanbieders wilt vergelijken. Er zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Zo haal je het meeste voordeel uit je nieuwe abonnement.

  Contractduur en opzegtermijn

  Bij het vergelijken van TV aanbieders is het belangrijk om te letten op de contractduur en opzegtermijn. Sommige aanbieders hanteren bijvoorbeeld een contractduur van twee jaar, terwijl andere aanbieders maandelijkse contracten aanbieden. Het is ook belangrijk om te kijken naar de opzegtermijn, zodat je weet hoe lang van tevoren je je abonnement moet opzeggen als je wilt overstappen naar een andere aanbieder.

  Installatiekosten en monteur

  Bij sommige TV aanbieders moet je een monteur laten langskomen om de installatie uit te voeren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Bij andere aanbieders kun je zelf de installatie uitvoeren. Let dus goed op of er installatiekosten worden gerekend en wie de installatie uitvoert.

  Bundeling met internet en telefonie

  Sommige TV aanbieders bieden ook internet- en telefoonabonnementen aan. Het bundelen van deze abonnementen kan voordeliger zijn dan het afnemen van elk abonnement afzonderlijk. Het is dus de moeite waard om ook te kijken naar de gebundelde opties.


  TV abonnement zonder internet

  Tegenwoordig wordt een TV only abonnement nog maar weinig aangeboden. Misschien heb je al een goed internetabonnement of gebruik je thuis geen internet en heb je genoeg aan een televisieabonnement. Er zijn nog enkele providers zoals KPN, Ziggo en Caiway die dit abonnement aanbieden.

  Veelgestelde vragen

   Wat is de beste TV aanbieder?

   Het is lastig om te bepalen wat de beste TV aanbieder is, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals je budget, gewenste kanalen en diensten, en beschikbaarheid in jouw regio. Het is dus belangrijk om te kijken welke aanbieder het beste past bij jouw behoeften en budget. Door te vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken en de beste provider voor jou kiezen.

   Welke TV aanbieder biedt de meeste zenders aan?

   Dit hangt af van de specifieke aanbieder en het pakket dat je kiest. Over het algemeen bieden KPN en Ziggo de meeste zenders aan in hun pakketten, maar het is altijd de moeite waard om de pakketten van verschillende aanbieders te vergelijken om te zien welke de meeste zenders biedt die voor jou interessant zijn.

   Welke TV aanbieders bieden extra pakketten aan?

   Bijna alle TV aanbieders hebben extra pakketten als het gaat om sport, kinderen, films of HD-tv. Naast het aantal zenders kun je kiezen uit extra’s als uitzending gemist, Video on Demand, live pauzeren/opnemen en de Elektronische Programma Gids.

   Wat is het verschil tussen HD en 4K TV?

   HD TV biedt een hogere resolutie dan de standaard resolutie van het basispakket, terwijl 4K TV een nog hogere resolutie biedt. Met deze technologie kun je genieten van een scherpere beeldkwaliteit en helderder geluid.

   Zijn combipakketten voordeliger dan losse abonnementen afnemen?

   Ja, vaak zijn combipakketten voordeliger dan het afnemen van losse abonnementen voor TV, internet en telefonie. Het bundelen van deze abonnementen kan leiden tot een lagere maandelijkse factuur en meer gemak omdat alle diensten van dezelfde aanbieder zijn.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze internetexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten