Mobiele providers

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Vergelijk hier dan de aller goedkoopste Sim Only abonnementen. Nu tot wel 90% goedkoper bellen.

  • Bespaar maandelijks veel geld
  • Geen onnodig duur toestel
  • Totaalaanbod alle providers
  • Vertrouwd en veilig

Sim only vergelijken

In onze gratis vergelijkers voor telefoon abonnementen en sim only abonnementen zie je eenvoudig welke mobiele providers er via Overstappen.nl vergeleken worden. Kijk nu welke mobiele provider voor jou de beste keuze is. Als je overstapt op één van de aangeboden telefoon providers kan je profiteren van aantrekkelijke acties. Stap over en bespaar op je kosten voor mobiel bellen en mobiel internetten. Hieronder zie je welke mobiele providers je bij ons kunt vergelijken.

Aanbod van mobiele providers

De telefoon providers in Nederland bieden niet allemaal dezelfde diensten aan. Zo zijn er telefoon providers die verschillende soorten abonnementen aanbieden en providers die gespecialiseerd zijn in sim only abonnementen. De gsm providers die een traditioneel abonnement in combinatie met een mobiele telefoon aanbieden bieden ook sim only abonnementen aan.

Ook bieden de meeste providers nog een prepaid simkaart aan waar je meestal alleen betaalt voor het beltegoed wat er standaard opstaat. Prepaid bellen wordt steeds minder populair omdat mobiel internetten steeds belangrijker is geworden en mobiele abonnementen zijn hiervoor geoptimaliseerd.

Prijsverschillen mobiele providers

Mobiele telefoon providers concurreren met elkaar op zowel prijs als productaanbod. De goedkoopste providers zijn zogenaamde MVNO’s (Mobiele Virtuele Netwerk Operators) die hun diensten aanbieden via het netwerk van een grote provider.

De laatste jaren gaan de prijzen van de verschillende telefoon providers wel steeds dichter naar elkaar toe en ook het aanbod van de abonnementen lijkt steeds meer op elkaar. Toch zit er nog verschil tussen de verschillende providers, ook door de nieuwe combinatie abonnementen.

Sinds kort bieden sommige providers zoals KPN en Ziggo de mogelijkheid om hun vaste diensten met hun mobiele diensten te combineren. Dit zijn zogenaamde 4 in 1 abonnementen, wat dus bestaat uit internet, televisie, vast bellen en mobiel bellen. Op deze manier kunnen klanten profiteren van extra kortingen wat voor grotere prijsverschillen kan zorgen.

Verschillende netwerken en dekking mobiele providers

Nederland kent sinds kort vier mobiele netwerken: KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Tele2 is begonnen met haar eigen netwerk sinds de komst van 4G. Voor 3G maakte de provider gebruik van het T-Mobile netwerk.

Het aantal mobiele providers in Nederland is echter veel hoger dan deze vier. Dit komt omdat andere providers gebruikmaken van het netwerk van één van de vier genoemde providers. In totaal kent Nederland wel meer dan 15 mobiele providers.

De dekking van de providers verschilt behoorlijk en het is dus ook verstandig om van tevoren op de website van de provider te kijken hoe de dekking is op jouw adres. De dekking van de providers is ook nog afhankelijk van de soort verbinding die je wilt maken, namelijk met 2G, 3G of 4G.

2G dekking

Dit is de verbinding die nodig is om te bellen, alle drie de providers hebben hier zo goed als landelijke dekking mee.

3G dekking

De 3G dekking van de drie grote providers is ook erg goed. Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile bieden zo goed als landelijke dekking aan voor 3G mobiel internet. Dit zorgt ervoor dat je in het hele land kunt internetten met je smartphone.

4G dekking

In 2013 is KPN als eerste provider begonnen met het uitrollen van een 4G netwerk in Nederland. KPN is dan ook de provider die het hoogste dekkingspercentage heeft in Nederland. Zo is bijna 96% van de oppervlakte van Nederland gedekt. Vodafone volgt met bijna 85%, T-Mobile heeft bijna 60% en Tele2 heeft op ruim 50% van de gehele oppervlakte van Nederland dekking (herfst 2015).

T-Mobile biedt wel het snelste 4G netwerk in Nederland en de provider zegt in eind 2015 het 4G netwerk ook landelijk dekkend te hebben. Ook Tele2 werkt nog aan het vergroten van haar 4G netwerk.

MVNO’s

In Nederland zijn de onderstaande Mobiele Virtuele Netwerk Operators actief die gebruikmaken van de netwerken van de grote providers:

  • KPN: Robin Mobile, Simyo, Telfort, Youfone
  • Vodafone: Hollandsnieuwe, Ziggo
  • T-Mobile: Ben, Simpel, Tele2 (niet voor 4G)

Behalve deze providers zijn er ook nog andere, kleinere providers die ook gebruikmaken van de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile. Deze providers bieden echter geen sim only abonnementen aan, maar zijn gespecialiseerd in prepaid of bellen naar het buitenland. Deze providers staan ook niet in onze vergelijkers.

Een andere eigenschap die veel MVNO’s bieden zijn maandelijkse contracten. Zowel bij Ben, Robin Mobile, Simyo, Tele2 als Youfone kan je ervoor kiezen om een maandcontract aan te gaan. Zo zit je dus niet direct voor één of twee jaar vast aan de provider. Je hebt wel de keuze voor langere abonnementen waarbij je korting krijgt op het maandbedrag.

Mobiele providers met 4G

Nederland kent dus vier providers die een eigen 4G netwerk hebben. KPN en T-Mobile bieden standaard 4G internet aan bij hun abonnementen. Bij Vodafone is dit afhankelijk van het abonnement dat je kiest en bij Tele2 is de planning dat na de zomer van 2015 iedereen 4G gebruikt indien mogelijk.

Ook steeds meer MVNO’s bieden de optie aan tot 4G mobiel internet. Hier moet je in de meeste gevallen 5 euro extra per maand voor betalen. Dit geldt bijvoorbeeld bij Simyo, Telfort en Youfone. Ben biedt kosteloos 4G aan bij abonnementen vanaf 1,5 GB en bij Robin Mobile is 4G internet beschikbaar vanaf 1 juli 2015. Hollandsnieuwe, Simpel en Ziggo bieden nog niet de mogelijkheid om 4G mobiel internet te gebruiken.

Mobiele providers vergelijken

Bel je al jaren met dezelfde telefoon provider? Er zijn veel ontwikkelingen op de mobiele telefonie markt. Telefoon providers vergelijken is dus zeker de moeite waard. Kijk nu in één van de twee vergelijkers (telefoon abonnement of sim only abonnement) of je bij een andere mobiele provider niet beter uit bent. Vaak profiteer je als nieuwe klant van aantrekkelijke welkomstacties. Bijvoorbeeld korting op het maandelijkse bedrag of een verdubbeling van je databundel.

Mobiele providers verschillen in de abonnementskeuzen die ze aanbieden, in het gebruik van het netwerk en daarmee dus de dekking, de contractduur en ze verschillen ook in het maandelijkse bedrag. Je kunt mobiele providers vergelijken door jouw wensen voor een abonnement in onze vergelijker in te vullen. Ga nu op zoek naar het beste mobiele abonnement voor jou situatie.

Overstappen van mobiele provider

De meeste sim only providers bieden en gratis overstapservice aan. Dit houdt in dat de nieuwe provider je oude abonnement (mits de contractduur afgelopen is) opzegt. Zo wordt het overstappen op een nieuwe mobiele provider nog eenvoudiger. Vergelijk providers doe je op Overstappen.nl!